Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 03-07-08, 13:14   #1
cj-10-jjc

Stock

Question geamuri fumurii

salut... am facut rost de niste film pt geamuri... stiu sa il montez pt k am mai montat, dar nu la masini...

intrebarea mea e:
1. care e diferenta intre folia autorizata si aia neautorizata.
2. cum se poate "mermeli":d
3. care e treaba cu politia, adica amenda cat e si treburi din astea

ms... sper sa aiba careva mila de mine
cj-10-jjc is offline   Reply With Quote
Old 03-07-08, 19:08   #2
strik3ru

Stage 5

strik3ru's Avatar

Default Re: geamuri fumurii

Quote:
Originally Posted by cj-10-jjc View Post
salut... am facut rost de niste film pt geamuri... stiu sa il montez pt k am mai montat, dar nu la masini...

intrebarea mea e:
1. care e diferenta intre folia autorizata si aia neautorizata.
2. cum se poate "mermeli":d
3. care e treaba cu politia, adica amenda cat e si treburi din astea

ms... sper sa aiba careva mila de mine
Pai din cate stiu eu nu exista folie autorizata pentru ca RAR-ul autorizeaza service-ul care pune folia si nu folia in sine. Politia poate sa iti dea amenda daca este foarte inchisa si daca te prind exact cat costa folia, insa teoretic ai putea sa o dai jos i nfata lor si gata treaba, depinde de ce politist nimeresti
strik3ru is offline   Reply With Quote
Old 04-07-08, 10:24   #3
cj-10-jjc

Stock

si nu ai vreo idee cum se poate falsifica?
cj-10-jjc is offline   Reply With Quote
Old 07-07-08, 19:37   #4
strik3ru

Stage 5

strik3ru's Avatar

Quote:
Nu am nici cea mai mica idee, stiu ca vindea pe aici un baiat certificat pt folie omologata, dar nu stiu daca e OK, acuma poiti sa o pui pe barba ta asta e
strik3ru is offline   Reply With Quote
Old 08-07-08, 01:37   #5
valib
Banned

Stage 5

valib's Avatar

1. folie omologata in Romania: Lummar, 3M, DRK (si cam atat cred)
2. montatorii de folii nu cred necesita autorizare RAR

daca ai pe masina folie omologata (sau vrei sa pui), trebuie ca la fiecare geam sa ai un abtibild pe interior, cu denumirea firmei care ti-a montat folia, ce fel de folie e, si ce transparenta are (sau alte date despre ionizare spre exemplu, daca ai geamuri ionizate).
Totodata, pe langa acele abtibilde, primesti si un 'cartonas' cu care poti dovedi ca folia montata pe masina e omologata.

diferenta intre omologat si neomologat e de pret si de calitate. Aia neomologata e 7lei 10metri (sau ceva de genul).

Pentru folie neomologata, sau necorespunzatoare cu ce zice pe acte/omologare: ridicarea certificatului de inmatriculare pana la inlaturarea problemei (asta poate fi si pe loc) + amenda
valib is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 14:58   #6
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

imi recomanda si mie cineva un service ceva unde sa ma duc sa imi montez si eu folie pe un citreon xsara model 5 usi. Vreau folie autorizata si eventual sa imi dati si mie un pret estimativ din experienta voastra pls
soryngs is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 17:38   #7
steaua23
Opel Driver

Stage 5

steaua23's Avatar

Member of:
[Opel]
[Colectionar Machete]

intre 5 si 7 mil in functie de locul unde montezi pentru geamuri spate + luneta.
steaua23 is offline   Reply With Quote
Old 17-07-08, 17:52   #8
soryngs

Stage 2

soryngs's Avatar

vreau sa imi pun si pe geamurile din fata dar foarte subtil, pentru ca nu vreau sa fie o trecere brusca intre geamurile din fata si cele din spate

deci ar fi vorba de geamuri fata cu o folie foarte transparenta+geamuri spate+luneta. pe unde as ajunge ca bani? cel mai ieftin si calitativ pentru ca am buget limitat..deh..varsta
soryngs is offline   Reply With Quote
Old 24-07-08, 15:55   #9
fanatik_1981

Stage 1

Fiecare service care monteaza folie pe geamurile auto trebuie sa fie autorizata RAR-OPC si la terminarea lucrarii trebuie sa dea o garantie pe lucrare si un certificat ca poti circula fara probleme, pe care sunt inscrise datele masinii si nivelul de transparenta pe fiecare geam. Asta ar trebui tinut mereu in masina si prezentat la control, daca e cazul. E adevarat ca mai sunt politisti ignoranti care nu stiu ce fel de certificat sa ceara la control sau nu pot deosebi unul adevarat de unul contrafacut, dar e mai bine sa stai cu constiinta impacata si sa nu risti talonul masinii pentru o prostioara.
Pe geamurile din fata nu iti da voie legea sa pui folie cu transparenta mai mica de 73%; practic, service-ul iti poate monta si cele mai inchise folii, dar nu iti da omologare si dupa aia poti sa ai probleme. Am mai vazut masini in jur, dar sigur aia au vreo pila tare pe la controale, de aia se risca.

Last edited by fanatik_1981; 12-03-09 at 15:34.
fanatik_1981 is offline   Reply With Quote
Old 26-07-08, 17:07   #10
DjMogLy

Stage 2

DjMogLy's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Intr-adevar se poate pune folie si pe geamurile din fata, dar nu stiu cat e de legal si procentajul de fumuriu admis. Plus de asta, nu stiu cat te ajuta, mai ales ca nu o sa mai ai vizibilitate asa buna in oglinzi. Daca iti pui folie pe luneta, in retrovizoarea nu mai vezi mare lucru iar noaptea nu-i prea indicat. Pentru geamurile fata, cea mai buna solutie este ionizarea, care poate fi facuta pana in 30 % deoarece la o valoare mai ridicata tinde spre oglinda.
Diferenta nu e atat in acte, cat e pe folia in sine. Aceasta e prefazuta cu o mica eticheta din partea RAR, care are o serie unica pentru ficare masina in parte si introdusa in baza lor de date. Politia verifica seria, iar daca nu corespunde atunci e de rau.
Cum spunea si cineva mai sus, mai bine platesti unei firme autorizate si faci totul legal. Succes!
DjMogLy is offline   Reply With Quote
Old 27-07-08, 13:35   #11
gboy

Stage 3

gboy's Avatar

Quote:

eu am folie pe masina de 1 an si ceva, neautorizata. am facut rost de la Llumar de acele sigilii care se pun pe geam si de la un prieten am tras la xerox autorizatiile, le-am prelucrat putin sa para cat mai reale si le-am plastifiat ( exact ca originalul). In acest timp, am fost oprit de politie de 4 ori pentru folie si niciodata nu am patit nimic, am aratat autorizatia, am vb frumos si totul a fost ok.
m-a costat 150 ron folia cu tot cu montaj din vitan...nu dau nici mort 6-7 mil pe bune...japca pe fata

// asta a fost solutia mea si nu indemn pe nimeni sa faca asa, calea corecta e cea legala !!

de afara in masina nu se vede nimic, folia este foarte inchisa pe toate geamurile, dar invers pot spune ca se vede foarte bine avand in vedere cat de neagra este folia. seara, recunosc, este mai dificil pana te obisnuiesti, dar cu timpul e ok.

eu mi-am montat folia pentru ca folosesc masina si la diverse transporturi si nu-mi permit sa tin la vedere marfa respectiva, am pastrat-o pe geamuri pentru ca-mi place cum se vede si-mi merge smecheria cu autorizatia...

parerea mea: nu va puneti folie foarte inchisa pentru ca va riscati viata !! pe bune !! pierdeti pa la 50-70% din vizibilitate !!!
eu conduc foarte mult si deja m-am obisnuit, dar sunt momente in care deschid geamurile ca sa vad ce naiba se intampla in jurul meu...am vazut pe pielea mea ce se poate intampla de la aceasta ambitie cu folia....am pierdut 3 prieteni intr-un accident...

///scuze pentru postul asa lung...

Last edited by gboy; 05-08-08 at 21:43.
gboy is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -