Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 11-05-10, 23:20   #1
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]
Default Vopsire pleoape / Xenon

Am si eu 2 intrebari: 1.Cam cat ar costa sa ma duc la o tinichigerie sa-mi vopseasca pleoapele in gri metalizat
2.Care e xenonul care da lumina cea mai alba? 6000k?8000k? 4000k?

Last edited by JunKer_hP; 11-05-10 at 23:32.
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 14-05-10, 10:56   #2
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Default Re: Vopsire pleoape / Xenon

4300k este alb cu usoara tenta de galben, 6000k este alb cu usoara tenta de albastru, 5000k ar trebui sa fie alb. Cea mai buna luminozitate o da 4300k.
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 14-05-10, 11:11   #3
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

merci anaconda
JunKer_hP is offline   Reply With Quote
Old 15-05-10, 13:40   #4
Bogyciu

Stage 5

Bogyciu's Avatar

Eu am 4300k de cca 6 luni si inca nu am vazut tenta de galben... Am avut si Philips Blue Vision (care apropo, sunt putin sub HID-urile de pe piata noastra - ca si eficienta) si acelea sunt de 4000k, si tot nu am observat tenta de galben.

4300k folosesc masinile care vin cu Xenon din fabrica, sa iti faci o idee arunca un ochi la Audi, BMW, Mercedes... etc, ce au in dotari xenon, sunt albe albe, cu o usoara tenta de bleu.

Eu am vopsit o pereche de pleoape cu 20 de lei, dar asta cam anul trecut, oricum ar fi mai mult de 50 de lei nu cred ca ar trebui sa coste (in functie de culoare si de locatia unde doresti sa iti "execute lucrarea")
Bogyciu is offline   Reply With Quote
Old 16-05-10, 14:03   #5
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Daca te uiti in far nu o sa vezi tenta de galben, daca te uiti pe lumina poriectata pe asfalt nu mai e aceeasi culoare, valabil pentru orice temperatura a culorii. Chiar si niste becuri cu halogen, noaptea par aproape albe dar lumina proiectata pe asfalt e galbuie.

Da, masinile cu xenon din fabrica folosesc 4300k si lumina este alba cu tenta de albastru dar si lupa joaca un rol important aici. Daca iti pui 4300k in far clar fara lupsa nu prea o sa existe niciun albastru.

Apropo, Philips Bluevision nu se compara cu kiturile HID, fie ele aftermarket la 50 euro. Sunt doar putin mai bine ca niste becuri cu halgoen la 15 lei doar ca au culoarea mai apropiata de alb.