Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 23-03-05, 09:31   #1
focsany

Stage 2

Default CARE ESTE DIFERENTA INTRE CHIP,POWER BOX SI TUNING BOX?

Anul trecut am avut un vento 1.8i,de 90 cp...anu' asta am un opel astra g 2000 16v dti de 100 cp si aici as putea sa pun un chip...ceva.Dar nu prea stiu ce sa aleg si sunt putin confuz ptr ca ...am citit despre power box ca da aprox 15%,iar chip-ul 25% si pe bazar ca ai mai fi tuning box care este asemanator power bax-ului si da 30% si gata....sunt in ceata.Taica-miu are un astra g caravan cu 1.7 dti si 75 cp pe care si-a pus power bax si are aprox 90 cp fara
sa-i creasca consumul.

Deci am nevoie de un sfat sau de macar o explicatie.

focsany pe yahoo
focsany is offline   Reply With Quote
Old 07-10-05, 11:36   #2
Tiganas Alexandru

Stage 1

Default Re: CARE ESTE DIFERENTA INTRE CHIP,POWER BOX SI TUNING BOX?

Quote:
Originally Posted by \"focsany\"
Anul trecut am avut un vento 1.8i,de 90 cp...anu' asta am un opel astra g 2000 16v dti de 100 cp si aici as putea sa pun un chip...ceva.Dar nu prea stiu ce sa aleg si sunt putin confuz ptr ca ...am citit despre power box ca da aprox 15%,iar chip-ul 25% si pe bazar ca ai mai fi tuning box care este asemanator power bax-ului si da 30% si gata....sunt in ceata.Taica-miu are un astra g caravan cu 1.7 dti si 75 cp pe care si-a pus power bax si are aprox 90 cp fara
sa-i creasca consumul.

Deci am nevoie de un sfat sau de macar o explicatie.

focsany pe yahoo
obd Tuning!!!!!!!!!!!!!!
Tiganas Alexandru is offline   Reply With Quote
Old 22-10-05, 18:52   #3
Bogdan_16v
Guest

Chip tuning inseamna reconfigurarea hartilor de aprindere din calculator, deci modificarea directa a softului, iar power box sau tuning box transmite informatii false \"pacalind\" calculatorul si obligandu-l sa-si modifice procesul de ardere al amestecului combustibil. Box-ul te ajuta sa nu-ti pierzi garantia(cand te duci la revizie, il scoti), dar nu este atat de eficient ca chip tuning-ul, care, insa, la randul sau, te poate face sa pierzi garantia. OBD e solutia, daca calculatorul masinii tale suporta asa ceva, Este practic tot o remapare, dar care nu necesita conectarea directa la calculatorul masinii, si are avantajul ca poti trece de la softul stock la cel modificat si invers oricand(bineinteles, nu in mers), ajutandu-te astfel sa iti pastrezi garantia.
  Reply With Quote
Old 16-06-08, 01:07   #4
chunkypops

Stage 2

chunkypops's Avatar

Default Re: CARE ESTE DIFERENTA INTRE CHIP,POWER BOX SI TUNING BOX?

am inteles ca chipul se poate pune si pe benzina, insa e mai putin eficient
puterea crescand cu doar 10-15% (teoretic)

power box-ul merge pus pe un motor pe benzina aspirat?
chunkypops is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -