Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 16-03-10, 14:17   #1
ownage16

Stage 2

Default Bmw E46 , 320 benzina

Salut . As vrea sa aflu cam ce ar fii mai bun pentru aceasta masina : chip sau turbina ? Nu ma prea pricep in tunning si daca puteti sa si argumentati v-as multimi . De asemenea m-ar interesa si tuning la exterior , ce puteti recomanda ?
ownage16 is offline   Reply With Quote
Old 18-03-10, 21:18   #2
akaware

Stage 5

Member of:
[4Rally]
Default Re: Bmw E46 , 320 benzina

Cu chip iesi mai ieftin la pret decat cu o turbina..dar chipul iti da vreo 20-30 , pe cand turbina mult mai mult, depinde la cati bari o setezi..acum depinde si la ce vrei sa folosesti masina..drag , drift etc..

PLACARI POLISTIREN,TOALETARI ARBORI,CURATAT ZAPADA DE PE ACOPERISURI,SPALARE GEAMURI,CURATARI FATADE,VOPSIRI FATADE SI MULTE ALTELE

DETALII LA NR DE TELEFON 0762125625
akaware is offline   Reply With Quote
Old 19-03-10, 15:04   #3
ownage16

Stage 2

Quote:
Originally Posted by akaware View Post
Cu chip iesi mai ieftin la pret decat cu o turbina..dar chipul iti da vreo 20-30 , pe cand turbina mult mai mult, depinde la cati bari o setezi..acum depinde si la ce vrei sa folosesti masina..drag , drift etc..
Da m-am mai interesat si am vazut ca sunt turbine si la 500 de ron . Is bune doar ele la ceva fara sa mai iau nimic pentru motor ?
Old 19-03-10, 16:14   #4
b-41-ras

Stage 4

b-41-ras's Avatar

Member of:
[Toyota]
Thumbs up Re: Bmw E46 , 320 benzina

Quote:
Originally Posted by ownage16 View Post
Da m-am mai interesat si am vazut ca sunt turbine si la 500 de ron . Is bune doar ele la ceva fara sa mai iau nimic pentru motor ?
Ce ai vazut tu la 5 mil sunt niste " turbine " electrice care nu fac mare lucru .

Chip daca ii faci fiind benzinar o sa castigi putini cai 10-15 ceva de genu dar te costa vr-o 200-300 euro

Un kit turbo costa cam vr-o 1200-1500 euro + montaj dar castul de cai este mult mai mare 50-60-70 depinde de cati bari folosesti in turbina .

Acum gandeste-te bine ce vrei sa faci din masina la chip o sa ai acelasi consum deci poti s-o folosesti zi de zi , dar daca vrei turbo o sa ai consum mai mare de benzina si nu stiu cat o sa-ti convina sa mergi cu ea zi de zi ( asta doar daca sti ca te tin buzunarele )

Daca mai ai nelamuriri te asteptam cu un post

Renault Megane 1.6e
Acum Toyota Celica t23 ( under construction )
b-41-ras is offline   Reply With Quote
Old 19-03-10, 18:27   #5
ownage16

Stage 2

Quote:
Originally Posted by b-41-ras View Post
Ce ai vazut tu la 5 mil sunt niste " turbine " electrice care nu fac mare lucru .

Chip daca ii faci fiind benzinar o sa castigi putini cai 10-15 ceva de genu dar te costa vr-o 200-300 euro

Un kit turbo costa cam vr-o 1200-1500 euro + montaj dar castul de cai este mult mai mare 50-60-70 depinde de cati bari folosesti in turbina .

Acum gandeste-te bine ce vrei sa faci din masina la chip o sa ai acelasi consum deci poti s-o folosesti zi de zi , dar daca vrei turbo o sa ai consum mai mare de benzina si nu stiu cat o sa-ti convina sa mergi cu ea zi de zi ( asta doar daca sti ca te tin buzunarele )

Daca mai ai nelamuriri te asteptam cu un post
Momentan nu imi permit kit turbo deci cred ca maxim voi resofta masina . La turbina aceea de 500 de lei zicea ca scade consumu cu 10% si creste puterea cu 10-30%. Am gasit astfel de turbine chiar pe shop-ul de la 4tuning la tuning motor . Cam cu cat zici ca ar creste puterea daca am 150 hp cu aceasta turbina si chiar scade consumu ?

Si daca ar fii sa-mi pun o astfel de turbina trebuie sa schimb si pistoanele si altele , sau merge doar cu turbina in sine ?

Mersi pentru ajutor
Old 22-03-10, 23:13   #6
tudor_tancu

Stock

hai maaa...si eu eram interesat (
tudor_tancu is offline   Reply With Quote
Old 23-03-10, 13:05   #7
cristian_cc22

Stage 3

cristian_cc22's Avatar

Quote:
Salut . As vrea sa aflu cam ce ar fii mai bun pentru aceasta masina : chip sau turbina ? Nu ma prea pricep in tunning si daca puteti sa si argumentati v-as multimi . De asemenea m-ar interesa si tuning la exterior , ce puteti recomanda ?
am mai citit un topic al tau pe aceeasi tema doar ca acolo masina era un 320 e36 aici este vorba de un e46 despre e36 ziceai ca este pe drum inspre tara din germania.sa intamplat ceva pe drum si a devenit e46????

https://forum.4tuning.ro/291-discutii...ml#post3211547
cristian_cc22 is offline   Reply With Quote
Old 23-03-10, 13:46   #8
ownage16

Stage 2

Quote:
Originally Posted by cristian_cc22 View Post
am mai citit un topic al tau pe aceeasi tema doar ca acolo masina era un 320 e36 aici este vorba de un e46 despre e36 ziceai ca este pe drum inspre tara din germania.sa intamplat ceva pe drum si a devenit e46????

https://forum.4tuning.ro/291-discutii...ml#post3211547
O fi fost o greseala de scriere . Eu am zis tot timpul de E46 si inca nu a venit. Eu nu sunt din Giurgiu sorry, sunt din CT , o sa modific .
Old 23-03-10, 19:06   #9
scorpionreptyle

Stage 4

scorpionreptyle's Avatar

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Un cip,mai mult de 15cp pe hartie si ~10 la roata pentru masina ta nu o sa iti dea in veci. O turbina insa o sa te dea pe spate. Diferentza intre ele,pe langa puterea oferita e legata mai mult de "timp" (bani). Pentru a monta o turbina ai nevoie pe langa ea,achizitionata,si o serie de modificari ale internelor motorului + alte aferente. Fara o decompresie,pistoane,biele etc forjate ,motorul o sa te tina fix un demaraj pana sa-ti sara in ochi. Presiune,fara sa modifici nimic,nu cred ca suporta mai mult de 0,55 bari,ceea ce rezulta ~240 cp...si asta la limita,ori nu cred ca vrei sa-ti duci motorul in limita. Un compresor ,cred ca un G60 care daca nu ma insel baga 0,5 bari constant,ar fi cel mai bun ,si il gasesti pe la vreo ~300E. Acum depinde cat te pricepi la adaptarea lui sau de cat dispui pentru a ti-l monta altii.

BMW "ultimate driving machine"
528i e39
cbr954rr
zx6r
zx636
`99 hayabusa
cbr125r
kymco Zing cruiser
scorpionreptyle is offline   Reply With Quote
Old 23-03-10, 19:10   #10
scorpionreptyle

Stage 4

scorpionreptyle's Avatar

Member of:
[2 Roti]

Quote:
Momentan nu imi permit kit turbo deci cred ca maxim voi resofta masina . La turbina aceea de 500 de lei zicea ca scade consumu cu 10% si creste puterea cu 10-30%. Am gasit astfel de turbine chiar pe shop-ul de la 4tuning la tuning motor . Cam cu cat zici ca ar creste puterea daca am 150 hp cu aceasta turbina si chiar scade consumu ?

Si daca ar fii sa-mi pun o astfel de turbina trebuie sa schimb si pistoanele si altele , sau merge doar cu turbina in sine ?

Mersi pentru ajutor
Eu zic sa stai linistit,nu o sa faci altceva decat sa ingatui motorul la turatii ridicate,unde "ventilatorul" nu o sa mai poata nici macar suplini nevoia de aer a motorului,daramite sa mai bage presiune. O sa ai un raspuns mai bun in ture joase (pana in 2000rpm),dar dupa se schimba total treaba.
scorpionreptyle is offline   Reply With Quote
Old 23-03-10, 21:30   #11
ownage16

Stage 2

Quote:
Originally Posted by scorpionreptyle View Post
Un cip,mai mult de 15cp pe hartie si ~10 la roata pentru masina ta nu o sa iti dea in veci. O turbina insa o sa te dea pe spate. Diferentza intre ele,pe langa puterea oferita e legata mai mult de "timp" (bani). Pentru a monta o turbina ai nevoie pe langa ea,achizitionata,si o serie de modificari ale internelor motorului + alte aferente. Fara o decompresie,pistoane,biele etc forjate ,motorul o sa te tina fix un demaraj pana sa-ti sara in ochi. Presiune,fara sa modifici nimic,nu cred ca suporta mai mult de 0,55 bari,ceea ce rezulta ~240 cp...si asta la limita,ori nu cred ca vrei sa-ti duci motorul in limita. Un compresor ,cred ca un G60 care daca nu ma insel baga 0,5 bari constant,ar fi cel mai bun ,si il gasesti pe la vreo ~300E. Acum depinde cat te pricepi la adaptarea lui sau de cat dispui pentru a ti-l monta altii.
Cred ca o sa renunt la ideea de turbina electrica iar pentru kitul turbo o sa mai adun niste fonduri nerambursabile si de-abia atuncia o sa ma mai interesez . Mersi pentru ajutor.
Old 02-06-10, 10:22   #12
cristian_cc22

Stage 3

cristian_cc22's Avatar

acum nu mai esti din constanta????esti din dorohoi???ce sa intamplat ti-a zis cineva din constanta sa te intalnesti si te-ai mutat brusc la dorohoi???daca apare cineva si de acolo ce mai faci?

ai macar masina?sau te plictisesti foarte tare si vrei sa faci conversatie???
Old 02-06-10, 11:40   #13
sponsoru

Stage 5

sponsoru's Avatar

Nu te-ai obisnuit cu numarul mare de repetenti de pe aici care nu au mai mult de 18 ani? Reisari wannabe , turbine , tuning te doare capul . Ceva poze cu masina si cu individul in cauza?

sponsoru is offline   Reply With Quote
Old 03-06-10, 00:16   #14
cristian_cc22

Stage 3

cristian_cc22's Avatar

Quote:
Originally Posted by sponsoru View Post
Nu te-ai obisnuit cu numarul mare de repetenti de pe aici care nu au mai mult de 18 ani? Reisari wannabe , turbine , tuning te doare capul . Ceva poze cu masina si cu individul in cauza?

poze???cred ca glumesti i-am cerut si eu pe un alt topic al lui si am zis ca pun si pariu ca nu o sa puna si se pare ca am dreptate.Mi-am cam dat seama despre unii colegi de forum cam ce le poate capul dar am vrut sa atrag atentia userilor seriosi ca sa nu isi mai bata capul cu explicatii si sfaturi pt oameni care nu le merita,nu de alta dar poate cineva chiar are nevoie de ajutor.

numai bine!!!!
- Copyright 2026 4Tuning -