Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Closed Thread

Thread Tools
Old 29-07-06, 12:16   #166
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]
Default Re: logan vs o masina buna second-hand

Quote:
Originally Posted by turbojack
Sint destule motoare care la 200 000 km sint in plina forta si capacitate de functionare.Am intilnit destule motoare ce aveau 600 000 km si functionau perfect.
Totul depinde cum a fost utilizata masina in cei 200 000 km.

asta intr-adevar au fost masini ale caror motoare sunt si in ziua de azi foarte fiabile (motorul de dacie facut de cei de la renault pe vremuri, inainte sa se apuce comunistii sa il faca ei inca este bun...am vazut destule dacii cu astfel de motor care functioneaza fara probleme majore...)

si daca nu ma insel citeam pe un thread ca motorul se rodeaza "kalumea sau corect" de-abia dupa 200.000-250.000 km...sau ceva in genu' asta nu mai stiu exact si mi-e lene sa caut...deci exista si astfel de motoare dar nu se gasesc foarte usor... tre sa cauti foarte mult si depinde si de noroc...

stiu ca am citit in ziar de un sofer de taxi dintr-o tara mai putin civilizata care avea un mercedes cu 1.000.000 de km la bord iar cei de la mercedes i-au cumparat autoturismul ca sa il puna la ei in muzeu, deci fiabilitatea exista la motoare...
Old 31-07-06, 08:31   #167
13RvR

Presedinte Street Vision

Stage 5

13RvR's Avatar

Member of:
[Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[Street Vision]
[VW]
[SEAT]

Quote:
Originally Posted by alicee
stii sau nu stii care sunt preturile la logan de zici ca piesele nu sunt asa de ieftine. Cred ca nici tu nu stii prea bine
pai lumineza-ne tu , daca omul nu stie ..
13RvR is offline  
Old 31-07-06, 08:41   #168
c3-mad

Stage 3

c3-mad's Avatar

Quote:
Originally Posted by steaua23
Mai e o chestie foarte importanta.
Majoritatea, daca au 8000 de euro, probabil isi cauta o masina SH de 3-4ani. Dar mai mult de 50% din posesorii de logan nu au avut acei 8000 de euro, ci doar 2-3 mii cat sa plateasca avansul la masina. au ales logan pentru ca are un sistem de cumparare in rate/leasing foarte avantajos (cu rate foarte mici).
Sunt si cazuri in care s-a platit cu banii jos ... dar banuiesc ca sunt mult mai multe cele de rate/leasing.
Daca ai 2-3000 de euro nu cred ca-ti permiti sa platesti avansul la prea multe masini ... prin urmare asta ar putea fi unul dintre motivele pentru care sunt atat de multe pe strada.
Eu chestia asta chiar nu o suport ..adica nu as face asa vreodata ..stai sa te gandesti ca vei fi nevoit cativa ani buni (5-10 ani) ratele/leasing'u ..si cand termini rata de platit tre sa iti iei alta ..app de leasing : am vazut zilele asta un golf2 cu numere de leasing pe o strada din ctza ..sigur nu era inmatricualt ..adica nu pot sa imi explic si pe placuta scria 12|06 ..

Pe Strada Mea In Fiecare Zi E Sambata !!
c3-mad is offline  
Old 31-07-06, 08:50   #169
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

de multe ori e avantajos leasing-ul. adica ... daca ai leasing pe 5 ani si dupa 2 te-ai plictisit de masina ... te duci la dealer, iti face o oferta si daca iti convine cedezi masina pentru un alt model.
si care e faza cu aprobarea de leasing ? ca dureaza f putin. e o hartie ce trebuie semnata de superiorul tau, sau de tine daca esti patronul firmei )
Old 31-07-06, 11:16   #170
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by steaua23
de multe ori e avantajos leasing-ul. adica ... daca ai leasing pe 5 ani si dupa 2 te-ai plictisit de masina ... te duci la dealer, iti face o oferta si daca iti convine cedezi masina pentru un alt model.
si care e faza cu aprobarea de leasing ? ca dureaza f putin. e o hartie ce trebuie semnata de superiorul tau, sau de tine daca esti patronul firmei )

depinde de fiecare... ptr unii e mai avantajos leasing-ul, ptr altii ratele, si mai exista si cash
fuzzy is offline  
Old 31-07-06, 12:21   #171
alicee

Stage 3

Quote:
Originally Posted by Xtreme-Razvan
pai lumineza-ne tu , daca omul nu stie ..

http://www.medievalnat.lx.ro/LOGAN.htm

mie preturile nu mi se par mari. e drept ca nu mai sunt preturile de la berlina (si multi fac greseala sa le compare) insa eu zic ca sunt mai mult decat acceptabile
alicee is offline  
Old 31-07-06, 12:28   #172
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
http://www.medievalnat.lx.ro/LOGAN.htm

mie preturile nu mi se par mari. e drept ca nu mai sunt preturile de la berlina (si multi fac greseala sa le compare) insa eu zic ca sunt mai mult decat acceptabile

sa va lamuresc dpv al unui prieten fost angajat la MERIDIAN: piesele renault aduse in ro ptr logan sunt aduse pe cod de(tadaaaaaa): MEGANE!!!
deci chiar daca nu sunt exagerat de scumpe piesele sunt in general mai scumpe decat ar fi trebuit...ca si mie mi se pare cam mult sa dau pe o scrumiera cam 1mil sau un mil jumate... oricum acuma sa fiu ON topic: fata de alte marci la care platesti piesele de iti vine acru parca ar fi mai ieftine piesele de lgn...chiar daca nu sunt toate extraordinar de fiabile...cum s-a zis mai dvrm: lgn e continuarea berlinei romanesti ieftine ptr familia romana cu bani mai putini...
fuzzy is offline  
Old 31-07-06, 12:44   #173
alicee

Stage 3

fuzzy.. si de unde stii tu daca nu sunt extraordinar de fiabile? Ai testat ceva? Si in plus..cine va pune nene sa va cumparati piese de la dealeri si sa platiti aiurea pentru nimic? Piese se gasesc si in alte parti, nu numai la dealeri. Si de origine pe deasupra. Adica.. bine sunt eu blonda si fumeie pe deasupra, dar proasta cred ca nu sunt sa arunc cu banii unde nu trebuie. Dar aia care au.. sa se duca dom'le sa le traga tzeapa si sa urle apoi ca piesele de logan sunt scumpe.
alicee is offline  
Old 31-07-06, 13:14   #174
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
fuzzy.. si de unde stii tu daca nu sunt extraordinar de fiabile? Ai testat ceva? Si in plus..cine va pune nene sa va cumparati piese de la dealeri si sa platiti aiurea pentru nimic? Piese se gasesc si in alte parti, nu numai la dealeri. Si de origine pe deasupra. Adica.. bine sunt eu blonda si fumeie pe deasupra, dar proasta cred ca nu sunt sa arunc cu banii unde nu trebuie. Dar aia care au.. sa se duca dom'le sa le traga tzeapa si sa urle apoi ca piesele de logan sunt scumpe.
vai ce revoltata esti oare am scris asta fiindca am si eu logan si a lucrat un tov la meridian o gramada de vreme? hihihihihii... hai nu te supara ca e doar un forum...si daca vrei sa stii de piesele din alte parti depinde si de unde apuci sa cumperi..... ca iti poti lua o super tzeapa la piesele luate asa... nu zic ca nu gasesti mai ieftin si la fel de bun dar e procentaj de teapa la astfel de achizitii... dreq eu ptr o bucata de plastic de vreo 10-15 cm patrati am dat 200k lei si la magazine e vreo 400-500k lei iar la reprezentanta e 600.000..... si e ACEEASI PIESA.... un plastic amarat......mai exact daca te uiti in dreapta si in stanga fata sub spoiler o sa vezi plasticul ala....ca sa stii despre ce piesa vb eu
fuzzy is offline  
Old 31-07-06, 13:16   #175
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

a si eu am dat 200k lei la reprezentanta la meridian fiindca am fost "atent cu un mecanic de acolo deci se pot lua mai ieftin si de la reprezentanta
fuzzy is offline  
Old 31-07-06, 13:17   #176
Spark
Suzuki Driver

Stage 5

Spark's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[4Rally]
[Suzuki]

nu mai ushor era dak dadeai edit ?
Spark is offline  
Old 31-07-06, 13:18   #177
fuzzy
Dacia Driver

Stage 5

fuzzy's Avatar

Member of:
[DACIA]
[2 Roti]

Quote:
sunt eu blonda si fumeie pe deasupra, dar proasta cred ca nu sunt sa arunc cu banii unde nu trebuie
si nu am zis nimik despre tine ca ai fi asa si pe dincolo deci stai linistita...nici eu nu sunt mare cal breaz
fuzzy is offline  
Old 31-07-06, 15:42   #178
Cr1Sty_xxl

Stage 4

Cr1Sty_xxl's Avatar

Quote:
Originally Posted by c3-mad
Eu chestia asta chiar nu o suport ..adica nu as face asa vreodata ..stai sa te gandesti ca vei fi nevoit cativa ani buni (5-10 ani) ratele/leasing'u ..si cand termini rata de platit tre sa iti iei alta ..app de leasing : am vazut zilele asta un golf2 cu numere de leasing pe o strada din ctza ..sigur nu era inmatricualt ..adica nu pot sa imi explic si pe placuta scria 12|06 ..

cred ca e faza cu vama..adica nu a platit vama..cunosc pe cineva care tot asa are si mie zis ca nu a platit vama
Cr1Sty_xxl is offline  
Old 31-07-06, 17:17   #179
mihai134

Stage 5

mihai134's Avatar

Member of:
[FOTO]

Quote:
Eu chestia asta chiar nu o suport ..adica nu as face asa vreodata ..stai sa te gandesti ca vei fi nevoit cativa ani buni (5-10 ani) ratele/leasing'u ..si cand termini rata de platit tre sa iti iei alta
pai mai sunt si oameni care intr-o viata n-ar putea sa stranga 8000 de euroi ca sa-si ia masina. nu ca n-ar vrea...ci nu pot. mie mi se pare ok sa cumperi ceva de uz indelungat in rate/leasing, fie el si un logan
Old 31-07-06, 17:38   #180
dolb
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[4Tuning International]
[VW]

Quote:
pai se poate: leasing la masini sh ) try .. e cat-de-cat avantajos.. parca omniasig facea asa ceva .. oricum gasesti pe www.leasing.ro detalii
dolb is offline  
Closed Thread

- Copyright 2025 4Tuning -