Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 31-05-06, 13:07   #1
fiatgroup

Stage 4

Default Credeti ca am vreo vina ?

Ma intorceam Duminica din Italia si pe o sosea in Ungaria a avut loc in fata mea un accident, am pus frana brusca am iesit un pic pe contrasens, am vazut ca vine o masina m-am bagat la loc si am intrat si eu in ambele masini implicate in accident. Masina s-a oprit jumatate pe sensul meu si jumatate pe contrasens, in timpul asta un vectra a intrat cu coltul lui dreapta fata in coltul meu stanga spate s-a intors in lateral pe contrasens a intrat unu' in el si soferul a decedat. Vi se pare ca eu am vreun amestec in moartea acelui sofer, politia ungara mi-a zis ceva de genu ca trebuia sa-mi pastrez banda si sa intru din plin in cele 2 masini (probabil sa mai omor si din aia), pt ca trebuia sa-mi imaginez ca masina mea rezista accidentului (ca doar are 2 tone si e mare). Nu-mi vine sa cred ca ma considera un pic vinovat de moartea celui din vectra care a iesit pe contrasens si abea s-a agatat de mine. Pe de-o parte sunt rudele lui pe care le inteleg, iar pe de alta parte e cel care a produs accidentul care vrea sa fie mai putin vinovat. M-au tinut 2 zile sa dau declaratii si a trebuit sa stau sa-si revina cele 2 femei care erau cu mine in masina ca sa depuna si ele declaratie. Mi-am luat un avocat care se v-a duce in numele meu sa vada ce se mai intampla in proces pt ca eu nu mai calc pana cand se termina procesul in ungaria. Am cerut sa faca si cei din romania ancheta dar au zis ca nu pot, le-am povestit si mi-au dat dreptate. E bine totusi ca ungurul din masina participanta la accident dar nevinovat a declarat ca nu am nici o vina la fel si un sofer martor, dar totusi inca nu s-a finalizat. Cred ca daca eram ungur nu se ajungea aici. Normal daca m-ar gasi vinovat de ceva si nu mai calc prin ungaria nu are ce sa-mi faca pt ca nu au lasat sa ancheteze si romanii. Ma bucur ca am adus masina si ca nu s-a spart motorul, in rest e jale.
fiatgroup is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 14:10   #2
fiatgroup

Stage 4

Default Re: Credeti ca am vreo vina ?

Nimeni nu ma incurajeaza sau sa zica ceva ? Conteaza mult sa stiu ce credeti pt ca chiar sunt derutat.
Old 31-05-06, 21:55   #3
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

ai vina ca...nu te-ai putut opri in siguranta(decretul asa zice, trebuie sa pastrezi o distanta corespunzatoare pentru a te opri in siguranta)
daca ai martori care iti sustin nevinovatia, vei fi gasit nevinovat. Nu au cum sa iti bage pe gat nimic, atata timp cat ai martori credibili

au cam trecut vremurile alea in care se faceau diferente intre ro-hu, strainul e strain, mereu e putin mai jos decat cetatenii tarii(la fel si la noi, si la altii)

P.s: imi pare rau de incidentul neplacut...dar macar ai scapat cu viata!
ce masina ai avut?
eventuale poze?
valib is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 22:32   #4
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

pai daca am intales eu bine... tipul cu vectra te-a lovit in spate cum lai lovit tu in spate pe cel din fata ta , ciocniri in lant.. nu vad de ce ai fi tu vinovat doar si cel cu vectra trebuia sa pastreze distanta ca si tine ...
Old 31-05-06, 22:52   #5
maxstudio

Stage 3

maxstudio's Avatar

las numai fi suparat ca fiarele se indreapta ...e bine ca ai scapat intreg si fara nici o zgarietura! iara partea de vina cred ca ai putea avea si tu ..ce viteza aveai de nu ai putut frana in conditii de siguranta ?
maxstudio is offline   Reply With Quote
Old 31-05-06, 23:16   #6
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by valib
ai vina ca...nu te-ai putut opri in siguranta(decretul asa zice, trebuie sa pastrezi o distanta corespunzatoare pentru a te opri in siguranta)
daca ai martori care iti sustin nevinovatia, vei fi gasit nevinovat. Nu au cum sa iti bage pe gat nimic, atata timp cat ai martori credibili

au cam trecut vremurile alea in care se faceau diferente intre ro-hu, strainul e strain, mereu e putin mai jos decat cetatenii tarii(la fel si la noi, si la altii)

P.s: imi pare rau de incidentul neplacut...dar macar ai scapat cu viata!
ce masina ai avut?
eventuale poze?
Am un Ulysse asta a fost norocul meu. Masina am dus-o in service sa o fac pe casco poate o sa fac maine poze cand ma duc la ea. Am fata busita, aripa dreapta, usa dreapta si in spate f putin mi-a sarit air-bagul meu si 2 din spate si toata partea dreapta. Ai dreptate cu opritul dar cu asta puteau sa ma scoata vinovat daca omoram pe cineva din fata cred eu. Faza e ca aveam viteza si eu si x3-ul din fata mea pe parti copaci si dupa o curba in care nu vedeai nimik unu' cu un Tucson s-a bagat dupa stanga pe banda celui din fata, ala a avut norok ca nu era cu nimeni pe partea dreapta ca i s-a facut praf toata partea dreapta. Treaba buna pt mine e ca nu a scris nimeni in declaratii ca aveam viteza mare, si politia a considerat ca aveam max 100 in momentul cand am franat amandoi si noi aveam pe putin 140. Dupa ce s-a terminat totu' era numai fum negru in jur si ma intrebam daca am murit, intradevar trebuie sa fiu bucuros ca am scapat.
Old 31-05-06, 23:20   #7
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by wtcvictim
pai daca am intales eu bine... tipul cu vectra te-a lovit in spate cum lai lovit tu in spate pe cel din fata ta , ciocniri in lant.. nu vad de ce ai fi tu vinovat doar si cel cu vectra trebuia sa pastreze distanta ca si tine ...
Exact asa a fost, si oricum el iesise pe contrasens mai mult ca mine eu am incercat sa evit cat de cat si am intrat frontal dreapta si lateral dreapta, avea si viteza f mare si a venit si din curba, masina abea mi-a atins-o (a spart coltu de la bara si stopul) dar a influentat asta, probabil daca nu i se intorcea masina in lateral scapa.
Old 01-06-06, 10:48   #8
[-O-]

Stage 3

[-O-]'s Avatar

Asta cu tinutul benzii si intratul in plin mi se pare o cretinitate. In momentul cand se intampla (Doamne Fereste!) asa ceva, reflexul este de a trage de covrig, sa eviti sa intri in masinile accidentate, nu sa te relaxezi si sa intri in plin. Si oricum chestiile astea sa intampla in fractiuni de secunda, nu ai timp de calcule exacte. In alta ordine de idei, daca cel cu vectra a venit din spate si a fost vorba de o ciocnire in lant cum s-a scris mai sus, nu vad ce vina ai avea tu. Lasa avocatul sa se ocupe de caz, stie mai bine ce are de facut.
[-O-] is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 11:01   #9
mihai88

Stage 5

mihai88's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

parerea mea e ca o sa scapi

nu cunosc decretu da din cate ai zis mi-am dat seama ca si tu ai fost o "victima"...daca se poate spune asa

oricum iti recomand sa ocolesti ungaria de acum incolo

ce zice acolo ca sa te opresti pana in masinile lovite.....pfffffff daca distanta e mica tragi draq de volan sa nu mori si tu

asteptam verdictu final.....spre bine

salut and drive SAFE
mihai88 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 13:24   #10
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by fiatgroup
Exact asa a fost, si oricum el iesise pe contrasens mai mult ca mine eu am incercat sa evit cat de cat si am intrat frontal dreapta si lateral dreapta, avea si viteza f mare si a venit si din curba, masina abea mi-a atins-o (a spart coltu de la bara si stopul) dar a influentat asta, probabil daca nu i se intorcea masina in lateral scapa.
pai daca asa a fost nu ai nici o vina ... ORIUNDE IN EUROPA CINE LOVESTE DIN SPATE E DEVINA ... deci, singura ta vina ii ca l-ai lovit pe cel din fata ta..
imi pare rau ca sa intamplat , un eveniment nefericit si tare nasol cand vezi ca esti implicat in asa ceva chiar daca nu e vina ta..

mihai88 ... daca nu stii legislatia de ce tot te pui sa scrii ? iar sa de ce sa fereasca ungaria ? , asa ceve se putea intampla in orice tara
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 14:02   #11
bogdan26

Stage 2

pt ca cred cum se zicea mai sus{strainul e strain}si nu stii cind te opresc din greseala in ungaria si le arata ceva ciudat pe calculator.....si te incarca cu altceva eu sunt in grecia si credema daca eu ma ciocnesc cu grec si el este de vina....politia da vina pe mine.....totul este posibil crede-ma
bogdan26 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 14:04   #12
bogdan26

Stage 2

vina ai pt viteza cred.... dar ce sa facem suntem tineri si ne place....
bogdan26 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-06, 14:25   #13
T.rac3Er

Stage 5

daca ala mort era din spatele tau nu prea te intereseaza de el...viteza lui, distanta neadecvata a lui, si binenteles moartea lui. in schimb la faza cu evitatul unui "obstacol" pe alta banda e interpretabila. eu sunt de parere in principiu sa pastrezi banda. daca o schimbi, pot aparea mult mai multe probleme. gandeste-te ca rulezi linistit pe drum si iti sare in fata unu din sens opus pt ca altu i-a oprit brusc in fata. iti moare sotia din dreapta. ce faci? sau iese unu din drum secundar, nu se asigura, tu feresti si sari pe sens opus si omori pe unu. ala care a iesti ca idiotu pleaca, si tu pici de tap ispasitor.
bine ca ai scapat tu, ca nu ai omorat pe nimeni, si ca nu ai fost decat o piesa din domino. deci iti doresc o rezolvare grabnica a situatiei.
Old 01-06-06, 16:16   #14
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by T.rac3Er
daca ala mort era din spatele tau nu prea te intereseaza de el...viteza lui, distanta neadecvata a lui, si binenteles moartea lui. in schimb la faza cu evitatul unui "obstacol" pe alta banda e interpretabila. eu sunt de parere in principiu sa pastrezi banda. daca o schimbi, pot aparea mult mai multe probleme. gandeste-te ca rulezi linistit pe drum si iti sare in fata unu din sens opus pt ca altu i-a oprit brusc in fata. iti moare sotia din dreapta. ce faci? sau iese unu din drum secundar, nu se asigura, tu feresti si sari pe sens opus si omori pe unu. ala care a iesti ca idiotu pleaca, si tu pici de tap ispasitor.
bine ca ai scapat tu, ca nu ai omorat pe nimeni, si ca nu ai fost decat o piesa din domino. deci iti doresc o rezolvare grabnica a situatiei.
Merci, aici ai dreptate pt ca si mie mi s-a intamplat sa-mi iasa in fata si abea sa evit, dar cum zicea cineva se intampla intr-o fractiune de sec pur si simplu nu mai sti ce ai facut, am iesit dintr-o curba si pur si simplu nu stiam ce se intampla, masinile s-au intins pe ambele benzi ale sensului meu si pe parti padure, daca intram in copaci probabil muream. Faza ca strainul e strain asa e, dar daca nu faceam urat si nu ceream sa anunte tara ca ma retin si sa faca si romanii ancheta nu imi dadeau drumu' asa repede. Totusi o sa fiu precaut si o sa evit ungaria.
Old 01-06-06, 16:20   #15
fiatgroup

Stage 4

Quote:
Originally Posted by bogdan26
pt ca cred cum se zicea mai sus{strainul e strain}si nu stii cind te opresc din greseala in ungaria si le arata ceva ciudat pe calculator.....si te incarca cu altceva eu sunt in grecia si credema daca eu ma ciocnesc cu grec si el este de vina....politia da vina pe mine.....totul este posibil crede-ma
Stiu cum e, crede-ma si mai stiu ca in grecia politia face multe abuzuri. De mine e bine ca am si cetatenie italiana pt ca nevasta e italianca si am stat ceva pe acolo. Desi sunt patriot e mai bine sa ma dau italian ca sa fiu respectat, asa ne-a fost noua scris.
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -