| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
02-02-05, 22:59
|
|
 Stage 5
Member of: [Mitsubishi] [PARTICIPANT CURSE] [SUBARU]
|
STYLING, TUNING, RACING
Subieecte interesante, care poate inainte de a fi discutate trebuie bine intelese.
Puteti face diferenta intre ele?
Va rog sa va exprimati parerile!
|
|
|
02-02-05, 23:36
|
|
 Stage 5
|
pai styling pur si simplu design ... tuning imbunatatire performantelor si racing modificare radicala si scaderea fiabilitatii  gresesc ?
|
|
|
03-02-05, 10:27
|
|
Stage 2
|
Re:
parerea mea ii ca styling ii inceputu shi daca buzunaru itzi permite treci pe tuning iar apoi bineintzeles se trece pe racing.cand se ajunge la partea de racing shi stylingu shi tuningu sufera schimbari radicale dictate de racing.
asha ca depinde de buzunaru fiecaruia.la partea de racing se ajunge cel mai greu deoarece trebe folosite piese profesionale.
|
|
|
03-02-05, 12:00
|
|
 Stage 5
|
Re: STYLING, TUNING, RACING
Quote:
|
Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
Subieecte interesante, care poate inainte de a fi discutate trebuie bine intelese.
|
hai ma sebastian  ...ce subiect e asta?...normal ca 99% stiu...ce vrei sa posteze toti acelasi lucru...mai era parca un topic cu styling vs tuning
|
|
|
03-02-05, 12:13
|
|
Stage 3
|
Cred ca acest topic ar trebui facut Sticky;
Styling - tot ce tine de partea vizuala si impresia artistica a masinii: paintjob, ornamente, vinyl, interior, chiar si sistemul audio, si de asemenea elemente ca prize de aer, jante, dar privite ca elemente ce tin de aspectul masinii, nu de performante; de exemplu spinners.
Tuning - totalitatea modificarilor aduse unei masini de serie in scopul imbunatatirii atat performantelor si tinutei de drum, cat si aspectului masinii, atat interior cat si exterior. Bineinteles, termenul delimiteaza doar modificarile ce imprima masinii un caracter sportiv mai pronuntat, deci taierea acoperisului unui Oltcit nu inseamna tuning.
Racing & Rallying - sunt cei doi termeni ai limbii engleze folositi pentru a descrie cele doua tipuri principale de curse: racing - curse pe asfalt, de circuit, iar rallying - curse pe drumuri obisnuite. Racing provine de la verbul \"to race\", care are sensul popularizat de a concura pe o pista impotriva altor concurenti. Rally provine de la verbul \"to rally\" - a lega, si descrie originile raliurilor, de curse ce legau doua orase aflate la distante mari si care se desfasurau pe drumuri publice, asfaltate sau nu.
EDIT: eu cred ca 99% au doar o parere intuitiva despre sensul termenilor, iar ca forum dedicat cred ca e binevenit sa existe si un ABC al termenilor pe care ii plimba in gura toata lumea fara sa ii cunoasca exact.
|
|
|
04-02-05, 06:05
|
|
 Stage 5
|
Re: STYLING, TUNING, RACING
Quote:
|
Originally Posted by \"ffocus\"
Quote:
|
Originally Posted by \"SEBASTIAN\"
|
hai ma sebastian  ...ce subiect e asta?...normal ca 99% stiu...ce vrei sa posteze toti acelasi lucru...mai era parca un topic cu styling vs tuning
|
Eu cred ca este foarta imortanta cunoasterea exacta a termenilor si delimitarea lor.
Vad mai multe pareri aici unele apropiate dar nu corecte in totalitate asa ca voi da mici explicatii.
|
|
|
04-02-05, 06:09
|
|
 Stage 5
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"steph\"
pai styling pur si simplu design ... tuning imbunatatire performantelor si racing modificare radicala si scaderea fiabilitatii  gresesc ?
|
Chestia cu scaderea fiabilitatii poate fi un efect secundar nedorit cand treaba nu e facuta foarte bine.Nimeni nu urmareste scaderea fiabilitatii insa sunt faze ale modificarilor la limita unde fiabilitatea este calculata la limita deasemenea.
In general cand se face o interventie majora in vederea ridicarii radicale a performantelor se folosesc piese cu o fiabilitate mult ridicata.
|
|
|
04-02-05, 06:20
|
|
 Stage 5
|
LEGAL RACING
Intradevar STYLINGUL este cel ce priveste toul din punct de vedere optic, dar si aici mare atentie ca poate trece in tuning fara sa sesizati.
Daca ai un eleron sau spoiler ori un set de jante, ce odata montate pe masina, aduc schimbari in bine performantelor dinamice inseamna ca s-a trecut deja la tuning. intrepatrunderea acestor operatii fac sa fie greu de inteles exact sensul acestor termeni.
Tuningul este operatiunea de ameliorare fina a performantelor.problema e cu acel cuvant fina, oare cat inseamna. Odata cu dezvotarea tehnologiei pragul tuningului a fost dus din ce in ce mai sus foarte aproape de un veritabil RACING.
In general operatiunile care se fac fara o interventie majora asupra subansamblelor motorului tin de tuning, adica se accepta aici un filtru, o evacuare medie, resoftare, roti spoilere, mici interventii pe sistemul de franare...
RACINGUL este de fapt forma suprema a modificarilor care dupa depasirea pragului de tuning pot duce pana la extrem.
Nu am putut cuprinde tot aici.
|
|
|
04-02-05, 06:33
|
|
 Stage 5
|
LEGAL RACING
Vreau sa va spun ca orice masina de concurs se poate denumi ca fiind un RACE CAR, racing referindu-se la tot ce inseamna competitie, concurs auto.
O masina de raliu este tot un race car adica o masina de curse.
Indiferent de forma de comperitie cand vorbim de masini racing inseamna competitie.
Raliu este un gen de competitie si se defineste ca fiind o competitie ce cuprinde mai multe probe de desfasurare.Un exemplu ar fi traseu de viteza, traseu de indemanare si ar fi suficient sau macadam+altceva ori toate... trebuie sa contina cel putin doua probe distincte fara a fi obligatorie prin definitie una anume.
Multi confunda raliul cu probele de macadam, sau cele de zapada, trebuie inteles ca aceste probe sunt in permaneta prezente prin regulamentul de desfasurare si nu termenul obliga la existenta lor.
|
|
|
14-02-05, 22:49
|
|
 Stage 5
|
LEGAL RACING
|
|