Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > PEUGEOT > Zona tehnica Peugeot

Zona tehnica Peugeot Zona tehnica, secrete, tips&tricks Peugeot

Closed Thread

Thread Tools
Old 03-10-08, 18:25   #1
lungu_crisnicolae

Stage 4

lungu_crisnicolae's Avatar

Default Schimbare motor 307 SW

mi-am achizitionat un peugeot 307 sw model 2003 motor 2.0 hdi 110 fap si as dori sa-i maresc puterea.am auzit ca exista mai multe variante ,cum ar fi rescrierea de soft,un cip ,dar eu m-am gandit sa imi pun un motor nmai mare .cine ma poate ajuta?
lungu_crisnicolae is offline  
Old 03-10-08, 20:52   #2
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]
Default Re: motor

si ce motor ai de gand sa ii pui?
~ EWN ~ is offline  
Old 04-10-08, 01:47   #3
lungu_crisnicolae

Stage 4

Default Re: Schimbare motor 307 SW

eu as vrea ceva cu mai multi kw,doar ca nu prea stiu sa fie motor mai mare de 2,7 l diesel la peugeot,sau daca ai cumva un sfat cum sa-mi fac motorul mai puternic sunt deschis! multumesc
Old 04-10-08, 04:40   #4
BULLDOG

Stage 5

BULLDOG's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]

intercooler, turbo marit, resoftare. Ar trebui sa ai castig de putere destul de mare din astea 3.
BULLDOG is offline  
Old 04-10-08, 05:42   #5
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

In primul rand daca ai de gand intr-adevar sa aduci modificari motorului trebuie eliminat filtrul de particule deoarece motorul va avea mai multa putere deci implicit va emite mai multe gaze, de asemenea va incerca sa scoata fum negru (cand ii dai blana), acestea (gazele si fumul negru) vor fi retinute de filtrul de particule ceea ce inseamna ca filtrul s-ar imbacsi foarte repede.. asta ar face ca motorul sa intre in modul de regenerare a filtrului, ce inseamna asta? pai inseamna cca 50% din putere pierduta pana cand se elimina mizeria aia din filtru...dupa ceva vreme totul revenind la normal, bineinteles ca nu cred ca vrei sa stai toata ziua sa se regenereze filtrul de aceea e indicat sa il scoti (daca il scoti pur si simplu ti se aprinde check engine-ul), iti recomand sa mergi la o firma specializata gen MasterTuner....ca stiu ei ce sa faca .

Cat despre schimbare motorului, e o idee buna, insa din cate stiu motorul de 2.7 HDI de la Peugeot are doar cutie automata (daca gresesc sa ma corecteze cineva) si nu cred ca ai vrea o masina cu valente sportive si cutie automata... mai bine cumpara un 2,2 HDI 170 CP Bi-turbo...schimbi eventual turbinele, un soft, o evacuare sport si ai sarit de 200 de cp....

Numai bine.
~ EWN ~ is offline  
Old 04-10-08, 06:17   #6
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

cum a spus bulldog, dar primul lucru scos FAP-ul, urgent, daca vrei ceva, daca nu il lasi asa, sa stii ca se pot face multe dintr-un 2.0 hdi, nu e nevoie sa-l schimbi, poate un alt traseu al evacuarii, poate alte suspensii , frane, cred ca ar trebui sa te gandesti, o putere mai mare pe suspensii frane stock, nu prea am incredere, apoi disc de ambreiaj sport, sunt mai multe chestii, vezi la dimmsport, sau intra pe forum la peugeot, sigur te va ajuta acolo cineva mult mai mult.

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline  
Old 04-10-08, 15:39   #7
lungu_crisnicolae

Stage 4

multumesc mult pentru sfaturile oferite
Old 04-10-08, 15:39   #8
lungu_crisnicolae

Stage 4

Old 04-10-08, 18:23   #9
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

Apropo de curiozitate, cat ai dat pe masina?
~ EWN ~ is offline  
Old 05-10-08, 14:06   #10
lungu_crisnicolae

Stage 4

o am de doi ani,ca dotari are cam de toate in afara de piele,navigator si xenon,9000 E.
- Copyright 2025 4Tuning -