| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
29-08-10, 16:04
|
|
Stage 3
|
Roata de rezerva facuta la comanda
Ma intereseaza daca exista posibilitatea de a face la comanda o roata de rezerva ingusta(subtire) pe 18' cu 114.3. Am nevoie de o roata de rezerva care sa poata fi montata pe masina in caz de nevoie dupa montarea discurilor si etrierelor marite. Multumesc.
|
|
|
30-08-10, 23:14
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
Re: Roata de rezerva facuta la comanda
In general rotile ''subtiri'' sunt mai mici decat celelalte de pe masina .
O sa fii surprins dar cred ca iti intra si una de 16 din cauza talonului inalt la cauciuc,
Cred ca trece peste discuri din cauza formei.
Last edited by CJ-01-WOB; 30-08-10 at 23:18.
|
|
|
31-08-10, 00:12
|
|
 Stage 5
|
Daca omul a cerut pe 18 e clar ca pe 16 nu ii intra. Deja daca ai discuri peste 330 mm de abia intra janta pe 17, la limita ca sa zic.
Din pacate si eu am cautat jante pe 17 de tabla pentru o masina, si nu am gasit, nu se produc. Pe comanda nu stiu cine iti poate face, costul fabricarii unei singure jante e cam mare. Si cu pneul foarte ingust cum sunt rotile de rezerva de 13-15 inchi nu prea ai sanse sa gasesti, doar la un producator care face special pentru motorsport.
Daca reusesti sa gasesti o sursa te rog sa o postezi aici, chiar as fi interesat, si nu cred ca sunt singurul. Bafta
|
|
|
31-08-10, 15:47
|
|
 Stage 5
Member of: [VW] [2 Roti]
|
Vezi ca noul audi A4, adica ultima versiune are roata din aia subtire de rezerva pe 18. Nu mai stiu daca e pe 18 sau 19. Am vazut la un prieten care are un A4 din 2009.
|
|
|
31-08-10, 19:06
|
|
|
Observator 4tuning
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [REDACTOR 4TUNING] [4Tuning International] [VW] [Nissan] [Mitsubishi] [Toyota] [MERCEDES]
|
Quote:
Originally Posted by MANIAC222
Daca omul a cerut pe 18 e clar ca pe 16 nu ii intra. Deja daca ai discuri peste 330 mm de abia intra janta pe 17, la limita ca sa zic.
|
Ai vazut vreodata formatul unui spacesaver?
|
|
|
01-09-10, 04:23
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by CJ-01-WOB
In general rotile ''subtiri'' sunt mai mici decat celelalte de pe masina .
O sa fii surprins dar cred ca iti intra si una de 16 din cauza talonului inalt la cauciuc,
Cred ca trece peste discuri din cauza formei.
|
Intentionez sa cumpar un sistem de franare marit cu discuri de 14' (355mm) pe fata si 13' (330mm) pe spate...iar o janta de 16 fie ea si subtire nu va putea fi montata. Nu am facut masuratori da' cred ca mai mica de 17' nici nu merita incercat...iar daca nu ma insel...chiar daca roata de rezerva e mai ingusta si are talonu' cauciucului mai mare janta e la fel ca diametru' cu o roata normala
Quote:
Originally Posted by MANIAC222
Din pacate si eu am cautat jante pe 17 de tabla pentru o masina, si nu am gasit, nu se produc. Pe comanda nu stiu cine iti poate face, costul fabricarii unei singure jante e cam mare. Si cu pneul foarte ingust cum sunt rotile de rezerva de 13-15 inchi nu prea ai sanse sa gasesti, doar la un producator care face special pentru motorsport.
Daca reusesti sa gasesti o sursa te rog sa o postezi aici, chiar as fi interesat, si nu cred ca sunt singurul. Bafta
|
Stiu ca e foarte greu insa stiu ca e o fabrica pe la noi pe undeva pe la Pitesti care face roti pt autovehicule printre care si roti de rezerva. Ma gandeam ca poate cineva stie ceva.
Quote:
Originally Posted by Tunelord
Vezi ca noul audi A4, adica ultima versiune are roata din aia subtire de rezerva pe 18. Nu mai stiu daca e pe 18 sau 19. Am vazut la un prieten care are un A4 din 2009.
|
Am gasit pe 18' de la audi...cred ca si pe TT daca nu ma insel...problema e ca audi au alta distanta intre prezoane. 5x120 cred...sau ceva de genu'. Mie imi trebuie 5x114.3. Am gasit pe net niste alternative cu dimensiuniile care imi trebuie insa am o alta problema...nu sunt sigur ca va mai incapea in compartimentu' rotii de rezerva.
|
|
|
01-09-10, 04:58
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Xtreme Club Emotion] [DAEWOO] [Toyota] [Opel]
|
Acum depinde ce masina ai... in cazul in care roata de rezerva este depozitata in portbagaj (nu dedesubt), ai putea sa faci un mic artificiu sa-ti incapa o roata de rezerva normala, cu janta de aliaj. Problema va fi costul anvelopei.
Daca la jantele pe 18 ai pastrat diametrul total al anvelopei (fata de anvelopele originale), atunci spatiul pentru roata de rezerva este suficient, ca diametru, ca sa poti pune acolo orice janta de aliaj pe 18" cu 5x114.3.
O singura janta pe 18 sunt convins ca vei gasi la pret bun (daca vrei, cand mai trec prin Agigea opresc la cele 2 depozite si intreb acolo).
Cat despre problema cu inaltimea (janta pe 18 din aliaj fiind mai lata), se poate rezolva destul de simplu: faci un "inaltator" pentru mocheta, din 2 foi de PFL cu mai multe distantiere intre ele, iar foaia care va veni in partea de jos va fi decupata pe forma rotii de rezerva si totul va fi mascat.
Pe de alta parte, daca vrei neaparat o roata de rezerva slim, o poti modifica astfel incat sa o montezi invers. Poate fi si de 14, 15 etc. Trebuie "doar" sa decupezi prinderea si sa o sudezi la loc invers (indiferent daca ai centrarea pe butuc sau pe prezoane). Parerea mea e ca decupajul perfect este un patrat, e mai usor de masurat decat un cerc (ca sa nu iasa descentrat) si e mai usor de fixat si la sudura etc. Cu patratul e valabil numai daca ai spatiu suficient pentru ca tot decupajul sa se afle in acelasi plan, fara onduleuri etc.
La final sudura se polizeaza cat mai "la fata" ca sa nu ai probleme la echilibrarea rotii. De tinut o sa tina sudura, iar faptul ca janta va fi orientata in exterior nu va fi o problema de siguranta, pentru ca oricum nu ai voie sa mergi cu mai mult de 80 km/h cu o rezerva slim.
Last edited by quick_5hifter; 01-09-10 at 05:01.
|
|
|
01-09-10, 07:16
|
|
 Stage 5
|
daca nu ai cumparat rotile ,pune-i direct run flats si ai rezolvat problema + scapi de 10-15 kile cat are rezerva
|
|
|
01-09-10, 13:14
|
|
Stage 3
|
Quote:
Originally Posted by quick_5hifter
Acum depinde ce masina ai... in cazul in care roata de rezerva este depozitata in portbagaj (nu dedesubt), ai putea sa faci un mic artificiu sa-ti incapa o roata de rezerva normala, cu janta de aliaj. Problema va fi costul anvelopei.
Daca la jantele pe 18 ai pastrat diametrul total al anvelopei (fata de anvelopele originale), atunci spatiul pentru roata de rezerva este suficient, ca diametru, ca sa poti pune acolo orice janta de aliaj pe 18" cu 5x114.3.
O singura janta pe 18 sunt convins ca vei gasi la pret bun (daca vrei, cand mai trec prin Agigea opresc la cele 2 depozite si intreb acolo).
Cat despre problema cu inaltimea (janta pe 18 din aliaj fiind mai lata), se poate rezolva destul de simplu: faci un "inaltator" pentru mocheta, din 2 foi de PFL cu mai multe distantiere intre ele, iar foaia care va veni in partea de jos va fi decupata pe forma rotii de rezerva si totul va fi mascat.
Pe de alta parte, daca vrei neaparat o roata de rezerva slim, o poti modifica astfel incat sa o montezi invers. Poate fi si de 14, 15 etc. Trebuie "doar" sa decupezi prinderea si sa o sudezi la loc invers (indiferent daca ai centrarea pe butuc sau pe prezoane). Parerea mea e ca decupajul perfect este un patrat, e mai usor de masurat decat un cerc (ca sa nu iasa descentrat) si e mai usor de fixat si la sudura etc. Cu patratul e valabil numai daca ai spatiu suficient pentru ca tot decupajul sa se afle in acelasi plan, fara onduleuri etc.
La final sudura se polizeaza cat mai "la fata" ca sa nu ai probleme la echilibrarea rotii. De tinut o sa tina sudura, iar faptul ca janta va fi orientata in exterior nu va fi o problema de siguranta, pentru ca oricum nu ai voie sa mergi cu mai mult de 80 km/h cu o rezerva slim.
|
Anvelopele originale erau 215/50/17 parca iar acum o sa am 225/40/18...iar roata de rezerva originala are 125/70D16. Am facut niste calcule pe un site la diametru' rotii iar daca roata de rezerva noua va fi 145/70/18...diferenta de 78.8 mm in diametru'...20mm in inaltime si 247.56mm in circumferinta. Deci nu stiu ce sa zic...daca se mai potriveste in locu respectiv sau nu...insa ce ai sugerat tu cu modificari de genu' care implica taiat si sudat sincer nu cred ca are rost. Multumesc oricum pt idee
Quote:
Originally Posted by beck
daca nu ai cumparat rotile ,pune-i direct run flats si ai rezolvat problema + scapi de 10-15 kile cat are rezerva
|
M-am gandit si la asta...chiar am cautat pe net cauciucuri run flat si self sealing...da' din pacate sunt multe cauciucuri premium cu tehnologia asta...iar io vreau ceva sport performat in genu' Michelin PS2
|
|
|
|
|