Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Hunedoara / Deva

Reply

Thread Tools
Old 25-12-09, 21:22   #1366
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Hunedoara - Accidente

Conduceti camioane cu gabarit depasit sau de ce ajungeti pana acolo ? Eu zic ca este loc suficient cat sa treaca doua masina pe acolo fara sa ajungi pe neaparat pe piatra cubica.

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Old 25-12-09, 21:36   #1367
pinfo

Stock

Default Re: Tragedie în ziua de Ajun...

Pacat si dureros ca se intampla asa ceva dar ele sunt "firesti" pentru ca:
- sosele sunt proaste;
- scoala de soferi se face de mantuiala;
- permisul se poate obtine "usor";
- tinerii braveaza mai mult decat pot duce;
- familia si scoala ii invata prea putin si prea arareori pe tineri ceea ce inseamna "responsabilitatea";
- tineri cu permise "proaspete" (elevi) se urca la volan dupa ce au consumat alcool. Legat de asta, cel mai adesea parintii sunt convinsi de contrariu iar atunci cand le spui adevarul se intampla sa se supere pe tine (sunt patzit).

Legat de clipul de la "Chiar te grabesti?" e foarte instructiv, poate ar trebui mai mult mediatizat. Sugerez ca toti cei care il accepta sa trimita prin mail tuturor prietenilor link-ul.

In legatura cu autorul accidentului, acum cativa ani era un elev linistit, in prezent fiind student la medicina. Nu am auzit sa se fi schimbat intre timp, dar cine stie.

PS Tragedia e mai mare decat va inchipuiti, tatal victimei era decedat de curand si a ramas o femeie singura pentru a duce tot restul vietii pe umeri o durere imensa.

Last edited by pinfo; 25-12-09 at 21:41.
pinfo is offline   Reply With Quote
Old 26-12-09, 10:17   #1368
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Si culmea toti sunt aici din lumea medicala, medici, viitori medici, practic se neutralizeaza intre ei in loc sa salveze vieti..asta e culmea culmilor..sa te pregatesti sa salvezi oameni si pana atunci sa mai si omori cativa.
Old 26-12-09, 10:19   #1369
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Trei calugarite au fost prinse conducand cu o viteze de 112 mile/h. In apararea lor, au spus ca se grabeau sa ajunga la popa, pentru ca acesta era ranit. “Suntem intr-o misiune de la Dumnezeu", au spus acestea când poliţia le-a oprit masina. Sora Tavoletta a explicat cum auzise la radio ca Papa Benedict XVI a alunecat si s-a ranit in baie. Astfel ca alergau sa ii ofere ajutorul. Totusi, credinta nu le-a absolvit de amenda de 375 de euro.

asta asa ca bonus.
sa gandim pozitiv.
Old 26-12-09, 10:50   #1370
sandor406
Dacia Driver

Stage 5

sandor406's Avatar

Member of:
[DACIA]

condoleante familiei!!!
sandor406 is offline   Reply With Quote
Old 26-12-09, 11:26   #1371
pinfo

Stock

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
Si culmea toti sunt aici din lumea medicala, medici, viitori medici, practic se neutralizeaza intre ei in loc sa salveze vieti..asta e culmea culmilor..sa te pregatesti sa salvezi oameni si pana atunci sa mai si omori cativa.
Sa nu fim rai/rautaciosi. Oricui i se poate intampla un necaz. Cine a condus mult stie ca este suficienta o secunda. Totul e probabilistica, hazard putem spune. E drept ca probabilitatea scade atunci cand exista preventie, dar niciodata nu putem elimina riscul. Nu cred ca cineva isi doreste sa fie macar pentru o clipa in sufletul oricui din cei implicati in accident.
Cand mi-am luat permisul (cu multi ani in urma) mi-am zis, constient fiind de riscul de a fi pe sosele la volan "Doamne, sa nu ramana nimic din masina, nici la fier vechi sa nu o mai primeasca, dar eu sau alt om sa nu aiba vreodata nici macar vreo zgarietura" Si multumesc lui Dumnezeu, am avut ceva accidente pana acum (si vina mea si a altora) dar rugamintea mea a fost ascultata pana acum (nu va speriati, sunt un biet ortodox).

Va urez Sarbatori fericite si un an nou cat mai bun.

PS Mi-am adus aminte ca intr-un basm, o ursitoare ii ureaza noului nascut "sa ai parte in viata de necazuri multe dar marunte, ca sa le poti duce"

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
Esti rau. Oricui i se poate intampla, ajunge o secunda din pacate. La volan se afla un conducator auto nu un medic, inginer sau fermier. Nu cred ca cineva isi doreste macar pentru o secunda sa fie in sufletul oricaruia dintre cei implicati, vinovat sau victima.
Este mai usor sa-i judecam pe altii. Sa-i ajutam nici gand! Cineva spunea ca, "compasiunea este modul prin care ne bucuram ca nu ni s-a intamplat noua". Chiar asa sa fie?

Last edited by F.R.Sonic; 26-12-09 at 13:49.
Old 26-12-09, 13:55   #1372
F.R.Sonic

Stage 5

F.R.Sonic's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[4Tuning International]
[Opel]
[SUBARU]
Unhappy Re: Tragedie în ziua de Ajun...

Quote:
Originally Posted by pinfo View Post
PS Tragedia e mai mare decat va inchipuiti, tatal victimei era decedat de curand si a ramas o femeie singura pentru a duce tot restul vietii pe umeri o durere imensa.
Tatal victimei era decedat de vreo 10 ani sau chiar mai bine..cunosc bine situatia...a murit in ajun de revelion...dar asta conteaza mai putin...

...nici nu-mi pot imagina prin ce trece mama lui acum(am auzit aseara la priveghi urletele ei ( ...Groaznic!!)

PS: de unde cunosti familia?

F.R.Sonic is offline   Reply With Quote
Old 26-12-09, 17:48   #1373
pinfo

Stock

Default Re: Tragedie în ziua de Ajun...

Quote:
Originally Posted by F.R.Sonic View Post
Tatal victimei era decedat de vreo 10 ani sau chiar mai bine..cunosc bine situatia...a murit in ajun de revelion...dar asta conteaza mai putin...

...nici nu-mi pot imagina prin ce trece mama lui acum(am auzit aseara la priveghi urletele ei ( ...Groaznic!!)

PS: de unde cunosti familia?
Indirect ambele familii. Mama a stat destul de mult prin spital ca si pacient(inclusiv la chirurgie) incat sa fiu "familiarizat" cu foarte multe nume de cadre medicale. Acest Craciun l-a facut in spital.

Sa-l odihneasca D-zeu pe mort si sa-i dea putere si tarie mamei.

PS. Ai dreptate, am gresit in legatura cu tatal.
Old 26-12-09, 20:26   #1374
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by pinfo View Post
Sa nu fim rai/rautaciosi. Oricui i se poate intampla un necaz. Cine a condus mult stie ca este suficienta o secunda. Totul e probabilistica, hazard putem spune. E drept ca probabilitatea scade atunci cand exista preventie, dar niciodata nu putem elimina riscul. Nu cred ca cineva isi doreste sa fie macar pentru o clipa in sufletul oricui din cei implicati in accident.
Cand mi-am luat permisul (cu multi ani in urma) mi-am zis, constient fiind de riscul de a fi pe sosele la volan "Doamne, sa nu ramana nimic din masina, nici la fier vechi sa nu o mai primeasca, dar eu sau alt om sa nu aiba vreodata nici macar vreo zgarietura" Si multumesc lui Dumnezeu, am avut ceva accidente pana acum (si vina mea si a altora) dar rugamintea mea a fost ascultata pana acum (nu va speriati, sunt un biet ortodox).

Va urez Sarbatori fericite si un an nou cat mai bun.

PS Mi-am adus aminte ca intr-un basm, o ursitoare ii ureaza noului nascut "sa ai parte in viata de necazuri multe dar marunte, ca sa le poti duce"

Esti rau. Oricui i se poate intampla, ajunge o secunda din pacate. La volan se afla un conducator auto nu un medic, inginer sau fermier. Nu cred ca cineva isi doreste macar pentru o secunda sa fie in sufletul oricaruia dintre cei implicati, vinovat sau victima.
Este mai usor sa-i judecam pe altii. Sa-i ajutam nici gand! Cineva spunea ca, "compasiunea este modul prin care ne bucuram ca nu ni s-a intamplat noua". Chiar asa sa fie?
eu sunt cel rau? poate medicul care lasa pacientul pe masa de operatie fara sa se uite macar la el pana nu isi primeste banii, sau nici macar nu il opereaza pana nu isi primeste argintii, ca doar hipocrate asta era un mos amarat si au trecut multi ani de cand a depus medicul juramantul si nu se mai pune.

poate cel care se urca la volan dupa ce bea bine, devenind o arma letala pe drumurile publice,

si exemplele ar putea continua la nesfarsit,

nu?

tocmai un student la medicina in calitate de conducator auto trebuie sa stie mai bine decat un bucatar sau frizer care sunt consecintele nerespectarii regulilor de circulatie asupra oamenilor din cutiile de metal colorate cu diferite embleme pe capota.

nu am eu nimic cu medicii, doar in acest caz a fost o super coincidenta ca fiul unui medic, viitor medic la randul lui, sa ucida din culpa copilul altui cadru medical, in urma unui eveniment groaznic pe care nimeni nu il anticipa, desi unul dintre participanti ar fi trebuit si era in masura sa il cunoasca.

si nici nu judec pe nimeni, ceea ce s-a intamplat nu se mai poate acum intoarce, insa trebuie sa incercam sa luam atitudine, sa educam pe cei din jur, pentru ca astfel de evenimente sa nu se mai repete niciodata.

orice conducator auto cat de cat responsabil stie sau ar trebui sa stie ca atunci cand se ruleaza cu viteze mari sansele producerii unui eveniment rutier grav cresc in mod exponential.

si in calitate de conducator auto ocazional sunt profund revoltat cand vad cat de usor este ca un tanar nesabuit sa aiba dreptul sa decida de unul singur cine traieste si cine moare dintre ceilalti participanti la trafic care vin din sens opus circuland normal, si ma gandesc la fel ca fiecare, ca in locul acelui tanar care a decedat puteam sa fim oricare dintre noi, fratii, surorile, parintii sau chiar cunostiintele noastre si atunci parca nu mai este chiar asa de usor de trecut cu vederea aceasta fapta de la rubrica diverse.

nu-i asa?

ganduri bune
Old 26-12-09, 23:19   #1375
pinfo

Stock

ondin, eu voi pune capat acestei discutii deoarece dupa tine toti medicii sunt inumani, politistii corupti, profesorii prosti samd. Doar tu esti perfect. Intr-o carte veche scrie "cine nu a pacatuit sa dea cu piatra". In contextul prezentului si a ceea ce spuneai legat de "luat atitudine" si "educare", consider ca in primul rand trebuie sa ne autoeducam si sa luam atitudine fata de noi insine si abia apoi sa ne indreptam atentia asupra celorlalti. Chiar nu ai depasit niciodata viteza legala, sau incalcat vreo alta regula de circulatie? Daca e asa meriti o statuie in fata Ministerului de interne.
Dar asa cum spuneai esti un "conducator auto ocazional" si atunci este lesne de inteles ca nu prea intelegi cum e cu sofatul.
In alta ordine de idei, sunt convins ca nu stii ce inseamna "crestere exponentiala" cum dealtfel nu stii multe alte lucruri. Dar esti tanar si mai ai timp sa inveti. Pana atunci te poti duce sa ii iei capul vinovatului de accident. Iti fac rost de adresa. Motivul principal (al tau) fiind acela ca e student la medicina si e fiu de medic. Sau poate este vorba de o frustrare.
Pe permisul auto nu scrie profesia sau pozitia sociala. Si chiar daca nu ai inteles, obligatiile, drepturile si responsabilitatile sunt aceleasi pentru toti conducatorii auto (si la asta ma refeream cand spuneam ca mai ai de invatat)

Citatul urmator, care iti apartine, arata ca nu ai fost un elev prea silitor la gramatica si literatura. Si nici cu logica nu stai grozav: pai era mama Omida vinovatul incat sa cunoasca dinainte evenimentul? Sau probabil esti convins ca vinovatul a ucis cu premeditare.
"nu am eu nimic cu medicii, doar in acest caz a fost o super coincidenta ca fiul unui medic, viitor medic la randul lui, sa ucida din culpa copilul altui cadru medical, in urma unui eveniment groaznic pe care nimeni nu il anticipa, desi unul dintre participanti ar fi trebuit si era in masura sa il cunoasca."

Daca ar fi fost inversate victima cu mortul, ai fi spus ceva de genul "ce bine ca vom avea cu un medic mai putin care sa ia bani celor de pe masa de operatie".

Recunosc, acum am fost eu rau, dar tu ai inceput sa judeci si sa acuzi (in posturile anterioare) in loc sa transmiti condoleante.

PS Eu ma voi retrage de pe acest forum caci nu imi plac locurile cu extremisti, frustrati, justitiari si ... oameni perfecti. Scuze pentru ceilalti membrii de pe forum, care au dovedit bun simt si omenie. In alta ordine de idei, m-am uitat putin si pe la alte rubrici si consider ca este un forum bun si util, cu multe idei si experiente interesante (sunt membru vechi si apreciat pe alte forum-uri auto si in consecinta am o parere cat de cat avizata) .

Va doresc tuturor un an nou 2010 plin de bucurii, sanatate impliniri si fara evenimente rutiere
Old 26-12-09, 23:47   #1376
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

nu vad unde este greseala gramaticala si lipsa de logica dar acum fiecare intelege ce doreste.
Condoleante am transmis familiei cu multe postari inainte, intai citeste si apoi acuza domnule profesor.

Imi pastrez opinia ca orice accident grav este un eveniment groaznic si nedorit de nimeni, pe care nici o persoana din cei implicati nu il anticipa, ca nu merge nimeni cu masina de acasa decis sa se bage la un accident rutier mortal, iar participantul care a fost vinovat de producerea accidentului, atat in acest caz cat si in atatea astfel de evenimente de acest fel, AR FI TREBUIT SI ERA IN MASURA sa cunoasca urmatoarele :
1) conducerea sub influenta alcoolului;
2) conducerea cu viteza excesiva;
si 1+2, nu au cum sa aiba un final fericit.

Nu stiu unde ai citit ca am spus eu ca sunt perfect, dar acum poate nu toti avem vederea 20/20, este ceva scuzabil, doar remarcam un fapt mai neobisnuit, si anume acela ca in 2 familii de medici au avut loc tragedii prin acelasi eveniment rutier.

intradevar sunt foarte frustrat ca pana la varsta asta nu am reusit sa omor pe nimeni pe drumuri publice, chestia asta ma scoate din sarite rau de tot, si chiar daca sunt un conducator ocazional (adica conduc doar atunci cand am ocazia si vreau sa ajung comod din punctul A in punctul B, si nu conduc non-stop ), si daca tot ai fost asa des la scoala trebuia sa stii ca limba romana, cuprinde atat gramatica cat si literatura, impreuna cu sintaxa, morfologie, vocabular, etc., cam toate astea la care esti matale un pic deficitar.

inteleg insa ca esti foarte implicat in dramele celor 2 familii si de aceea te voi respecta in continuare avand in vedere si faptul ca esti membru vechi si respectat pe alte forumuri, daca vei continua sa ne aduci la cunostiinta impresiile tale , si chiar daca te vei supara atat de tare pe degeaba incat vei comite gestul necugetat de a nu mai posta nimic pe forum.

Cum ar veni, daca ne vei mai scrie imi vei fi ca un frate, iar daca nu, ca doi.
sper insa ca imi vei fi ca un frate.

ai grija de tine, si pe viitor cand vei pune capact unei discutii nu uita sa folosesti semnul de punctuatie universat cunoscut ca si "punct" care arata cam asa ( . ) in loc sa arunci cu multe cuvinte prin care sa nu spui practic nimic.

bafta!
Old 26-12-09, 23:50   #1377
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

La discutia cu doctorii si cu spitalele tind sa-i dau dreptate lui Ondin. Recent am avut ceva probleme cu coloana si a trebuit sa merg la spital pentru un amarat de film. Ce m-a nemultumit pe mine platitorul darilor la stat:
Din start scria ca se deschide la 10 jumate, au deschis pe la 11 fara 5 minute.
Organizare ZERO, am fost al 2-lea la rand, cand am intrat, femeia de acolo a inceput sa ia bilete dupa varsta, fatza, copii mici in brate...
O plictiseala totala pe acolo, cel putin 3 femei "frecau menta" de colo colo altele grase plimbau pe cate un batran cu caruciorul.
Doctorul de acolo, nu-l cunosc, poate voi il stiti, sigur e trecut de mult de varsta pensionarii, abea mergea... asta pe cand cei tineri sunt angajati ca spalatori pe jos prin cabinetele lor particulare.
Per total le-as da nota 2 cu indulgenta.
Old 27-12-09, 00:06   #1378
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Stati linistiti ca spitalele din Romania sunt aproape in colaps.Cotizati lunar pentru fondul de sanatate si la spital trebuie sa mergeti cu paturi, seringi, ace, medicamente, etc. plus bani de buzunar ca altfel nu va baga nimeni in seama.
Nu spun ca sunt bine platiti doctorii, dar nici sa ajungi acolo si pentru operatia care sa iti salveze viata sa ti se spuna verde in fata ca daca nu platesti suma ceruta te externeaza.
Decat sa profesezi asa mai bine iti cauti o alta meserie mai banoasa si lasi pe altii care nu sunt chiar atat de lacomi, ca am vazut ca sunt mii de rezidenti care nu au unde profesa chiar daca au terminat o facultate de medicina si totusi spitalele nu au personal medical suficient.
Sau locuri de spitalizare, sau medicamente, tehnica de investigatii, etc.
Stiu caz real la noi in oras in care o pacienta a iesit de la cabinetul particular si a cazut jos iar medicul se uita relaxat si intreba pe cei din jur de ce stau asa si nu cheama ambulanta.
Si sigur nu am uitat cazul in care ambulanta a refuzat undeva prin tara sa duca bolnavul la spital din nu stiu ce motive.
Este nobila meseria aceasta de medic insa multi practicieni o transforma intr-un comert de taraba.
Old 27-12-09, 00:09   #1379
F.R.Sonic

Stage 5

F.R.Sonic's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[4Tuning International]
[Opel]
[SUBARU]

Ok, inteleg pe toata lumea dar continuati dicutia pe topicul cu discutii (https://forum.4tuning.ro/233-hunedoar.../page-274.html) ca deviem de la topic.
F.R.Sonic is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 15:24   #1380
lyxxy23

Stage 2

lyxxy23's Avatar

condoleante familiei,pacat....
lyxxy23 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -