| Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
24-02-09, 11:30
|
|
|
4Tuning International Member
  Stage 5
Member of: [4Tuning International]
|
Cum se ocoleşte corect centrul intersecţiei, prin stânga sua prin dreapta?
Quote:
Originally Posted by fasso
afla ca sunt obligat sa ocolesc centrul imaginar al intersectiei si, implicit, pe tine,
|
Eu stiu ca am invatat la scoala de soferi, (in 2005) ca mai nou NU se mai ocoleste centru. Am atasat imaginea. E frustrant cand lumea nu stie legislatia si te injura cand tu conduci corect ( nu ma refer neaparat la tine(poate am inteles eu gresit ceea ce vroiai sa spui))
I am free, no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do.
|
|
|
24-02-09, 11:51
|
|
 Stage 5
Member of: [Fiat]
|
Re: Draga soferule... (reguli de bun-simt)
pHlow citeste mai atent, daca ala era pe stradutza pe care el voia sa intre inseamna ca era in stanga lui. Si daca era in stanga lui trebuia sa-i acorde si prioritate, deci trebuia sa stea in banca lui pe stradutza si sa astepte sa intre el. El iarasi in functie de dimensiunea intersectiei putea urma orice traseu dorea, inainte, prin sau ocolind centrul imaginar.
|
24-02-09, 12:09
|
|
|
  Stage 5
|
Herbas ai dreptate, am inteles gresit. Oricum ceea ce am scris mai sus poate fi considerat ontpoic. Nu stiu cati dintre soferii care au permis dinainte de 2004 stiu ca nu se mai ocoleste centrul imaginar, si daca tu vrei sa mergi corect,esti injurat si blocat
|
|
|
24-02-09, 14:26
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by pHlow
Eu stiu ca am invatat la scoala de soferi, (in 2005) ca mai nou NU se mai ocoleste centru. Am atasat imaginea. E frustrant cand lumea nu stie legislatia si te injura cand tu conduci corect ( nu ma refer neaparat la tine(poate am inteles eu gresit ceea ce vroiai sa spui))
|
exact cum zice herbas s-a intamplat
Quote:
Originally Posted by Herbas
pHlow citeste mai atent, daca ala era pe stradutza pe care el voia sa intre inseamna ca era in stanga lui. Si daca era in stanga lui trebuia sa-i acorde si prioritate, deci trebuia sa stea in banca lui pe stradutza si sa astepte sa intre el. El iarasi in functie de dimensiunea intersectiei putea urma orice traseu dorea, inainte, prin sau ocolind centrul imaginar.
|
iti multumesc Herbas pentru ca m-ai scutit de a mai scrie aceleasi chestii
Quote:
Herbas ai dreptate, am inteles gresit. Oricum ceea ce am scris mai sus poate fi considerat ontpoic. Nu stiu cati dintre soferii care au permis dinainte de 2004 stiu ca nu se mai ocoleste centrul imaginar, si daca tu vrei sa mergi corect,esti injurat si blocat
|
cu chestia cu ocoliea centrului imaginar al intersectiei, eu stiam ca e valabila, si permisu il am de 2 ani si ceva...deci sa zicem din 2006  poate gresesc...
|
|
|
24-02-09, 14:39
|
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Articolul 160 din regulament alin 4) zice:
4) Schimbarea directiei de mers spre stanga, in cazul autovehiculelor care intra intr-o intersectie circuland pe acelasi drum in aliniament, dar din sensuri opuse, se efectueaza prin stanga centrului intersectiei, fara intersectarea traiectoriei acestora.
5) Amenajarile rutiere sau obstacolele din zona mediana a partii carosabile se ocolesc prin partea dreapta.
|
cam asa scrie
|
|
|
24-02-09, 14:49
|
|
 Stage 5
|
sa mai zicetzi ca n-am talent la desen  cam asa s-a intamplat...---->
|
|
|
24-02-09, 15:12
|
|
|
Daewoo Driver
 Stage 5
Member of: [DAEWOO]
|
Quote:
cam asa scrie
|
Asa scrie, dar practica difera in tara noastra...
|
|
|
24-02-09, 15:21
|
|
|
Skoda Driver
 Stage 5
Member of: [SKODA]
|
Aici din cate stiu se discuta reguli de bun simt,nu de circulatie...
|
|
|
24-02-09, 15:33
|
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by bmwm5
Aici din cate stiu se discuta reguli de bun simt,nu de circulatie...
|
Cam nasol daca nu ti se pare de bun simt sa stii regulile de circulatie. De cate ori circul in Romania mi se intampla sa ma blocheze cate un "necunoscator", pentru ca nici lui nu i se pare de bun simt sa stie legislatia, si ocoleste pe unde vrea el.
|
|
|
24-02-09, 16:51
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Cam nasol daca nu ti se pare de bun simt sa stii regulile de circulatie. De cate ori circul in Romania mi se intampla sa ma blocheze cate un "necunoscator", pentru ca nici lui nu i se pare de bun simt sa stie legislatia, si ocoleste pe unde vrea el.
|
da, dar in cazul meu, cred ca am avut dreptate
|
|
|
24-02-09, 16:57
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [Opel] [4Rally]
|
Quote:
cam asa scrie
|
eu cand am dat in 2007 stiu ca se ocolea. si oricum e putin ilogic sa treci prin stanga centrului imaginar deoarece daca strada pe care urmeaza sa te bagi la stanga e cu 2 sensuri risti sa nu ai loc de vreunul care iese mai mult, sau mai rau sa nu vezi un pieton care sare intre masini de vreo duba ce sta prima la intersectie.
|
|
|
24-02-09, 17:52
|
|
 Stage 5
Member of: [2 Roti]
|
nu e ilogic. doar ca nu intelegi tu. incep sa cred ca ai luat carnetul la pitesti... nu?
|
|
|
24-02-09, 18:30
|
|
 Stage 5
|
nu mai sari ma si tu cu comentarii din astea acide! Si da, e ilogica treaba, pentru ca daca nu ai vizibilitatea perfecta a drumului pe care urmeaza sa intri si vine vreun taur il pupi direct in bot...
|
|
|
24-02-09, 19:25
|
|
 Stage 5
Member of: [Oltcit] [SEAT] [Unknown Racers]
|
Quote:
|
mda...eu am facut scoala in noiembrie 2006 la Autogeneral in Bucuresti si la cursurile de Legislatie sa specificat clar ca trebuie ocolit centrul imaginar, el nu trebuie ocolit doar in cazul in care exista banda speciala de stanga(banda de preselectare sau ceva de genu asta se numea) eu asa stiu oricum fiecare face cum il taie capu' nu conteaza cum e legal, in Romania fiecare are legea lui pana isi gaseste nasu

B01UXD-Oltcit 1.3 air cooled boxer engine runin' on nitro
B02UXD-Seat Leon 1m (EX) 1.6 16v gone but not forgotten
B02UXD - Honda Civic EJ6 Black Widow b18T
B03UXD-AlfaRomeo 147 (EX) bella donna
B03UXD-Honda Civic EG3 (EX) Red Rocket b20 VTEC
B03UXD-AlfaRomeo Giulietta 2.0 JTDM Snow White
B100UXD-Dacia Logan 2 Prestige DCI daily mule
B101UXD-Oltcit Club 11 RM New old school
B102UXD-Seat Leon Cupra R 1m (EX) Red Pig
B103UXD-Seat Leon Cupra 1p Stage 2+ White Comet
Last edited by b01uxd; 24-02-09 at 19:30.
|
|
|
24-02-09, 19:25
|
|
|
  Stage 5
|
imagineaza-ti ca in loc de 2 masini care fac stanga (sens opus) sunt cate 10 care vor. Vechea metoda duce la "haos", pe cand metoda fara a ocoli centrul, fluidizeaza traficul. Masinile in loc sa isi intersecteze drumul, se "ignora". Ce e asa greu de inteles? Iti dai seama ca daca a fost pus in locul celei vechi, a fost putin gandita si a vazut ca per total e mai buna.
|
|
|
|
|