Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 22-08-06, 19:51   #1
Fabulous

Stage 4

Fabulous's Avatar

Default Sfaturi pentru un incepator

Am si eu o masinuta, Lancia Delta, dar cu motor Turbo Diesel. Momentan masina este stock. As dori sa incep sa o modific. Vreau sa incep cu niste jante, dar imediat dupa aceea as dori sa imbunatatesc sunetul motorului. Masina este din 1990. Stiti cum se aude un Diesel din `90, nimic spectaculos, doar zgomot de diesel. I-am scos odata filtrul de aer si se auzea incredibil de fioros cand o turam fara filtrul acela. Deci am sa-i cumpar un filtru de aer sport odata cu jantele. Apoi am sa-i scot toba intermediara si pun direct teava groasa (catalizator n-am ca l-as fi scos si pe ala).
Pentru inceput am o intrebare: merita o toba finala sport? Se va auzi mai frumos? Am fost la un magazin de tot felul de piese unde aveau si tobe frumoase de inox sport da mi-a zis baiatu de acolo ca pe diesel nu are rost toba sport pentru ca in afara de zvac la accelerare nu face mare lucru si nici nu se aude altfel decat toba originala (da, masina are inca toba originala, veche de 17 ani...si inca rezista bine). Voi ce ziceti cu toba? Voi reveni si cu alte nelamuriri curand. Multumesc anticipat ptr orice reply. Dupa ce fac toate astea vreau sa ii fac o segmentare si sa ii reconditionez turbina, dupa care voi cauta noi modalitati de a creste puterea.
O sa deschid si un post pe masina mea dar trebuia sa ii fac cateva poze bune.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tuning.JPG
Views:	133
Size:	261.1 KB
ID:	140935  
Fabulous is offline   Reply With Quote
Old 23-08-06, 17:41   #2
Fabulous

Stage 4

Fabulous's Avatar

Default Re: Sfaturi pentru un incepator

Am reusit sa mutesc un intreg forum de "tuneri" cu o simpla intrebare? Beton.
Fabulous is offline   Reply With Quote
Old 23-08-06, 18:52   #3
Cr1Sty_xxl

Stage 4

Cr1Sty_xxl's Avatar

deci aceeasi intrebare ca si tine..: se merita sa ii pui toba spor la un diesel..??" raspunde cineva si pt noi..
Cr1Sty_xxl is offline   Reply With Quote
Old 23-08-06, 22:16   #4
spgbuc
Renault Driver

Stage 5

spgbuc's Avatar

Member of:
[RENAULT]
[Echipa de sprijin]
Smile Re: Sfaturi pentru un incepator

din cate am inteles eu(posesor de disel ) daca ii pui o toba sport se va cunoaste diferenta la sunet si chiar poti sa iei si ceva caluti in plus dar trebuie pusa de unii care se pricep la treaba asta ca daca nu risti sa iti bulesti turbina(asa m-a zis mie un nenea mecanicu )
spgbuc is offline   Reply With Quote
Old 24-08-06, 14:37   #5
SUN

Presedinte SUN RACERS

Stage 5

SUN's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Sun Racers]

Bai copii...sunetul la un diesel nu va fi niciodata sportiv in primul rand...dar se poate imbunatati cum? Trebuie pusi serpi...schimbat catalizatorul cu unul sport sau eliminat si o toba finala sport pt DIESEL (ATENTIE!) de foarte buna calitate cum ar fi cele Magnaflow! schimband doar toba finala nu vei obtine nici o imbunatatira in privinta sunetului chiar daca e teava chioara...ba mai rau veti deregla presiunea de recul de pe traseul de evacuare ce va afecta cum spunea cineva mai sus turbina intr'un interval de timp variabil in functie de calitatea turbinei si anii acesteia!
SUN is offline   Reply With Quote
Old 24-08-06, 23:19   #6
Ciosmi

Stage 5

Member of:
[SEAT]

mah......eu(ma rog...tata)......pe un Leon 1.9 tdi.......am o finala remus!si vreau sa zic k se aude(nu foarte sportiv....k doar e diesel:P)(mie unu imi place..avand in vedere k e doar toba finala)....dar..se aude incepand de la 3000 de ture!si la relanti...se aude un sunet mai groscior)
Masina e luata de noua...are 6000 km...cam in cat timp se va strica turbina...dak se strica???
Ciosmi is offline   Reply With Quote
Old 25-08-06, 00:59   #7
SUN

Presedinte SUN RACERS

Stage 5

SUN's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Sun Racers]

In primul rand nu ai specificat daca toba e speciala pt diesel sau teava...in al doilea rand nu am cum sa apreciez dupa cati kilometri se va face simtita uzura sa prematura avand in vedere k masina este noua...In al doilea rand depinde de stilul de condus..la un mers normal uzura va fi mult mai mica pentru ca turatia turbinei nu are o crestere liniara ci mai mult exponentiala!
SUN is offline   Reply With Quote
Old 25-08-06, 10:14   #8
Ciosmi

Stage 5

Member of:
[SEAT]

Quote:
Originally Posted by SUN View Post
In primul rand nu ai specificat daca toba e speciala pt diesel sau teava...in al doilea rand nu am cum sa apreciez dupa cati kilometri se va face simtita uzura sa prematura avand in vedere k masina este noua...In al doilea rand depinde de stilul de condus..la un mers normal uzura va fi mult mai mica pentru ca turatia turbinei nu are o crestere liniara ci mai mult exponentiala!
toba este universala!iar despre stilul de mers...doar in afara orasului se merge tare...adik fortat...in rest...se merge normal!ms pt raspuns
Ciosmi is offline   Reply With Quote
Old 13-09-06, 22:59   #9
STREET
Daewoo Driver

Stage 5

STREET's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
Exclamation Re: Sfaturi pentru un incepator

Quote:
Originally Posted by SUN View Post
Bai copii...sunetul la un diesel nu va fi niciodata sportiv in primul rand...dar se poate imbunatati cum? Trebuie pusi serpi...schimbat catalizatorul cu unul sport sau eliminat si o toba finala sport pt DIESEL (ATENTIE!) de foarte buna calitate cum ar fi cele Magnaflow! schimband doar toba finala nu vei obtine nici o imbunatatira in privinta sunetului chiar daca e teava chioara...ba mai rau veti deregla presiunea de recul de pe traseul de evacuare ce va afecta cum spunea cineva mai sus turbina intr'un interval de timp variabil in functie de calitatea turbinei si anii acesteia!
va pot ajuta eu cu tobe tipsuri si catalizatoare magnaflow
STREET is offline   Reply With Quote
Old 18-09-06, 09:38   #10
OctaviaRS

Stage 4

OctaviaRS's Avatar

am si eu o intrebare...mi-am pus pe masina(Octavia vRS) tobe BORLA...nu sunt multzumit..le-am pus la PILOT la Pitesti ...intrebarea e.....exista vreun risc pt turbina???eu am vrut super sunet si....mi-au zis ca la motoarele turbo nu o sa am niciodata sunet K-LUMEA...oricum au ramas blocatzi cand au vzt catalizaturu cu 2 sonde..ma intrebau pe me ce sa fac...asta e data viitoare altceva aleg nu PILOT....