Programul Rabla este pe cale de a fi extins şi la firme
Dat fiind interesul scăzut din partea persoanelor fizice pentru schimbarea maşinilor vechi prin programul Rabla, lucru uşor de intuit din cauza condiţiilor cămătăreşti impuse de bănci la acordarea de credite, dar şi a pierderii locurilor de muncă, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, consideră chiar oportună extinderea Rablei şi la persoanele juridice.
"Nu există interes prea mare din partea persoanelor fizice să îşi schimbe maşinile vechi prin programul Rabla. Este de înţeles, dată fiind această criză economică. De aceea, m-am gândit că ar fi oportun să îl extindem şi la nivelul persoanelor juridice", a afirmat Nemirschi.
Singurul problemă s-ar putea ivi la Ministerul Finanţelor, care ar putea încheia, sau nu, un acord pe acestă temă cu Mediul. Prin aceste cuvinte, Nemirschi vrea să ne asigure că ministerul pe care îl conduce nu duce lipsă de bunăvoinţă în această direcţie:
“Pe mine, ca ministru al Mediului, mă interesează să scot rablele de pe şosele. Nu mă deranjează să dau banii aceia, 3.800 de lei, firmelor. Mai trebuie să primesc un acord din partea Ministerului Finanţelor pentru ca acest lucru să fie posibil. Trebuie să vedem cum va fi percepută subvenţia în cazul lor, dacă va fi ajutor de stat sau se va găsi altă formulă", a declarat ministrul Mediului.
Pentru a avea un cititor avizat, reamintim cu plăcere că executivul domnului Boc a aprobat înlocuirea, în acest an, a 60.000 de autovehicule vechi, faţă de 40.000 în 2008, prima de casare crescând şi ea, de la 3.000 lei anul trecut la 3.800 lei, echivalentul în prezent a aproximativ 885 euro.