Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 16-05-06, 21:02   #1
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Question Ce europene au HEMI ?

Azi mi-a pus un prieten o intrebare la care nu am stiut ce sa-i raspund ,iar cautind pe net nu am primit raspunsuri satisfactoare.
Deci intrebarea este :
ce masini europene au motoare HEMI ? Ma intereseaza marca si modelul ,eventual anul in care s-a inceput productia .
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 16-05-06, 21:34   #2
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

Default Re: Ce europene au HEMI ?

nusu decat de 300C... da asta se vinde in europa intr-o varianta mai scurta decat america... deci nusu dak se poate numi europeana...
bad_boy2k is offline   Reply With Quote
Old 16-05-06, 21:50   #3
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by bad_boy2k
nusu decat de 300C... da asta se vinde in europa intr-o varianta mai scurta decat america... deci nusu dak se poate numi europeana...

Sau in fine ,putem largi aria incluzind si cele americane ce sint acceptate pe piata europeana.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 16-05-06, 22:06   #4
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

pai...tehnic vorbind, motorul HEMI apartine grupului Chrysler... si nu a aparut decat pe masini americane facute de ei din cate stiu io...
Old 16-05-06, 22:11   #5
einstein1984

Stage 5

einstein1984's Avatar

Hemi e o marca comerciala ca Adidas sau Scoth, tien de Daimler Chrysler acum. Se refera la motor cu camera de ardere emisferica (hemisferical, are musai 2 supape pe cilindru). Renault 16 TS avea asa ceva (R12 Gordini de asemnea), plus o gramada de alte masini fabricate pana in 90. De cand a trecut lumea la 4 supape pe cilindru, se folosesc camere de ardere tip acoperis.
einstein1984 is offline   Reply With Quote
Old 16-05-06, 23:10   #6
bad_boy2k

Stage 5

bad_boy2k's Avatar

hemi este umpic mai special fata de celelalte motoare cu 2 supape/cil... in sensul ca, camera de ardere are forma unei semi-sfere, ceea ce a facut-o mult mai eficienta ca alte motoare de la vremea lui (cand a aparut). dupa ceva vreme au aparut si forme mai eficiente ca semi-sferele, ca de ex. forma unui acoperis cu 2 ape... sa poata acomoda 4 supape.
pt cine are chef sa stie mai multe aici :
http://auto.howstuffworks.com/hemi.htm
Old 17-05-06, 11:23   #7
Mario_b

Stage 3

Mario_b's Avatar

Member of:
[INSANE RACERS]

Pai la noi singurele locuri pentru motoarele HEMI big block ar fi in tiruri, camioane, utilaje de constructii sau tancuri. Deci asa poate iti mai usurez aria de cautare.
Mario_b is offline   Reply With Quote
Old 20-05-06, 13:10   #8
cipri4n

Stage 4

cipri4n's Avatar

din cate am auzit eu motoarele astea se vand sh` separat...da` nu stiu dak a avut cineva curaj sa`l cumpere(cineva din europa)....probabil costa destul de mult...
Old 20-05-06, 16:09   #9
einstein1984

Stage 5

einstein1984's Avatar

Un bloc de Hemi cred ca e mai ieftin de 1000 de coco. Un hemi de 360 CP, 5,7 l si injectie e 7625$.
http://www.mopartsracing.com/parts/blocks.html Shoping placut
Old 21-05-06, 17:23   #10
SirNenea

Stage 5

SirNenea's Avatar

Member of:
[Moderators]
[X-Team Racing Club]
[Observator 4tuning]
[DACIA]

dragut cred ca imi iau si eu un pentru dacie glumeam va dati seama nu
SirNenea is offline   Reply With Quote
Old 21-05-06, 17:32   #11
einstein1984

Stage 5

einstein1984's Avatar

Pe un papuc, cu tractiune spate............
Old 07-09-06, 05:04   #12
sebaaa

Stage 5

sebaaa's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

motorul hemi apartine MOPAR ..care "vine" de la Chrysler motor park
si eu doar de 300c stiu..si poate daca importezi ceva american..dar te costa mult de tot..
sebaaa is offline   Reply With Quote
Old 10-09-06, 21:54   #13
Nautilus

Stage 5

Quote:
Originally Posted by einstein1984 View Post
Hemi e o marca comerciala ca Adidas sau Scoth, tien de Daimler Chrysler acum. Se refera la motor cu camera de ardere emisferica (hemisferical, are musai 2 supape pe cilindru). Renault 16 TS avea asa ceva (R12 Gordini de asemnea), plus o gramada de alte masini fabricate pana in 90. De cand a trecut lumea la 4 supape pe cilindru, se folosesc camere de ardere tip acoperis.
Marea majoritate a motoarelor de performanta cu 2 supape/cilindru au sau au avut camere de ardere emisferice, din anii '20 incoace, pentru ca e cea mai eficienta forma posibila. Pana si BMW ursulet are Cand ai 4 supape/cilindru nu mai poti construi chiulasa cu o forma emisferica a camerei de ardere, fiindca pozitia supapelor ar face actionarea lor imposibila, asa ca trebuie sa te rezumi la forma de "acoperis" (pent-roof). Cu 3 sau 5 supape/cilindru se poate insa, de asta tehnologia distributiei cu 5 supape/cilindru a fost adoptata in anii '90 la Bugatti, VAG, Ferrari si multe motoare de F1

Motoare Chrysler HEMI au fost folosite de-a lungul anilor pentru mai multe marci de serie mica, unde costul dezvoltarii unui motor ar fi fost prohibitiv. Exemple: Facel-Vega FVS/HK500/Excellence, Bristol 603/Brigand/Britannia/Blenheim, etc

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 26-09-06, 00:27   #14
Nautilus

Stage 5

Corectie: singurul motor Chrysler care a purtat denumirea oficiala de "HEMI" a fost cel de 426 cu.in. (6980cc), care nu se stie sa fi fost montat pe vreun model european. Modelele fabricate intre 1955-1965 aveau camere de ardere emisferice si cam aceeasi arhitectura, dar purtau ale denumiri (FirePower, Firedome, Dual Rocker etc)

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -