Prin intermediul celor de la SpeedHunters avem placerea de a intra in culisele liniei de asamblare a Nissan-ului GTR .
Totul incepe la Uzinele Yokohama unde supremul VR38DETT e asamblat , acelasi loc unde celebrele RB26 si S20 , doua din generatiile anterioare de motoare au fost puse cap la cap.Totul se face intr-o camera unde umidiattea si climatul este controlat ,departe de linia automata folosita pentru masinile mici de la nissan sau renault , unde cativa specialisti creeaza cea mai puternica masina de serie facuta de Nissan.
Odata ce blocul VR38 este pregatit , un tehnician se ocupa de constructia lui cap-coada , un procedeu ce dureaza cam 200 de minute .Se construiau in momentul vizitei undeva la 27 de unitati pe zi, productie care se pare v-a creste din cauza cerintelor mari pe care Nissan le are .
De indata ce fiecare motor e gata este pus pe dinamometru unde il asteapta o serie de teste de putere si torque precum si un test de forta de 60 minute .
Dupa ce primeste unda verde , fiecare motor pleaca catre fabricile din Tochigi-ken .
Ca si motoarele, transmisia ajunge si ea gata de montaj la fabrica din Tochigi unde totul este pus la un loc (cu frane,brate, suspensie )
Puse sus , suspensia este reglata cu laser si adusa inapoi pe linia de productie unde urmeaza sa fie montate pe masina
GT-R-ul e asamblat pe aceeasi linie de productie cu alte masini de performanta ale Nissan-ului si anume Cima (Infiniti Q45) si Skyline (Infiniti G37).
Dupa vopsit, instalatia electrica intra la montaj. Panourile masinii se imbraca in niste folii protectoare pentru a ferii masina de zgarieturi.
Urmeaza sistemul de evacuare , franele si tot ce tine de partea de dedesupt
Se poate observa dimensiunea uriasa a franelor ( sau o fi tehnicianul de statura mica?

)
Tot ce tine de restul motorului este apoi atasat.
Cum este terminat , din nou e pusa masina pe un rolling-road, pentru primul din un lung set de teste masina fiind accelerata pana la 120 km/h .
Dupa ce totul este confirmat ca e ok , GTR-ul intra intr-o sala special luminata unde este verificat fiecare colt si cele mai mici detalii,dupa care merg intr-o zona de depozitare a fabricii daca primesc unda verde.
Fiecare masina este scoase pe urma la teste pe curbele special amenajate in jurul fabricii unde sunt testate franele,cutia si suspensia dar si acceleratia si capacitatile directiei .Dupa toate aceste teste masinile se intorc din nou in fabrica pentru a se verifica tolerantele admise si a se face ajustarile necesare.
Un aspect pe care tehnicienii il au in vizor mai mult sunt franele Brembo care necesita multiple teste .
Dupa ce toate testele ies cu plus , masinile sunt gata de transport catre dealeri .Cei de la Nissan ( cu toate testele facute ) ne sugereaza insa ca pt primii 2000 km sa o luam usor cu masina doar pt siguranta. Un lucru cam dificil insa

.