Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 09-04-08, 21:00   #1
k.lada

Stage 5

k.lada's Avatar

Member of:
[Old School Cars]
Default Polizare admisii

Buna ! As vrea sa intreb pe cunoscatori in ce consta aceasta operatiune? Eu sun t "pui de mecanic", adica tata e, am asamblat mai multe motoare, si m-am intalnit cu aceasta tehnica (la sfaturi, etc ) , care e combinata cu punerea pistoanelor mai mari (de obicei). Ce ma intereseaza e ca ce parte se polizeaza, adica galeria de admisie, sau se maresc canalele din interiorul chiuloasei ? Am obsevat, cel putin la Lada, ca galeria de admisie in interior nu e "fina", e o suprafata zgrunjoasa, ca si smirghelul dur. M-ar interesa in ce consta aceasta tehnica, s-o pot aplica la rk-ul ce ma paste...

Last edited by k.lada; 09-04-08 at 21:02.
k.lada is offline   Reply With Quote
Old 09-04-08, 23:05   #2
Prince_Igor

Stage 3

Default Re: Polizare admisii

Din cate stiu eu recomandat este ca canalele de admisie sa fie marite in limita posibilitatii sigure si in functia de regimul (race sau daily-use) si puterea motorului.Nu este recomandat polishul sau lustruirea canalelor de admisie "oglinda" deoarece incurca la "realizarea" amestecului de aer-combustibil,dar se admite polishul pentru realizarea de "zbarcituri" mai putin roguroase sau pronuntate.Pentru canalele de evacuare as merge mai inatai pe un polish cat mai pronuntat si apoi in caz ca daca nu se face fata la marire.Zic asta din cauza ca caderea de presiunea din cilindru in afara se realizeaza mult mai rapid.
Sper sa fi spus tot corect si pe inteles.Daca am gresit undeva rog sa fiu corectat.Multumesc.
Prince_Igor is offline   Reply With Quote
Old 09-04-08, 23:16   #3
Prince_Igor

Stage 3

L.E.: Din cauza ca nu pot da Edit ....Din punct de vedere practic are influenta mare nu numai polishul dar si anume forma canalelor.Pe tot traseul canalelor nu ar tre sa existe denivelari care ar putea forta sau "strangula" fluxul de amestec.Din pacate din punct de vedere a constructiei chiulasei acest lucru devine imposibil sau poate foarte greu de realizat (in teorie da,dar in practica nu am intalnit ultimul caz).Odata ce te-ai apucat de canale nu tre sa uiti nici de supape si cele aferente supapelor (ghidurile,valve-seat,"farfuria" supapei etc...)
Prince_Igor is offline   Reply With Quote
Old 10-04-08, 06:08   #4
k.lada

Stage 5

k.lada's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Mersi pt raspuns! Un prieten m-a sfatuit, ca sa fac treaba aceasta. E mecanic si el, si mi-a zis ca asa as putea sa obtin mai multi caluti. La mine motorul este alezat + honuit la 1.6, chiuloasa e rectificata cu 2 mm, ca sa am rapotul de compresie adecvat, rampa axei are facut planul ca sa apese mai tare pe culbutori, am roata dintata reglabila la axa (pt ca de la atatea planuri, lantul e mai lung, si cu ala stock nu imi mai pusca distributia la semne) supapele sunt stock, dar de calitate, cu simeringuri de vw. Deci m-ar ajuta treaba asta cu polizatul admisiilor. Numai sa gasesc un meserias bun care poate face asta...

Last edited by k.lada; 10-04-08 at 06:10.
Old 10-04-08, 09:11   #5
Nautilus

Stage 5

Inteleg ca nu te intereseaza numai lustruirea galeriilor ci si schimbarea formei lor (porting), dar asta nu se poate face ca lumea fara calcule si 1-2 motoare in stare de epava pe care sa experimentezi

http://en.wikipedia.org/wiki/Porting_%28engine%29

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 10-04-08, 15:19   #6
k.lada

Stage 5

k.lada's Avatar

Member of:
[Old School Cars]

Mersi, e util linkul