Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 09-02-06, 13:47   #1
magu

Stage 5

magu's Avatar

Member of:
[2 Roti]
[VW]
Default O intrebare?!?

Tot am auzit ca unii au cutii lungi alti scurte. Imi puteti spune si mie care sunt diferentele si la ce ajuta?

Din cate am dedus eu cutia lunga aduce mai multi km/h, iar cea scurta mai multe rpm. este bine?
magu is offline   Reply With Quote
Old 09-02-06, 16:43   #2
Eugen_TL
Renault Driver

Stage 5

Eugen_TL's Avatar

Member of:
[RENAULT]

eu de cutii lungi nam auzit! poate rapoarte scurte si lungi! si prefer sa explice altcineva, ca eu s-ar putea sa nu zic bine

cele scurte dau o acceleratie mai buna...! de ex la drag au cutii scurte pt a obtine acceleratie nu pt speed pt ca nui intereseaza asta! iar alea lungi sunt pt atingeri de viteza mai mari! daca am gresit ceva sa corecteze cine stie sigur!
Old 11-02-06, 15:55   #3
s3bby2000

Stage 4

s3bby2000's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Nu exista cutii scurte sau lungi,diferentza sunt rapoartele.Cum sa-ti explic,in cutie sunt k un fel de pinioane kre au un diferit raport.K sa intelegi mai usor gandeste-te la o bicicleta cu 18 viteze.Motorul in cazul nostru ,omul,nu poate sa dea mai tare din picioare dak are pinioanele schimbate,deci motorul nu primeste mai multe rpm. Cand schimbi cutia de viteze te gandesti la ce tii mai mult,acceleratie sau viteza maxima. Dak nu ai inteles ce am incercat sa-ti explic cu bicicleta, mai intreaba.Voi incerca sa-ti explic. Pinioanele au un diferit raport,k si cele de bicileta,dak vrei sprint bagi la bitza antaia,dak vrei viteza maxima bagi a 18-a. OK?

раскрутка сайтов
s3bby2000 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -