Cateva lamuriri: prima poza de la sunblease7 nu are cum sa fie Transfagaraseanul pentru ca eu vad acolo o telecabina. Seamana foarte mult, dar nu este.
Transalpina este asfaltata in proportie de 95%, drumul este foarte bun dar atentie! nu au montat inca nici un parapet, asa ca mergeti prudent. Deasemenea, este la un moment dat o bifurcatie catre un drum numit "Strategica". Nu va aventurati pe el decat cu masina cu garda foarte inalta si evident, 4x4.
Despre Transfagarasean: Drumul pana la Vidraru este foarte bun, dar de la Vidraru la Capra se merge foarte prost din cauza gropilor dese. De la Capra pana la Sibiu, drumul este super-ok, dar la fel, indemn la precautie. Despre ora de inchidere nu stiu nimic, am ajuns pe la Balea Lac pe la ora 4-5 dimineata, plecam spre Negoiu.
Intr-adevar, sunt 2 drumuri foarte frumoase ca peisaj, dar nu sunt singurele. Includ in categoria asta si Pasul Prislop, Pasul Tihuta, drumurile prin Apuseni ... toate drumurile care traverseaza muntii, desi uneori asfaltul lasa de dorit.
Drumul asfaltat din Sinaia care merge Spre Lacul Bolboci este f frumos (f bun pana la bifurcatia Lacul Bolboci-Piatra Arsa).
Zona Brasov-Buzau, DN10 mai exact, este numit "Intorsura Buzaului". F frumos, dar periculos canditi vine tir-ul din fata
)
La cat mai multe plimbari!