Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 30-03-09, 22:29   #1
BV-06-XPY
Dacia Driver

Stage 2

BV-06-XPY's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default ce se mai aude despre dacia......

Cine stie ce se va intampla.....?????Eu cred ca in afara de marit taxele.....alceva nu au ce.......nu numai la Dacie in mod special.....la toate masinile vechi.......NonEuro....unde se incadreaza si Dacia....Cine stie mai multe...Astept raspuns.....
BV-06-XPY is offline   Reply With Quote
Old 01-04-09, 02:16   #2
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]
Default Re: ce se mai aude despre dacia......

cum spun ei ca din toamna o sa avem impozit ca nemtii, si daca impozitul are la baza nivelul de poluare si anume ce euro este masina, nu stiu cam cati bani trebuie sa ai sa intretii o dacie dar sigur nu putini..
johhny is offline   Reply With Quote
Old 03-04-09, 17:17   #3
BV-06-XPY
Dacia Driver

Stage 2

BV-06-XPY's Avatar

Member of:
[DACIA]

Ahammm...sa zicem ca as "avea bani".......si imi pun catalizator.....si as scoate noxe mai putine......deci asa as putea sa tin dacia......
Old 03-04-09, 18:21   #4
CyberCSX
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by BV-06-XPY View Post
Ahammm...sa zicem ca as "avea bani".......si imi pun catalizator.....si as scoate noxe mai putine......deci asa as putea sa tin dacia......
si asta EURO 2 ca EURO 1 ..............TE RUPE !
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 04-04-09, 09:20   #5
BV-06-XPY
Dacia Driver

Stage 2

BV-06-XPY's Avatar

Member of:
[DACIA]

hmmm...pai eu stiu ca la daciile astea care au catalizator.....astea mai noi, pana 2003 astea berline sunt Euro 3......
Old 05-04-09, 15:24   #6
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Nu stiu daca este acceptat acel catalizator de catre RAR-ul roman. La noi mai mult Euro in care se incadreaza este in functie de tipul masini si seria motorului.
Old 05-04-09, 15:49   #7
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by johhny View Post
Nu stiu daca este acceptat acel catalizator de catre RAR-ul roman. La noi mai mult Euro in care se incadreaza este in functie de tipul masini si seria motorului.
O aberatie dealtfel (din partea rar), norma de poluare n-are nici o legatura cu codul motorului sau tipul masinii sau alte alea, norma de poluare e data strict de catalizatorul montat pe masina.

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 05-04-09, 17:04   #8
akileon

Stage 5

akileon's Avatar

o montare de catalizator la rar e cam 400 euro , nu stiu cat se mult se merita , acum depinde de valoare impozitelor , dar nea nemirski ala a zis ca in maxim 3 ani vrea sa scape de masinile non-euro , deci taxele vor fi maricele
akileon is offline   Reply With Quote
Old 05-04-09, 23:45   #9
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

RAR nu recunoaste nici un upgrade in norma de poluare...
cel putin nu in legislatia actuala
valib is offline   Reply With Quote
Old 06-04-09, 13:35   #10
BV-06-XPY
Dacia Driver

Stage 2

BV-06-XPY's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by johhny View Post
Daciile care au fost dotate cu "acel catalizator" din fabrcatie sunt Euro 3.....atunci eu daca mi-as monta acel catalizator......care e omologat.....dece nu ar schimba situatia.....mi se pare aiurea de tot.......
Old 06-04-09, 14:09   #11
johhny
Renault Driver

Stage 5

Member of:
[4Tuning International]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
O aberatie dealtfel (din partea rar), norma de poluare n-are nici o legatura cu codul motorului sau tipul masinii sau alte alea, norma de poluare e data strict de catalizatorul montat pe masina.
asa ar fi normal, dar nu se intampla.. norma de poluare ar trebui sa tina cont doar de noxele emise si ce catalizator cum spui, dar din pacate nu se accepta asa, la noi stii norma in care se incadreaza masina dinainte de a face raru..
daca masina mea e identica cu a lu vecinu dar el polueaza mai mult o sa fim incadrati la fel amandoi...
Old 08-04-09, 22:15   #12
StreetStyle22

Stage 5

StreetStyle22's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by BV-06-XPY View Post
Daciile care au fost dotate cu "acel catalizator" din fabrcatie sunt Euro 3.....atunci eu daca mi-as monta acel catalizator......care e omologat.....dece nu ar schimba situatia.....mi se pare aiurea de tot.......
Daciile acelea au alt motor mai bine zis,nu doar "acel catalizator",in schimb nu vad de ce sa nu omologheze R.A.R-ul cand puterea creste cu cat ? 10 cai maxim 20 . Din cate stiu motoarele pe injectie ce sunt pe dacii sunt Euro 2.
StreetStyle22 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -