Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > HONDA - ACURA > Alte discutii Honda - Acura

Reply
 
Thread Tools
Old 12-10-11, 10:20   #61
razva_civic

Stage 4
 
razva_civic's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 191
Member of:
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

Daca te preocupa chiar atat de mult consumul ====> diesel aspirat.


Sper sa nu supar vre-un sofer de Opel, dar Tigra arata ca un supozitor (no offence), e inghesuit, iar raportul motorizare/putere/consum lasa mult de dorit! Probleme cu rugina au ambele marci, dar se pot rezolva.

Vis-a-vis de consumul unui Civic, pot spune ca sunt posesor de Civic D15z3 VTEC-E (but not for long ) de aproape 4 ani si consumul e foarte OK pt. o masina care vede cam zilnic 5-6 k de ture....

Eu in oras ma invart in jurul vaslorii de 7-8 % mers normal si 10 % cand mergi mai mult cu a 2'a

Afara la 120 km/h si 2900 rot/min in a 5'a (+ ceva depasiri scurte cu a 3'a) am un consum 6.3 - 6.5 %.

Sper ca te ajuta cu ceva info'ul meu si sper sa faci alegerea corecta!

BAFTA!
__________________
"Pc games don't affect kids;if Pac-Man affected us as kids,we'd all be running
around in dark rooms, eat magic pills and listen to electronic music."
razva_civic is offline   Reply With Quote
Old 12-10-11, 10:38   #62
razva_civic

Stage 4
 
razva_civic's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 191
Member of:
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

Quote:
Originally Posted by jemis90 View Post
Eu ti-am spus adevarul ... nu am nici un castig daca as minti.
Vezi ca "acolo la tine la timisoara" e aceeasi tara de ***, ca si aici , nu-i un fel de Paris...

Masina respectiva este 1.6 V-tec de 125CP. Chiar si cu cutie automata am ramas gura-casca la cum alearga si la cum se aude motorul. Ca mananca 1 litru de ulei la 1 mie de km este alt adevar, dar trecem peste- se accepta la regim de forja. Nici proprietarul nu recunostea la inceput, dar de cate ori mergeam la el la garaj tot il vedeam cum completeaza

Faza spusa de tine e o gluma slaba(75 cp? multi sunt morti de batranete, te tavaleste un logan fara sa se oboseasca)...e ca si cum m-as lauda la un eveniment select ca am Mercedes si de fapt am un A-class de 1.4cmc (Jeremy Clarkson) --
De ce sa dai clima jos?) daca vrei sa faci masina-proiect atunci o golesti complet...altfel nu vad nici un rost.
Sustin varianta mea in continuare:Tigra..sau Honda cu V-tec.


Daca consuma 1L ulei la 1000 km ori il pierde pe undeva ori are nevoie de un set motor...

On: EG 1.3 + AC (daca s-a tot adus vorba de el) + geamuri, trapa, oglinzi electrice se gaseste la banutzi decenti. E o masina economa, sprintena, good lookin' etc.
razva_civic is offline   Reply With Quote
Old 16-10-11, 14:08   #63
civic fan

Stage 5
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 354
Member of:
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

eu am 1.4 pe civic si clima si in oras merg cu 9 si exterior 6 .un 1.6 vtec 125 cai cam 10 ia in oras(din spusele unu prieten) eu zic honda 100% si un civic 1.3 bate un logann de nu stie pe unde sa mearga
civic fan is offline   Reply With Quote
Old 23-10-11, 20:58   #64
slim-jim
Opel Driver

Stage 3
 
slim-jim's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 82
Member of:
[Opel]
Default Re: Honda sa opel?

Sincer intre cele 2 castiga net superior HONDA si nici nu se pune problema.
Am avut norocul sa am si opel(nu tigra ci corsa b care e prezentat aici-da tot opel ramane) si sa am si un civic din 97' pe care l-am prezentat aici.
Am stat si am condus un tigra cu motor 1.4 dincolo si m-am urcat in civicu meu de 1.4 si l-am scos pe autostrada si iam dat 200 lejer...nu ma rugam sa mai urce acu inca 5 km, ci pur si simplu mergea.
La corsa cu motor de 1.2 ma multumesc cand mai ajung la 130.
De rugina chiar nu stiu ce sa zic.Cand civicu avea dedesubt inox...arata ca un set de tacamuri, nu glumesc.Cand la opel acum tre sa o bag in service sa schimb tot ce e dedesubt ca e ruginit praf, aripi spate, praguri in ultimu hal, mi sa rupt puntea spate,si daca esti curios iti arat lista cu ce am schimbat la el in 4 luni de zile ca trece de 600 E lejer, strict tehnic, iar acum rugina nu stiu unde ma va duce sincer...dar peste 1000 de ron ma astept pe putin.
Stiu ca am zis de corsa b si nu tigra, dar pana la urma le face acelasi producator, nu???
In alt rand de ideii am avut nenorocul sa le lovesc pe aman2 , una mai tare una mai usor, pacat ca civicu a suferit mai tare.
Pe scurt : la 20-30 km/h(in 2-a) am dat intr-un podet de beton intr-o iarna cu opelu si a trebuit sa ii schimb aproape toata fata.Am avut noroc ca eram in romania si a iesit ieftin si as zice bun.
Cu civicu nu am avut norocu asta si la 120 km/h(in a 3-a) m-am bagat in stalp avand centura si tot , m-am dat jos fara sa am absolut nimic, in interior nu sa miscat absolut nimic(nu am avut airbaguri), si exteriorul s-a indoit destul de bine pe partea dreapta, dar totusi era 120/h si era de asteptat.Dar acolo au cerut 3000 de euro sa o repare(si pe masina am dat 1500).In schimb inainte am schimbat la ea doar placute de frana si ulei.

De consum , normal ca civicu consuma mai mult ca si corsa ca doar era masina de mers....dar daca mergeam in regim normal nu imi lua mai mult de 6, maxim 7, iar cand trageam de el lua undeva la 12.In schimb de corsa trag si imi ia 8 si chiar si 10 si totusi nu ma simt ca in civic.
Ai senzatie cand te uiti unde te opresti sa nu zgari usa de bordura cand te dai jos din masina....simti tot drumu, auzi motoru, pur si simplu nu mai ai chef nici sa pornesti muzica.Deosebit.
La opel....simti ca ai pedale , schimbator, volan....si sa nu auzi ca scartaie ai un sistem audio si gata.

Imi pare rau daca am suparat pe cineva cu cele spuse dar cam astea ar fi diferentele....si sa fim seriosi....opel cam are toata lumea....cu honda cum sta treaba???
Eu zic sa iti iei linistit un civic , il conduci mult, si sa ai grija de el(nu ca mine), dupa care te urci in tigra si te infunda rasu....plus ca la modificari e mult mai fiabil civicu....

Sa aveti o seara faina....si crede-ma ca nu vei fi dezamagit de civic chiar si cu motor de 1.3.

P.S: daca vrei sa vezi diferente dupa incident cu ambele masini da-mi un PM ca sa iti faci o idee totusi.
slim-jim is offline   Reply With Quote
Old 24-10-11, 08:01   #65
fokerix

Stage 5
 
fokerix's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 440
Member of:
[DACIA]
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

Buna intrebarea ))
fokerix is offline   Reply With Quote
Old 24-10-11, 15:37   #66
harlequinm

Stage 2
 
harlequinm's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 57
Default Re: Honda sa opel?

eu unu o sa am de ales intre Honda Civic EG 1.3-1.6 sau Opel Corsa C.
Sunt fan JDM deci clar o sa aleg HONDA
Honda - frumoase + masini sport (unele) + sunetul motorului + feeling..
Opel - masina cu care mergi la consum.. nu zic ca , Opel`urile nu sunt masini bune..dar pe mine personal nu ma incanta..
harlequinm is offline   Reply With Quote
Old 25-10-11, 11:12   #67
Ciocolata

Stage 3
 
Ciocolata's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 139
Default Re: Honda sa opel?

Asta cu consumu e o chestie relativa, si nicidecum Opel nu e recunoscut ca fiind un producator de masini economice. Consumul difera de la masina la masina, depinde foarte mult de starea masinii, mai exact de starea motorului, daca a fost mai alergat si agresat sau mai neglijat, daca s-au folosit piese de calitate cand s-a inlocuit cate ceva, daca s-au folosit fluizi calitativi (ulei, antigel, etc.), daca atunci cand au aparut probleme s-au remediat cu grija si pricepere si motoru nu e dereglat de vreun fel, si depinde foarte, foarte mult de stilul de condus al fiecaruia.

Nu se poate generaliza ca Opel este sau a fost vreodata un producator de masini proaste sau bune, fiecare model a fost diferit in felul lui, a venit cu plusuri si minusuri, ca la orice al brand de altfel, si Honda are problemele si avantajele ei ca si masina, depinde de model.

E drept ca Honda a adus cateva inovatii in domeniu, ca e recunoscuta ca o masina destul de fiabila si cu un potential imens in ceea ce priveste modificararile si performantele, nu consuma mai mult decat masinile altor producatori.

Avatajele masinilor de la acea vreme e ca atunci chiar se mai faceau masini cu suflet si care sa te faca sa te atasezi de ele, masini destul de calitative, care mergeai mult si bine si nu schimbai nimic la ele inafara de consumabile. Puncte slabe ale masinilor din perioada aia ar fi lipsa unor dotari care in ziua de azi se pun pe masini ca fiind dotari standard cum ar fi abs, geamuri electrice, aer conditionat, airbag-uri si pentru sofer si pt pasageri si altele pe care le consideram banale... sigur optiunile astea erau prezente inca de mult timp pe multe dintre ele dar nu pe toate. Siguranta ar fi alt punct slab, care nu era foarte mare, ulterior s-a pus mai mult accent pe treaba asta si s-au adus niste imbunatatiri care au adus un plus de siguranta.

Ramane la latitudinea fiecaruia ce masina isi alege, ce masina ii place, ce masina il reprezinta cel mai bine, ce masina il face sa simta placerea de a conduce si ce masina il tine treaz noaptea de nerabdare.

Ca o parere personala... oricand as alege Honda Civic in defavoarea Opel Tigra, dupa parerea mea arata mult mai bine Civic are niste forme mai frumoase mai simple, atat la interior cat si la exterior, mult mai confortabila, are un look mai sportiv, mai rafinat, e mult mai usor sa-l modifici si culmea sa mai ramana si o masina de bun gust, au niste motoare incredibil de fiabile, care rezista foarte foarte bine in conditii de stress, sunt foarte performante si au personalitate, te face sa te atasezi foarte tare de el, Tigra arata de tot rahatu, "ca un supozitor" cum zicea cineva mai sus, nu prea am vazut multe Tigra sa fie modificate cu bun gust, nu zic ca nu sunt, or fi, nu le-am vazut eu, sau poate daca le-am vazut nu mi-au placut, despre fiabilitate, nu stiu mare lucru asa ca prefer sa ma abtin, nu cred ca sunt cele mai proaste masini din lume, cred ca se descurca totusi destul de bine, despre consum cum am scris mai sus variaza de la masina la masina, de la sofer la sofer, performantele stim cu totii ca nu sunt vreo minune, lucru la care Honda conduce detasat, orice modificare de aspect in 80% din cazuri duce spre ceva mai rau, mai urat si tinde sa devina ceva de prost gust.

Nu mi-ar place ca Honda in cativa ani sa devina ceea ce a devenit si BMW, o masina de cocalari pentru ca toti smecherii au auzit ca e o masina care "baga tare", si-au luat toate gioarsele si toate cazaturile, au fost agresivi si tari in gura in trafic le-a luat lumea seama ca sunt soferi de BMW si au catalogat ca fiind o marca de tarani de oras si de figuranti jihnind astfel adevaratii pasionati care stiu ca BMW mai are si o istorie si niste performante in spate, care chiar au grija de masinile lor. Pasiunea, devotamentu si atasamentu de care dau dovada posesorii de BMW, l-am regasit si la posesorii de Honda. Sper ca ceea ce am spus mai sus sa nu devina vreodata realitate si Honda sa fie un brand de "neam prost", asa ca cine vrea si prefera Opel, sa-si ia Opel, cine vrea, Ford sau mai stiu eu ce alte marci sa si le ia si sa nu mai invadeze alt brand doar pentru ca au auzit ei ca fac masini care sunt performante si poa' sa se duca cu ele la curse.
__________________

Last edited by Ciocolata; 25-10-11 at 11:14.
Ciocolata is offline   Reply With Quote
Old 30-12-11, 18:24   #68
Nebunul_89

Stage 5
 
Nebunul_89's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 1,101
Member of:
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

Eu zic sa iti iei Opel ... sunt cele mai bune ... nu iti lua Honda ...
Nebunul_89 is offline   Reply With Quote
Old 30-12-11, 20:49   #69
sloop

Stage 5
 
sloop's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 647
Member of:
[Honda]
[ALFA ROMEO]
Post Re: Honda sa opel?

poti incerca si mazda mx3 ... 1.8 V6 eventual
sloop is offline   Reply With Quote
Old 04-01-12, 15:44   #70
giany_TM

Stage 5
 
giany_TM's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,762
Default Re: Honda sa opel?

Si eu zic la fel ...iati OPEL ....s-au matiz ...are consum f bun .
giany_TM is offline   Reply With Quote
Old 04-01-12, 17:17   #71
Manasel

Stage 5
 
Manasel's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 686
Default Re: Honda sa opel?

am avut onoarea sa conduc un ford calaibra 8v trage pamantu de sub ea.deci mergi pe Omel,la honda o sa repari toata viata
Manasel is offline   Reply With Quote
Old 04-01-12, 18:32   #72
!41!
Banned

Stage 5
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,397
Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

Ce-i ala : "ford calaibra " sau "Omel" ?
Exista "edit" daca gresiti din prima incercare .
!41! is offline   Reply With Quote
Old 06-01-12, 22:16   #73
mk3gti

Stage 5
 
mk3gti's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 736
Member of:
[Honda]
Default Re: Honda sa opel?

Opel Tigra clar , are 2 usi si le place femeilor , masina perfecta !
mk3gti is offline   Reply With Quote
Old 09-01-12, 14:15   #74
cretzu194

Stage 4
 
cretzu194's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 239
Member of:
[VW]
Default Re: Honda sa opel?

Eu zic sa mergi pe Honda am un Civic Fastback 1.4 16v 90 cp. imi ia cam 6.9-7 % mixt....fiabilitate,cu rugina nu stiu ce sa zic nu am probleme, piesele nu cred ca sunt cu mult mai scumpe, nu am avut opel deci nu stiu cum sunt...si de cat tigra eu m-as orienta pe un corsa.
cretzu194 is offline   Reply With Quote
Old 23-09-12, 22:15   #75
sleed

Stage 1
 
sleed's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 15
Default Re: Honda sa opel?

Honda : Consum mic , motoarele rezista foarte mult , ai cp japonezi ! , consuma putin , si nu te lasa la greu!
sleed is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -