Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 16-01-04, 11:35   #1
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

Default DISCUTII!

la aceasta sectiune exista topic-uri pt articole,dar dupa cum a spus k_gula nu de mesaje,de aceea m-am gandit sa deschid acest topic pt a se putea face schimb de opinii referitor la post-urile afisate la topic-urile din aceasta sectiune,un alt motiv este faptul ca am primit \"reprosuri\" de la prieteni ca post-urile mele sunt cateodata(daca nu tot timpul) de neinteles pt unii si ar trebui explicate mai bine!asadar,va rog frumos,daca exista intrebari si nelamuriri legate de articolele mele sau vreti sa aflati ceva nou,va rog frumos sa spuneti si in limita cunostintelor mele voi incerca sa fiu cat mai explicit,ce nu stiu voi intreba si poate va voi putea raspunde.
P.S.:nu am deschis acest topic pt a ma da mare cu ce stiu,ci pt ca am observat ca exista si oameni care chiar nu stiu nimic despre motoare si stiu cat de greu este sa-ti explici singur anumite fenomene,asa ca incerc sa impartasesc ceea ce stiu!inca o data,va rog sa nu se inteleaga gresit aceasta actiune a mea!
Old 22-01-04, 16:54   #2
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

ma bucur ca totul este clar si ca suntem toti f.bine informati!dar am eu intrebari pt voi!ce chiulasa cu 16 supape merge pe dacie?cum dracu fac sa am raport de comprimare variabil si inaltime de ridicare a supapelor variabila,amandoua in functie de turatie?si sa nu-mi spuneti de alea VTEC, MIVEC,ala de la Delphi sau BMW sau care mai e ca le stiu si eu pe alea!
TNos is offline   Reply With Quote
Old 22-01-04, 17:18   #3
mpa
Registered

Stage 5

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

CEVA PROBLEME CU HERGHELIA ???
A RAMAS FARA SUPAPE???
mpa is offline   Reply With Quote
Old 22-01-04, 23:05   #4
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

trebuie sa schimb chiulasa ca dacie are 8 supape si pt o umplere mai buna trebuie una cu 16,dupa care modificata si asta!
Old 22-01-04, 23:11   #5
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

pai da mey Tnos dar ce chiuloasa ii pui tu de 16v? ca are 2 axe cu came.
nu?
Gabi_323i is offline   Reply With Quote
Old 22-01-04, 23:39   #6
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

asta se poate rezolva in functie de chiulasa respectiva,iar din cate stiu eu la modelele mai vechi exista si cu o singura axa in blocul motor,asa am auzit dar nu stiu la ce masini ca asa as fi stiut ce sa caut!eu am nevoie de o chiulasa care sa se potriveasca la prezoane,la canale si la camera de ardere!distributia se poate rezolva,complicat,dar se poate!
Old 25-01-04, 14:10   #7
FOX

Stage 1

G60 cum functioneaza,pe ce masini ii compatibil,merge pe DACIE
FOX is offline   Reply With Quote
Old 26-01-04, 05:25   #8
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

g60 afost montat pe golf 2,are presiunea de supraalimentare de 0,6 bar si este antrenat direct de arborele cotit printr-o curea trapezoidala!ar merge montat pe Dacie dar cu niste modificari esentiale!
Old 26-01-04, 08:53   #9
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Despre G60 : https://www.4tuning.ro/forum/viewtopic.php?t=671
TNos sa mai completezi si tu p-acolo .
GSi is offline   Reply With Quote
Old 26-01-04, 09:24   #10
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

unele chestii nu le stiam GSi,multumesc!dar de montat nu trebuie neaparat pe 1800 si 16v!Poate ma insel,dar de ce zici chestia asta?Raportul este intr-adevar de 8:1 si-l poti micsora prin schimbarea garniturii de chiulasa!
Old 26-01-04, 09:34   #11
GSi

Stage 5

GSi's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]

Pai daca pui pe un motor mai mic, o sa creasca suprapresiunea (pentru ca aia 0.6 bari sunt calculati pentru un asemenea motor). Iar daca nu e 16V factorul de umplere e mai slab, probabil o sa aiba rezultate mai slabe dar o sa forteze prea mult G-Lader-ul, ca lucreaza in sarcina prea mare. Mai discutam pe topicul ala daca vrei .

I am kept in place by G-forces, not seatbelts.
GSi is offline   Reply With Quote
Old 03-02-04, 03:35   #12
catalin rs4

Stage 5

catalin rs4's Avatar

lol scuze baieti ca ma bag intre voi am vrut sa zic ca cam bae vantul pe aici la articole... nu prea scrie nimeni vad ca hmm....
catalin rs4 is offline   Reply With Quote
Old 03-02-04, 12:30   #13
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

cum nu scrie ma nimeni?pai eu imi zdrobesc creierii degeaba?pana acum am tot bagat la motor,saptamana asta concep vreo trei articole pt frane si inca vreo 2 pt suspensii si amortizoare!adica eu nu contez ca scriu pe aici? de fapt sunt singurul!baiiiiiiiiii!totusi,nu e cine stie ce,dar eu ma chinui pt articolele astea!
Old 03-02-04, 16:55   #14
Anonymous

Stage 5

ai absoluta dreptate. e un subiect in care tot ce trebuie sa faceti e sa scrieti un articol de oriunde copiat nu conteaza, conceput de voi, de prieteni de mecanici.
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 03-02-04, 18:29   #15
catalin rs4

Stage 5

catalin rs4's Avatar

pai da asta vrea sa spun tnos putini se intereseaza pt ceva pt un lucrul calumea dar ma rog..... am sa mai fac si eu un articol poate cu masinamea sa vad ce mai gasesc..
catalin rs4 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -