Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ALFA ROMEO

ALFA ROMEO Forum Alfa Romeo - dedicat posesorilor de Alfa Romeo: Masina mea, Tuning, Anunturi vanzare-cumparare, Zona Tehnica

Reply
 
Thread Tools
Old 20-06-10, 18:20   #1
69RUP

Stage 5
 
69RUP's Avatar
 
Join Date: May 2010
Posts: 426
Default Istoric Alfa Romeo


De la trecut la prezent
Compania care este cunoscuta astazi ca Alfa Romeo, a fost infiintata de catre Cavaliere Ugo Stella, in 1907. Stella facea parte din aristocratia orasului Milano. La momentul infiintarii Companiei, el a initiat un parteneriat cu Alexandre Darrcq, o firma franceza. Cand parteneriatul a cazut, Stella si investitorii sai italieni au mutat productia la o fabrica in Portello, o suburbie a orasului Milano. Acesta a fost momentul in care numele companiei a fost modificat in ALFA. In 1910, ALFA a produs prima masina non-Darracq. A fost proiectata de Giuseppe Merosi si a fost numita 24HP, datorita puterii produse. Merosi a continuat cu design-ul unei serii de automobile ALFA puternice, 40 si 60HP. Apoi Compania a intrat in circuitul de curse auto. In 1911, pilotii Ranzoni si Franchini au condus automobilele ALFA la Targa Florio.


Razboiul

Cand a izbucnit Primul Razboi Mondial, productia ALFA a fost oprita pentru 3 ani. ALFA ajuns sub indrumarea lui Nicholo Romeo, un antreprenor Neopolitan. El a reorganizat fabrica pentru a produce echipamente militare pentru efortul de razboi al aliatilor si italienilor. In timpul anilor de razboi, ALFA a facut motoare si componente de aeronave, compresoare, generatoare, locomotive grele si munitie. Multe produse din timpul razboiului au fost bazate pe motoare existente pe care ALFA le-a construit inainte de razboi.

Romeo a preluat controlul complet al ALFA, atunci cand Primul Razboi Mondial s-a incheiat. Prin 1919, productia de masini a fost reluata.
Numele companiei a fost schimbat din ALFA in Alfa Romeo in 1920. Prima masina produsa sub noul nume a fost Torpedo 20-30HP . Designer-ul sef al Companiei inca era Giuseppe Merosi. Alfa Romeo a produs masini de curse si de strada, cum ar fi RL Targa Florio si 40-60HP.

Nou designer sef
In 1923, Giuseppe Merosi a fost inlocuit in postul de designer sef de Vittorio Jano, care a fost momit de la Fiat de catre pilotul Alfa Romeo, Enzo Ferrari. Prima Alfa Romeo proiectata de Jano a fost P2 Grand Prix. In 1925, masina a castigat Campionatul Mondial pentru Companie.

Seria

Jano a proiectat o serie de masini de strada pentru Alfa Romeo. Ele au fost bazate pe motorul P2 si au avut si motoare cu 4, 6 si 8 cilindrii in linie. Erau construite din aliaj usor, aveau bujii localizate central, camere de ardere semisferice, doua axe cu came localizate in chiulasa si cate doua randuri de supape pentru fiecare banc de cilindrii. Jano a proiectat intotdeauna masini puternice si fiabile.

Probleme la Alfa Romeo

Cand s-au incheiat contractele pentru echipamente militare, in 1928, Compania a intrat in faliment. Nicholo Romeo a plecat din Companie. Guvernul a preluat controlul si in 1933, a salvat Alfa Romeo. La acea vreme, Alfa a devenit o emblema nationala a Italiei lui Mussolini.

Al doilea razboi mondial

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, fabrica Alfa Romeo a fost distrusa complet in timpul bombardamentelor. Dupa razboi, Compania s-a straduit sa supravietuiasca. Productia modelelor de lux a fost inlocuita cu masini de serie mai mici. Astfel Compania a reusit sa isi refaca o baza financiara solida.

Mai multe probleme financiare

Anii 1970 au gasit Alfa Romeo din nou cu probleme financiare imense. Cand Fiat a cumparat Compania in 1986, guvernul italian a incetat sa mai acorde asistenta financiara. Un nou grup, Alfa Lancia Spa a fost format. Acesta urma sa produca atat automobile ALFA, cat si Lancia.

Istoria ALFA in curse

Multe victorii de prestigiu au fost inregistrate de catre Alfa Romeo in Touring, Fast Touring, Prototypes si Formula 1. Unele victorii fantastice au fost castigate, de asemenea, de piloti privati in competitiile de raliuri.

Emblema Alfa Romeo

Romano Cattaneo a fost insarcinat cu design-ul unei embleme pentru ALFA bazata pe orasul Milano, in 1910. El a fost inspirat, spune povestea, de Crucea Rosie si stema de lupta a familiei Visconti. El l-a recrutat pe designer-ul Giuseppe Merosi pentru a-l ajuta cu proiectul emblemei. Schitele includeau emblemele familiei Visconti si a orasului Milano. Emblemele au fost compuse intr-un design circular. Marginea era un inel de culoare albastru metalic inchis. Incluse erau numele de ALFA si Milano. Cele doua nume erau separate de doua noduri ale dinastiei Savoy. care au fost inlocuite de noduri in forma de val in 1946. Logo-ul a fost schimbat din nou in 1972, atunci cand cuvantul MILANO a fost abandonat. Cele doua simboluri milaneze au ramas sub numele de Alfa Romeo.

Alfa Romeo azi

Alfa Romeo continua sa produca masini de inalta calitate pentru pasageri. De asemenea, Alfa Echipa isi insuseste victorii pe pista de curse. Daca sunteti in zona Artese, si doriti sa aflati mai multe despre istoria Alfa Romeo, asigurati-va ca vizitati Muzeul Alfa Romeo.


-daca este un alt topic cu istoria acestei masini rog ca acest topic sa fie sters!!
69RUP is offline   Reply With Quote
Old 26-03-12, 18:08   #2
Alfgyful

Stock
 
Alfgyful's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 1
Default how to unlocked iphone or unlock for iphone 4 4.1

PPPPPBenefits Of Ergonomic Chairs utilised correctly rather then electrical ones or maybe in regions where there are no can i unlock an iphone 4
how to unlock iphone 4g 4.1
Conscious Proven methods to http://www.webspawner.com/users/howt...4g4/index.html
Alfgyful is offline   Reply With Quote
Old 03-05-13, 10:07   #3
valyd1971

Stage 3
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 107
Default Re: Istoric Alfa Romeo

Foarte buna prezentarea ta...
valyd1971 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-13, 15:24   #4
mih_mita

Stage 2
 
mih_mita's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 29
Default Re: Istoric Alfa Romeo

frumoasa prezentare
mih_mita is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -