Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 04-02-09, 10:13   #1
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]
Default imbunatatire demaraj pentru tractiune fata

cum am mentionat si in titlu ma intereseaza sa imi imbunatatesc demarajul, ma intereseaza exact ce se poate face, insa, am sa fac mici precizari pe care deja le am pus in practica
(la motor e modificat destul cam tot ce trebuie, testat pe dyno, suspensie sport completa, jante mai usoare si gume mai late insa care nu depasesc circumferinta originala, masina a mai si slabit putin ) ce se poate face la o masina cu tractiune fata (hyundai accent 2007 cdri, cutie 5+1) pentru imbunatatirea demarajului? short shifterul ajuta sau alte lucruri care pot duce la imbunatatirea demarajului, de aici se exclude factorul uman (conducatorul), daca are cineva vreun sfat si poate sa mi spuna exact ce se poate face si sa mi exemplifice concret modificarea/imbunatatirea in ce consta
p_vio46 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 13:43   #2
Dennis_TL

Stage 5

Default Re: imbunatatire demaraj pentru tractiune fata

ambreiaj mai dur si volanta usurata sau ai deja asa ceva? soft are masina ta ca vad ca ai crdi deci diesel si castigi destul de mult cuplu la o resoftare desteapta si te-ar ajuta exact la ce ai tu nevoie.
Dennis_TL is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 17:48   #3
Dannyromdan

Stage 5

Dannyromdan's Avatar

Member of:
[DACIA]

Usureaza arborele cotit...
Dannyromdan is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 18:16   #4
DarkJEDI

Stage 5

DarkJEDI's Avatar

Member of:
[FORD]

cum sa usurezi mai arborele cotit la diesel? il rup pistoanele in 2 imediat. baga un LSD unidirectional. te ajuta la plecat de pe loc. poti sa ii pui tabla de aluminiu sa acopere mare parte de sub masina, devine mai aerodinmica. pune alimentare cu gpl (tu ai diesel si va merge superb). o cantitate mai mica (cam o treime din ce se baga la masinile pe benzina normal. iti va ridica banda de putere destul si iti va respira mai bine la capatul rosu al turometrului.
DarkJEDI is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 18:20   #5
Dannyromdan

Stage 5

Dannyromdan's Avatar

Member of:
[DACIA]

Ce e ala LSD unidirectional ??:d
Old 05-02-09, 18:28   #6
DarkJEDI

Stage 5

DarkJEDI's Avatar

Member of:
[FORD]

se cupleaza numai la accelerare nu si la decelerare.
DarkJEDI is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 18:39   #7
ERY

Stage 5

ERY's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Hyundai]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by p_vio46 View Post
(la motor e modificat destul cam tot ce trebuie, testat pe dyno
Da si tu exempe de modificarile alea destule, pt a putea venii cu idei noi. Nu de alta dar sa nu ne suprapunem cu ideile de tuning.
ERY is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 19:24   #8
X-Ray-Eyes
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

X-Ray-Eyes's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[Opel]
[BMW]

Demarajul este direct influentat de sofer si de cauciucurile care le are pe masina .
Ai slick-uri , le incalzesti blana 10 secunde si pleci aproape de zona rosie ... si la revedere ...
Si pentru demaraj modifica intai cutia , nu motorul ... cutia influenteaza demarajul ... pinioanele si raportul lor ... nu pistoanele forjate sau intercoolerul de 5 ori mai mare .
Ai auzit de cutie scurta sau crabotata sa schimbi cu acceleratia la fund ?
X-Ray-Eyes is offline   Reply With Quote
Old 05-02-09, 21:06   #9
eMH
2 Roti

Stage 5

eMH's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[PEUGEOT]

Pai...mosule...prima data trebuie sa schimbi masina !
Nu prea ai ce sa faci cu ea... Tu ai motorul 1.5 CRDi care are 110 cai. Nu prea ai ce demaraj sa scoti din ea...
Totusi,daca vrei sa o faci mai rea,asa cum ti s-a mai spus,prima data ti-ar trebui un chip tuning,care probabil o sa o duca la minim 120 de cai (din cate stiu eu) ,dar o sa ii creasca mult cuplul. Pentru inceput ar trebui sa iti ajunga. Slick-uri si alte alea nu cred ca ai tu nevoie,ca nu ai suficienta putere incat sa dai in gol dupa 30 km/h. Deci eu zic sa ramai la chip,si dupa aia vezi tu ce mai faci.
eMH is offline   Reply With Quote
Old 06-02-09, 08:31   #10
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by Dennis_TL View Post
ambreiaj mai dur si volanta usurata sau ai deja asa ceva? soft are masina ta ca vad ca ai crdi deci diesel si castigi destul de mult cuplu la o resoftare desteapta si te-ar ajuta exact la ce ai tu nevoie.
ambreaj sport inca sunt in cautarea lui , nu am gasit momentan , il am in plan insa momnetan nu e disponibil, multumesc pt sfat e pelista mea de prioritati
Old 06-02-09, 08:33   #11
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by ERY View Post
Da si tu exempe de modificarile alea destule, pt a putea venii cu idei noi. Nu de alta dar sa nu ne suprapunem cu ideile de tuning.
momentan, motorul a suferit upgrade de turbo, intercooler , soft + unichip, downpipe

Last edited by p_vio46; 06-02-09 at 08:47.
Old 06-02-09, 08:36   #12
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by X-Ray-Eyes View Post
Demarajul este direct influentat de sofer si de cauciucurile care le are pe masina .
Ai slick-uri , le incalzesti blana 10 secunde si pleci aproape de zona rosie ... si la revedere ...
Si pentru demaraj modifica intai cutia , nu motorul ... cutia influenteaza demarajul ... pinioanele si raportul lor ... nu pistoanele forjate sau intercoolerul de 5 ori mai mare .
Ai auzit de cutie scurta sau crabotata sa schimbi cu acceleratia la fund ?
pentru gume , am pregatite toyo t 1R , legat de sofer ma descurc, exemplul til dau de la tulcea de la grupa B cand masina nu era cum e acum facuta insa a terminat pe 2 , legt de cutie mi ai putea face o recomandare mai exacta sau sami recomanzi pe cineva care poate face asta, multumesc anticipat
Old 06-02-09, 08:46   #13
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by eMH View Post
Pai...mosule...prima data trebuie sa schimbi masina !
Nu prea ai ce sa faci cu ea... Tu ai motorul 1.5 CRDi care are 110 cai. Nu prea ai ce demaraj sa scoti din ea...
Totusi,daca vrei sa o faci mai rea,asa cum ti s-a mai spus,prima data ti-ar trebui un chip tuning,care probabil o sa o duca la minim 120 de cai (din cate stiu eu) ,dar o sa ii creasca mult cuplul. Pentru inceput ar trebui sa iti ajunga. Slick-uri si alte alea nu cred ca ai tu nevoie,ca nu ai suficienta putere incat sa dai in gol dupa 30 km/h. Deci eu zic sa ramai la chip,si dupa aia vezi tu ce mai faci.
poate ca asa ai impresia la o masina stock , legat de chip e facut si imbunatatit prin unichip care a dus puterea motorului peste limita maxima de functionare a turbinei stock (un T15 daca vrei gasesti pe net limitele si parametri de functionare)(trei pana acum stock schimbate in foarte putini km) si culpu la un nivel destul de ridicat peste 310(de la 240 stock) ,nu vreau si nu caut polemici , eu am testat masina pe dyno si putin pe la cate o legala , si cred ca se misca binisor masina , acum cu ultimele modificari se misca mai bine , dar patineaza putin la plecare (am trecut de la 175/75 la 205/45 cu gume de calitate sa mai redus efectul s a imbunatatit plecarea insa inca mai e )momentan masina ein reglaje sa se acomodeze cu noile lucruri primite insa ma intereseaza si plecare s o imbunatatesc mai mult, multumesc pentru sfaturi , sunt bine venite de la oricine care imi poate da un sfat bun

Last edited by p_vio46; 06-02-09 at 12:06.
Old 06-02-09, 11:27   #14
Dannyromdan

Stage 5

Dannyromdan's Avatar

Member of:
[DACIA]

Ce face LSD ?? Ca nu stiu ce e ala ...
Old 06-02-09, 11:42   #15
p_vio46

Stage 5

p_vio46's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[2 Roti]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by Dannyromdan View Post
Ce face LSD ?? Ca nu stiu ce e ala ...
Limited Slip Differential, scade patinarea in gol si imbunatateste plecarea, asta pe scurt . LSD-ul imbunatateste tractiunea impiedicand roata care patineaza sa mai primeasca putere de la motor. Acest lucru forteaza ambele roti tractoare sa aiba aceeasi viteza de rotatie indiferent de tractiunea disponibila. Rotile sunt totusi actionate diferit la conditii normale de drum, dar tractiunea este imbunatatita cand masina ruleaza in noroi sau pe zapada. Diferentialul partial de alunecare asigura transmiterea unei rotatii la ambele roti chiar daca una dintre ele se afla pe o portiune alunecoasa

Last edited by p_vio46; 06-02-09 at 11:52.
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -