Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 22-06-07, 21:53   #1
horik

Stage 1

horik's Avatar

Default Schimbari anvelope - efecte

ce efecte negative are schimbarea unor anvelope de 205\15 cu altele de 225\15 daca masina e echipata din fabrica cu 205-uri?
horik is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 00:11   #2
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: cine imi poate da niste lamuriri?

singurele negative ar fi ca sunt mai mari si poate iti freaca la aripi sau cine stie unde ce s a zic cred
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 02:51   #3
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

In primul rand UN BUN VENIT PE FORUM!!! un efect negativ ar mai fi ca trebuie sa treci pe la RAR sa le spui si lor chestia asta si ei sa iti modifice talonul.altfel,daca te prinde politia te alegi cu amenda...
Old 23-06-07, 03:55   #4
adiv

Stage 5

adiv's Avatar

Creste latimea anvelopei deci si suprafata de contact cu asfaltul => stabilitate mai buna. In caz ca le pui pe rotile unde e tractiunea o sa consume un pic mai mult. Iar daca le pui unde e si directia o sa necesite mai mult "efort" pentru cutia de directie sa le miste la viraje.

Eu am trecut de la 165 la 185 si nu mai trebuie sa ma duc la sala ca n-am servo directie
adiv is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 09:43   #5
horik

Stage 1

horik's Avatar

Default Re: Schimbari anvelope - efecte

innk mai astept pareri
horik is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 12:23   #6
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

Efectele negative astea ar fi: cresc consumul si stabilitatea in viraje.Cand virezi probabil vei depune mai mult efort pt a invarti volanul dar aici te va ajuta servodirectia. Un efect foarte negativ pt buzunarul tau (in caz ca te prinde politia cu cioara vopsita) va fi amenda pe care o primesti daca nu te duci la RAR sa le treci in talon
dexter_20 is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 12:43   #7
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by dexter_20 View Post
Efectele negative astea ar fi: cresc consumul si stabilitatea in viraje.
Nu sunt prea sigur ce ai vrut sa spui cu asta ?!?

Ontop:
in cazul tau : 205->225

Singurele efecte negative ar fi cele ''legale'' legate de talonul tau
ai servo - nu iti fa probleme de dificultate la viraj
intr-un caz extrem cauciucurile pot sa frece (sanse minime- daca nu schimbi si dimensiunea jantei )
in cazul in care consumul ''iti va creste'' cum zice lumea , v-a fi nesemnificativ

bafta!

Ah si inca ceva : masina cu tractuine fata + cauciucuri mai late pe spate decat pe fata = cresterea subvirarii (so that's bad)

Fresh Touring Origination

Last edited by CJ-01-WOB; 23-06-07 at 12:45.
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 13:17   #8
CYBERBOB

Stage 3

cum s-a spus si mai sus, s-ar putea sa ai probleme cu garda(desi nu cred k se uita ei pe roata la dimensiuni si sa compare cu talonu) si cu frecatul aripii. Dar o sa castigi la stabilitate pt k o sa fie o suprafata mai mare de contact cu solul= aderenta mai buna si inca o chestie...la plecarea in forta, o sa observi k masina nu mai patineaza asa mult. Atat am avut de spus sper sa nu fii gresit cu nimik. BAFTA!
CYBERBOB is offline   Reply With Quote
Old 23-06-07, 13:52   #9
CJ-01-WOB
Observator 4tuning

Stage 5

CJ-01-WOB's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]

Quote:
Originally Posted by CYBERBOB View Post
desi nu cred k se uita ei pe roata la dimensiuni si sa compare cu talonu
1.SE UITA !

2.Omul a intrebat
Quote:
Originally Posted by horik
ce efecte negative...
incercati sa raspundeti cu efectele negative, nu cu ce castiga prin schimbarea anvelopelor.
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 24-06-07, 18:39   #10
dexter_20

Stage 5

dexter_20's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[4Rally]

WOB: din cate stiu si din cate am auzit asa este. Cauciucuri late=consum mai ridicat datorita fortei de fracare mai mare.
dexter_20 is offline   Reply With Quote
Old 26-06-07, 13:56   #11
Low_Ridah

Stage 5

Low_Ridah's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]

Mai este un topic asemanator ....mai jos ...cu schimbarea jantelor ...si se analizeaza toate situatiile ...

Pe scurt ...marirea latimii cuciucului duce la o crestere a timpului de acceleratzie ...fortzarea planetarelor...dar nu prea mult ...dak cauciucurile sunt mai late ...sunt sanse sa iti atinga in aripa ..acu depinde de ce masina ai ...raspuns mai bun la virare ...stabilitate mai mare ...consumul creste doar in momentul in care vreti sa reproducetzi performantzele dinainte sa schimbatzi gumele ..si ...implicit sa fortzatzi motorul ...sal turatzi ...etc ...deci consumul creste dar nu cu mult ..
Old 27-06-07, 00:18   #12
gergo

Stage 5

Horik, să incepem cu inceputurile.
După imagine, ai un Ford Mondeo, editia 2002-2006. Echiparea originală de fabrică este 205/55R16 91H (in 90% se echipează cu Conti Premium Contact), pentru modelele Ghia si cele de top este 205/50R17 si 225/40R18. Tu ai vrea ceva mai lat: in primul rānd, la schimbarea dimensiunii, circumferinta anvelopei trebuie să fie exact ca la echipare de fabrică, sau cu o toleranţă de maxim 1,5% in plus sau minus. Motivul: cutia, motorul, km la bord etc au fost setate pe această circumferinţă, care in acest caz este de 632mm.
Dimensiunea interschimbabila in acest caz este: 225/50R16, nu merge nici 205/60, 215/55, nici 225/55, in acest caz ai circumferinta de 631mm, -0,16%.

Este insă un alt factor, lăţimea jantei. Dacă janta are caracteristicile de 7Jx16 ET40, se pot monta atāt 205/55 cāt si 225/50R16, cu efectele pozitive şi negative, enumerate mai sus de către Colegi. Dar, dacă janta este de 6.5Jx16, anvelopele 225/50R16 vor arăta urāt şi, mai important, nu vor asigura stabilitate in curbe, peretele lateral nu va sta perfect pe jantă.

Recomandarea mea este păstrarea acestei dimensiuni de 205/55, si pentru o performanţă mai bună, sau un design mai atrăgător, schimbarea jantelor in R17 (7Jx17 ET40, anvelope recomandate 205/50R17, nu 225/45R17!)

Stimă,
Gergo
gergo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -