Salut,incerc sa gasesc pe aici o explicatie la urmatoarea problema:am un ford tourneo connect de anul trecut din vara si nu am cartea tehnica a masinii, doar o carticica despre revizii,egal si nu am avut probleme cu "ea" pana a dat frigul afara.Am parcat masina in curte, am oprit motorul si la un moment dat a inceput sa iasa un fum dens de sub masina,am coborat rapid si ne-am indepartat, toti, speriati, ca masina i-a foc...dupa ce s-a oprit un anumit zgomot de sub masina(ca un motoras) si fumul bineinteles m-am uitat sub ea.Langa teava de esapament se afla o alta teava,de diametru mai mic,scurta pe unde se pare ca iesea fumul mai sus amintit.M-am linistit cat de cat,gandindu-ma ca ar fi normal sa iasa ceva pe tevusca aceea...
De ceva timp circul cu masina in aceleasi conditii si am obs. ca iese fum doar cand e rece afara si motorul nu este cald.Are un miros de motorina arsa.
Cineva mi-a spus ca ar fi un sistem suplimentar de incalzire poate a motorului.Intrebarea este:stie cineva sa-mi explice acest fenomen?
P.S. la masina asta,iarna,motorul se incalzeste dupa 15 KM parcursi...
A+