Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ALFA ROMEO > Zona tehnica Alfa Romeo

Reply

Thread Tools
Old 11-10-08, 20:50   #1
Chiuda

Stage 1

Chiuda's Avatar

Default Probleme la turbina la Alfa Romeo GT 1.9JTD

Salut, am si eu o problema, am fost la service cu un Alfa Romeo GT 1.9JTD si mi-au zis ca turbina primeste prea mult aer si ca poate fii ori din cauza unui furtun rupt ori din cauza turbinei in sine (ca trebuie schimbata sau ca se deschide prea mult supapa, ca e blocata). Problema este ca nu prea am incredere in mecanicii de la acel service deoarece mi-au zis ca mi-o repara in functie de buget, ceea ce mi s-a parut ciudat... mi-e sa nu imi ia banii pe o turbina+montaj in loc de un furtun sau ceva.... are cineva vreo idee de la ce poate fii? Masina merge ca inainte decat ca are un consum putin mai ridicat. Pe calculatorul masinii imi da o eroare "Motor Control System Failure"... nu stiu daca ajuta cu ceva dar codul erorii este P1238 (cantitate de aer peste valoarea normala). Multumesc anticipat!
Chiuda is offline   Reply With Quote
Old 01-12-08, 11:24   #2
bad_boy8164

Stock

Thumbs up Re: Probleme la turbina la Alfa Romeo GT 1.9JTD

In primul rand ia toate furtunele la mana si vezi sa nu fie sparte. In al doilea rand vezi ca pe turbina este o membrana de vacuum (rotunda) care are o tija. In ea intra un furtunel care vine de la o electrovalva prinsa pe grila fata a masinii. Scoate furtunul care pleaca la membrana de vacuum si trage cu gura sa vezi daca misca tija si tine presiunea cu limba . Apoi scoate mufa de la electrovalva si vezi daca ii vine tensiune(de la 8,4 V in sus). Nu te apuca inca sa arunci cu banii. Bafta!!
bad_boy8164 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -