Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > PEUGEOT > Zona tehnica Peugeot

Zona tehnica Peugeot Zona tehnica, secrete, tips&tricks Peugeot

Reply

Thread Tools
Old 13-06-12, 15:16   #1
iustinm

Stage 5

Exclamation Probleme clima Peugeot 406

Sunt proaspatul posesor al unui Peugeot 406 2.0HDI din anul 2000 si intampin ceva probleme cu climatronicul.
Imi baga A/C numai pe partea dreapta si nu pot nici sa directionez aerul spre picioare sau parbriz, a ramas blocat. Poate este cineva care detine o schema a pozitionarii motaraselor la aeroterma sa aflu si eu daca sunt 2 sau 3 si cat de complicata este schimbarea lor.

Orice informatie este bine venita.
iustinm is offline   Reply With Quote
Old 25-06-12, 12:12   #2
Inevitabil

Stage 2

Default Re: Probleme clima Peugeot 406

Mda, nu stiu daca e ca la 407, dar la 407 sunt niste clapete de amestec care se mai rup si atunci raman blocate ori pe cald, ori pe rece.

Mai e o posibilitate care trebuie verificata inainte de a face orice altceva. cand masina mai ramane cu putin putin freon (ex. condensor de clima spart) baga un pic de rece doar la sofer, in timp ce la pasager baga aer de afara (car poate fi cald).
Inevitabil is offline   Reply With Quote
Old 25-06-12, 12:49   #3
iustinm

Stage 5

Default Re: Probleme clima Peugeot 406

Asa am presupus si eu prima data ca nu ar mai fi freon, dar am fost si am incarcat instalatia de freon (recicurlat). Aceasta pica.
Cred ca s-au blocat motorasele care deschid, inchid sau orienteaza aerul. Sunt 3 la numar dar n-am gasit nici o schema sau pe cineva sa-mi zica pozitionarea lor exacta.
iustinm is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -