Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 04-11-11, 09:41   #1
adrian_rujan

Stage 4

adrian_rujan's Avatar

Default Amortizoare

Salut!Am si eu o nelamurire..am schimbat arcurile la masina cu unele sport(coborat 3-4cm)insa acuma as vrea sa schimb si amortizoarele cu unele sport si vreau sa stiu daca masina va mai cobora si dupa ce schimb amortizoarele?
adrian_rujan is offline   Reply With Quote
Old 06-11-11, 17:04   #2
DEVIL's Style
BMW Driver

Stage 5

DEVIL's Style's Avatar

Member of:
[BMW]
[Toyota]
Default Re: Amortizoare

Quote:
Originally Posted by adrian_rujan View Post
Salut!Am si eu o nelamurire..am schimbat arcurile la masina cu unele sport(coborat 3-4cm)insa acuma as vrea sa schimb si amortizoarele cu unele sport si vreau sa stiu daca masina va mai cobora si dupa ce schimb amortizoarele?

Nu , dar va trebui sa iti alegi cu grija amortizoarele , depinde si de masina care o ai.
DEVIL's Style is offline   Reply With Quote
Old 16-12-11, 10:42   #3
adrian_rujan

Stage 4

adrian_rujan's Avatar

Pai eu as vrea sa o mai cobor macat 1-2 cm si din amortizoare este posibil?
Old 17-12-11, 10:51   #4
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Inaltimea masinii este data de arcuri...daca o vrei mai jos, vorba lu bendeac "mai taie din ele da-le dracu' "
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 17-12-11, 11:01   #5
adrian_rujan

Stage 4

adrian_rujan's Avatar

Quote:
Originally Posted by julaikos View Post
Inaltimea masinii este data de arcuri...daca o vrei mai jos, vorba lu bendeac "mai taie din ele da-le dracu' "
Am arcuri sport puse pe ea!īnsă acuma vreau sa pun si amortizoare sport.si ținānd cont ca si amortizorul este mai scurt(nu ma prea pricep foarte bine)ar fi normal se lase si mașină!
Old 17-12-11, 12:32   #6
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

NU,nu ar fi normal fiindca amortizorul mai scurt nu inseamna ca la cursa lui maxima pe destindere este mai mic decat distanta dintre suportii lui de pe masina cu actualele arcuri,el este facut incat atunci cand este comprimat sa fie mai scurt ca si unul clasic;adica pe o suspensie clasica(amortizor si arc stock) daca roata poate "urca" maxim pana la 2cm fata de buza aripii,cu un set de arcuri sport,roata tot la maxim 2cm fata de aripa va urca maxim fiindca amortizorul este de obicei cel care opreste ascensiunea rotii el ajungand sa fie comprimat maxim si de acolo singura modalitate ca roata sa urce mai sus este ca el sa fie distrus;pe cand un amortizor spor si mai scurt este facut sa fie ceva mai scurt decat unul normal,iar cu o suspensie coborata el poate sa nu ajunga la capat nici chiar cand roata ajunge la 0.5 cm fata de buza aripii intelegi?
Dar cu toate astea,nu amortizorul iti da inaltimea masinii ci arcurile.
Ar mai fi o varianta ,dar e impotriva legilor naturii,sa scurtezi voit tija amortizorului,astfel incat,atunci cand il montezi pe masina sa fie tija cu 2 cm sub gaura din oala,incat daca incarci masina sa se lase 2cm sa-l poti strange,dar asta e o prostie si sa distrugi amortizorul

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -