Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 30-07-08, 00:17   #1
apache

Stage 5

apache's Avatar

Default Care credeti ca este cea mai importanta evolutie/inventie in domeniul auto?

Vorbeam zilele astea cu un prieten despre cum au ajuns masinile sa aibe esp,srs,airbag,cutii tip-tronic etc etc si am tot discutat pana am inceput sa ne dam cu parerea despre care este cea mai importanta evolutie a masinilor de la Ford model T care era practic o caruta cu motor pana la masinile din ziua de astazi care sunt impanzite de senzori si sisteme de tot felul.

Parerea mea este ca cea mai importanta evolutie a masinilor a fost introducerea sistemului de injectie in loc de carburatie.
Parerea celui cu care vorbea este ca mult mai important a fost introducearea computerului de bord ce controleaza puterea masinii intr-un mod mult mai inteligent decat inainte.

Voi care credeti ca a fost cel mai important pas in domeniul auto de pana acum?
apache is offline   Reply With Quote
Old 30-07-08, 09:40   #2
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Default Re: Care credeti ca este cea mai importanta evolutie/inventie in domeniul auto?

motoarele hibride
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 03:20   #3
_DPG_
Ford Driver

Stage 5

Member of:
[FORD]
Default Re: Care credeti ca este cea mai importanta evolutie/inventie in domeniul auto?

Caroseriile deformabile controlat in caz de coliziune.
_DPG_ is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 20:53   #4
CSU SIBIU

Stage 2

CSU SIBIU's Avatar

Abs-ul...
CSU SIBIU is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 21:40   #5
apache

Stage 5

apache's Avatar

hai ca incepe lumea sa vorbeasca aici...
Old 01-08-08, 11:27   #6
kirin
Old School Cars

Stage 5

kirin's Avatar

Member of:
[Opel]
[Old School Cars]

centura
kirin is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 20:03   #7
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

airbag-ul
dexter_20 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 13:30   #8
Blondy26
Seat Driver

Stage 4

Blondy26's Avatar

Member of:
[SEAT]

la capitolul performata din punctul meu de vedere cea mai importanta inventie a fost computerul de bord.La capitolul siguranta in schimb, centura.
Blondy26 is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 16:01   #9
apache

Stage 5

apache's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexter_20 View Post
airbag-ul
poti spune si de ce ? pentru ca sincer m-am contrazis cu multe persoane in legatura cu airbag-ul ...

am vazut multe cazuri la televizor in care oameni au intrat in coma din cauza air-bag-urilor...si oameni care ar fi scapat vii daca acestea nu s-ar fi declansat...chiar si oameni cu arsuri grave
Old 05-08-08, 18:29   #10
Pugralph

Stage 4

Member of:
[PEUGEOT]

motoarele hybride!ganditi-va si voi k deja criza petrolului este in floare asa ca or sa ne trebuiasca motoare hybride!
Pugralph is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 18:53   #11
Logan100cp

Stage 5

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[Competitor CNCA]

kiturile de apa pentru autoturisme sau camioane! e circa 600euro, nu am avut timpul necesar de a citi cum folosesc, dar cica scad consumul de combustibil cu 60-70%, acum nu stiu ce sa cred, ori e facatorie ori e ceva pe bune! pe ********** dati search la masina... si gasiti voi!
Logan100cp is offline   Reply With Quote
Old 06-08-08, 08:40   #12
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Logan100cp View Post
kiturile de apa pentru autoturisme sau camioane! e circa 600euro, nu am avut timpul necesar de a citi cum folosesc, dar cica scad consumul de combustibil cu 60-70%, acum nu stiu ce sa cred, ori e facatorie ori e ceva pe bune! pe ********** dati search la masina... si gasiti voi!
Amuzant... nu stiu daca sa incadrez postul la Spam/Reclama sau doar la o naivitate iesita din comun.

Motoarele hibride. Noi poate nu, dar urmatoarele generatii probabil ca vor merge pe Duracell sau pe hidrogen.
Old 06-08-08, 12:41   #13
apache

Stage 5

apache's Avatar

omu'cred ca , chiar vorbea serios ..numa ca vorbea in gol....ca daca ar fi adevarat,ar fi cel mai vandut kit din lume
Old 06-08-08, 16:39   #14
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Quote:
Originally Posted by apache View Post
poti spune si de ce ? pentru ca sincer m-am contrazis cu multe persoane in legatura cu airbag-ul ...

am vazut multe cazuri la televizor in care oameni au intrat in coma din cauza air-bag-urilor...si oameni care ar fi scapat vii daca acestea nu s-ar fi declansat...chiar si oameni cu arsuri grave
De la masini cu un singur airbag s-a ajuns in ziua de azi la o adevarata "armata" de airbag-uri care echipeaza masina. Ideea ca unele nu se declanseaza,ca in unele cazuri ar fi mai bine sa nu se declanseze o vad ca pe un dezavantaj relativ mic in comparatie cu utilitatea sa.
Old 06-08-08, 21:16   #15
c0s<>
Nissan Driver

Stage 3

c0s<>'s Avatar

Member of:
[Nissan]

frana
c0s<> is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -