Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 11-07-08, 15:39   #1
sebach22

Stage 2

Default date motor nou

Salutare. am si eu o nedumerire...cum e mai bine sa folosestun motor ? din prima perioada a vietii lui...adica ce se intampla daca il solicit (unii zic ca motorul solicitat de nou merge bine tot timpul). ce se intampla daca merg cu el la limita inferioara a turatiilor (adica daca schimb viteza mai repede fara sa il ridic in turatii) si la cati km isi da drumul ? unii zic ca dupa 10.000...altii ca dupa 30.000...mentionez ca e un motor de 110 cp benzina ,1,4 16 v...Kia pro'ceed. multumesc mult.
sebach22 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-08, 16:43   #2
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: date motor nou

1000-2000 km nu il forta peste 3000 ture. Motoarele noi sunt deja rodate pe stand, in fabrica... dar mai bine sa fii sigur.
Dupa "rodaj" mergi cum vrei cu el, dar...un motor cu care se merge subturat va pierde din "elasticitate", nu va mai fi la fel ca unul cu care se merge regulat mai sportiv. Asta nu inseamna sa schimbi mereu la 5-6000 ture, asa o sa-l distrugi. Turatia optima pt schimbarea treptei, de obicei, este cam pe la 3000 ture. Tinand cont ca al tau e si 16v, e chiar indicat ca, dupa ce ii faci rodajul, sa nu schimbi sub 2700-3000 ture.