Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 17-07-08, 11:33   #1
wildgeo

Stock

Default evacuare sport on diesel

Salutare, am in subordine o dacie logan 1,5 dci 85 cp nu e mare lucru am ales aceasta masina pt drumurile de in romania .. pt consumul extrem de redus atat in oras cat si in afara, insa cateodata ma trece un gand sa-i dau un aer mai sportiv, cu toate ca nu se incadreaza in masinile pretabile pt tunning recunosc asta.
As vrea sa ii pun toba finala sport pt sunet... insa din cate am auzit am inteles ca se aude precum un tractor .. va intreb pe voi ce parere aveti de asta si daca se merita ... as mai vrea sa ii cobor garda la sol cu 10 cm ce presupune asta ?? si un flash la ecu sa o ridic in 108 cp ...la acest flash implica schimbarea turbinei variabile face fatza actuala turbina ???
Va multumesc foarte mult pt ajutor
Respect!
wildgeo is offline   Reply With Quote
Old 18-07-08, 11:08   #2
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: evacuare sport on diesel

Nu m pricep la Dacie ca sa pot da sfaturi pertinente legate de tot ce ai intrebat tu, dar pot sa-ti spun ca pt a o cobori "10 cm" iti trebuie suspensie sport. Coboara 40mm/45mm/60mm/80mm/120mm sau, daca ai bani, iti cumperi una reglabila pe inaltime si tarie... desi ma indoiesc ca ai fi dispus sa dai peste 1000 euro pe o suspensie. Garda la sol coborata presupune amortizoare mai tari, pt a nu face balans mare, plus ca arcurile mai joase vor scurta cursa amortizorului stock. Deci eu zic ca ai avea nevoie de o suspensie completa sport, costa in jur de 200 euro (cea mai ieftina).
La valoarea de 108cp prin flash, cum ai ajuns? De unde fix 108cp? Vezi pe sectiunea asta https://forum.4tuning.ro/175-dyno-tuning.html . Aici se discuta despre modificari de soft. Este si un Logan dci care in urma schimbarii turbinei, a intercooler-ului si a unui soft (prost facut) a castigat doar 9cp. In urma altor modificari a ajuns la 111cp, probabil fortati, si a plecat acasa cu 105cp si 245nm. Ultimile cifre sunt foarte importante, cuplul a crescut foarte mult si in mod sigur se simte. Deci atentie unde faci modificarile si ce garantii primesti.
Softul se poate face si fara schimbarea turbinei, dar castigul va fi mai mare daca schimbi turbina si intercooler-ul... dar si costurile.

Last edited by Geo_ZGA; 18-07-08 at 11:11.
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 27-07-08, 15:18   #3
CT-82-PWR

Stage 5

CT-82-PWR's Avatar

Member of:
[X-Team Racing Club]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]

Doar dintr-o remapare care nu dureaza mai mult de 30 minute castigi 20CP indiferent ce model de motor ai euro 3(cu 65cp),euro(cu 70 sau 85cp)
CT-82-PWR is offline   Reply With Quote
Old 28-07-08, 11:26   #4
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by CT-82-PWR View Post
Doar dintr-o remapare care nu dureaza mai mult de 30 minute castigi 20CP indiferent ce model de motor ai euro 3(cu 65cp),euro(cu 70 sau 85cp)
Serios?
Poti da mai multe detalii sau....? Indiferent de motor, castigul e tot de 20cp? Fix? Ma gandesc si eu ca intre 65cp, 70cp si 85cp sunt unele mici diferente... tot acelasi castig de 20cp il ai? Cum, de unde? Remapare de 30 min = incarca softul din calculator direct, iti ia banii si ai plecat cu niste cifre inventate de "tuner"?
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 14:42   #5
Pugralph

Stage 4

Member of:
[PEUGEOT]

Cum adica remapare?
Pugralph is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 14:50   #6
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

alt soft pus pe masina, facut custom pentru mai mare putere. cip tuning facut prin soft.
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 06-08-08, 13:03   #7
NWZeu

Stage 5

NWZeu's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[DAEWOO]
[FORD]
[BMW]

Injectia de pe masina este controlata de un ECU (electronic control unit), insa acesta ca sa functioneze are nevoie de un soft, producatorul foloseste unul in care exista o protectie de obicei 10-20% pentru fiabilitate si o exploatare mai lunga, resoftarea consta in rescrierea softului cu unul facut custom (optimizat) sau unul care exploateza acea rezerva tinuta de producator.

@CT-82-PWR - nu este chiar cum zici tu, atat cei de la Dimpsort cat si cei de la Mastertuner se pare ca s-au lovit de niste probleme la acest motor!

Last edited by NWZeu; 06-08-08 at 17:36.
NWZeu is offline   Reply With Quote
Old 22-08-08, 23:32   #8
wildgeo

Stock

totusi as vrea sa nu arunc banii pe fereastra si sa nu ma aleg cu nimic .. iar cu suspensia sport ... da as da aproape 1500 euro pe ea dar sa fie reglabila din habitaclu... sa aibe 3 pozitii oras, race, si montain :d dar nu stiu daca as gasi ...de aceea intreb pt a ma informa caci pt asa ceva sunt facute forumurile ..
respect in continuare!
wildgeo is offline   Reply With Quote
Old 24-08-08, 10:47   #9
VlaDoY

Stage 2

VlaDoY's Avatar

Exista suspensii reglabile electric dar depasesc cu mult cei 1500 euro.
VlaDoY is offline   Reply With Quote
Old 29-08-08, 01:41   #10
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

ia-ti un citroen model mai vechi(cx,bx,ax) cu suspensie hidropneumatica sau cum ii spune si la ala reglezi inaltimea masinii cum vrei(odata cu coborarea ei,suspensia se si intareste)

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -