Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Care credeti ca este cea mai importanta evolutie/inventie in domeniul auto? (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/85922-credeti-importanta-evolutie-inventie-domeniul-auto.html)

apache 30-07-08 00:17

Care credeti ca este cea mai importanta evolutie/inventie in domeniul auto?

Vorbeam zilele astea cu un prieten despre cum au ajuns masinile sa aibe esp,srs,airbag,cutii tip-tronic etc etc si am tot discutat pana am inceput sa ne dam cu parerea despre care este cea mai importanta evolutie a masinilor de la Ford model T care era practic o caruta cu motor pana la masinile din ziua de astazi care sunt impanzite de senzori si sisteme de tot felul.

Parerea mea este ca cea mai importanta evolutie a masinilor a fost introducerea sistemului de injectie in loc de carburatie.
Parerea celui cu care vorbea este ca mult mai important a fost introducearea computerului de bord ce controleaza puterea masinii intr-un mod mult mai inteligent decat inainte.

Voi care credeti ca a fost cel mai important pas in domeniul auto de pana acum?

ionut_cluj 30-07-08 09:40

Re: Care credeti ca este cea mai importanta evolutie/inventie in domeniul auto?

motoarele hibride

_DPG_ 31-07-08 03:20

Caroseriile deformabile controlat in caz de coliziune.

CSU SIBIU 31-07-08 20:53

Abs-ul...

apache 31-07-08 21:40

hai ca incepe lumea sa vorbeasca aici...

kirin 01-08-08 11:27

centura :)

dexter_20 04-08-08 20:03

airbag-ul

Blondy26 05-08-08 13:30

la capitolul performata din punctul meu de vedere cea mai importanta inventie a fost computerul de bord.La capitolul siguranta in schimb, centura.

apache 05-08-08 16:01

Quote:

Originally Posted by dexter_20 (Post 1678910)
airbag-ul

poti spune si de ce ? pentru ca sincer m-am contrazis cu multe persoane in legatura cu airbag-ul ...

am vazut multe cazuri la televizor in care oameni au intrat in coma din cauza air-bag-urilor...si oameni care ar fi scapat vii daca acestea nu s-ar fi declansat...chiar si oameni cu arsuri grave

Pugralph 05-08-08 18:29

motoarele hybride!ganditi-va si voi k deja criza petrolului este in floare asa ca or sa ne trebuiasca motoare hybride!

Logan100cp 05-08-08 18:53

kiturile de apa pentru autoturisme sau camioane! e circa 600euro, nu am avut timpul necesar de a citi cum folosesc, dar cica scad consumul de combustibil cu 60-70%, acum nu stiu ce sa cred, ori e facatorie ori e ceva pe bune! pe ********** dati search la masina... si gasiti voi:)!

Geo_ZGA 06-08-08 08:40

Quote:

Originally Posted by Logan100cp (Post 1680718)
kiturile de apa pentru autoturisme sau camioane! e circa 600euro, nu am avut timpul necesar de a citi cum folosesc, dar cica scad consumul de combustibil cu 60-70%, acum nu stiu ce sa cred, ori e facatorie ori e ceva pe bune! pe ********** dati search la masina... si gasiti voi:)!

:lol::lol::lol: Amuzant... nu stiu daca sa incadrez postul la Spam/Reclama sau doar la o naivitate iesita din comun.

Motoarele hibride. Noi poate nu, dar urmatoarele generatii probabil ca vor merge pe Duracell sau pe hidrogen.

apache 06-08-08 12:41

omu'cred ca , chiar vorbea serios ..numa ca vorbea in gol....ca daca ar fi adevarat,ar fi cel mai vandut kit din lume

dexter_20 06-08-08 16:39

Quote:

Originally Posted by apache (Post 1680394)
poti spune si de ce ? pentru ca sincer m-am contrazis cu multe persoane in legatura cu airbag-ul ...

am vazut multe cazuri la televizor in care oameni au intrat in coma din cauza air-bag-urilor...si oameni care ar fi scapat vii daca acestea nu s-ar fi declansat...chiar si oameni cu arsuri grave

De la masini cu un singur airbag s-a ajuns in ziua de azi la o adevarata "armata" de airbag-uri care echipeaza masina. Ideea ca unele nu se declanseaza,ca in unele cazuri ar fi mai bine sa nu se declanseze o vad ca pe un dezavantaj relativ mic in comparatie cu utilitatea sa.

c0s<> 06-08-08 21:16

frana :D

All times are GMT +2. The time now is 11:50.

- Copyright 2026 4Tuning