Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 22-01-09, 15:45   #1
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]
Default Downpipe pentru 1,8 T

Salut. Vreau sa-mi iau destul de curand un downpipe pentru un motor 1,8 Turbo. Vreau sa stiu de la voi, daca are cineva, daca se merita, daca zgomotul produs de esapament va fi mai mare(am esapament sport deja), si daca pot exista erori dupa montarea lui(erori din cauza sondelor, etc). Eventual daca se simte ceva in mersul masini(la performanta). Ce am gasit eu, nu are catalizator si din cauza asta mi-e frica de anumite erori la computer sau de un zgomot prea mare in esapament
barladi is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 07:47   #2
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]
Default Re: downpipe pentru 1,8 T

ce ai gasit?
fara catalizator, fie pacalesti sonda din soft, fie mecanic..dar mai bine pune un catalizator sport.
esapament sport=finala, nu?
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 11:27   #3
Nautilus

Stage 5

1. Daca downpipe e bine construit si se cupleaza cu evacuarea de serie, sunetul motorului se diminueaza. Pentru zgomot se schimba toba finala.

2. Nivelul vibratiilor resimtite in cabina scade.

3. Acceleratia este mult mai lina, fara hopuri, iar urcarea in ture mult mai rapida. Daca motorul are si chip sau soft, efectele sunt in mod evident mult mai impresionante.

4. Motorul functioneaza aparent mai rece, dupa o alergatura zdravana esapamentul nu se mai incinge pana cand poate fi simtita caldura sa de la distanta.

5. Eliminarea catalizatorului duce la erori in ECU, semnalizate prin becul galben din bord. E preferabil sa montezi catalizator, fie el si sport. Catalizatorul stock de 1.8T e foarte putin restrictiv asa incat il poti pastra.

6. Downpipe ar trebui sa aiba 3" (76mm) ca sa dea cele mai bune rezultate.

7. Downpipe cumparate de pe Internet sau de la dealeri mai obscuri sunt de regula construite precum conductele de canalizare, o teava de metal indoita la 120 de grade lipsita de manson flexibil, si din acest motiv nu se potrivesc 100% si uneori se ciocnesc de componentele din jur. E de dorit construirea unui downpipe care sa urmeze forma caroseriei si sa fie echipat cu manson flexibil, la un atelier specializat - ex. Pilot/Borla.

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Old 23-01-09, 13:44   #4
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

Foarte ajutatoare raspunsurile voastre. Uite ce am gasit. Omul a zis k nu vor fi erori, si ma tenteaza sa schimb si downpipe si sa pastrez si catalizator.....nuj daca se poate, sau daca se poate nuj cum tre facut. Faza buna e k oricum nu-l schimb eu ci ma duc la service, dar sper sa stie cei de acolo, k nu as vrea sa cumpar downpipe-ul si pe urma sa ma trezesc k nu se potriveste ceva sau k imi da erori

Downpipe VAG 1.8T Golf, Passat, Jetta, TT, A3, A4, Octavia

- otel inoxidabil T-304
- suduri TIG
- locasuri sonde lambda
- debit marit
- catless (fara catalizator)
- 63 sau 76 mm grosime
- garnituri si suruburi incluse
- 15 cp castig
- made in USA

Esapamentul meu e schimbat de la downpipe pana la final. De fapt este o teava, nu mai are toba sau altceva
Old 23-01-09, 13:45   #5
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

Uite si poza
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1_8t%20downpipe.jpg
Views:	664
Size:	15.4 KB
ID:	765227  
Old 23-01-09, 15:26   #6
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

pai si sonda lambda?
dupa al doilea catalizator exista o sonda... te-ai uitat sub masina si e teava tot?

daca e pt Golf, e posibil sa fie totusi mica pt tine...adica pe Golf, Passat, Jetta, TT, A3, A4, Octavia...tt de 180 sunt puse ko3..sper ca nu ai uitat...
iar faza cu 15 cai....ma face sa rad... sper ca nu e luat de pe ebay...

It will never have enough power until I can spin the wheels at the end of the straightaway in high gear
Old 23-01-09, 15:46   #7
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by bogdan_wrc View Post
pai si sonda lambda?
dupa al doilea catalizator exista o sonda... te-ai uitat sub masina si e teava tot?

daca e pt Golf, e posibil sa fie totusi mica pt tine...adica pe Golf, Passat, Jetta, TT, A3, A4, Octavia...tt de 180 sunt puse ko3..sper ca nu ai uitat...
iar faza cu 15 cai....ma face sa rad... sper ca nu e luat de pe ebay...
Da..e teava tot. E posibil sa fie sonda, insa cand m-am uitat eu sub masina nu aveam prea mare cunostinte despre senzori si nu i-am obs.
Ma gandean la cea de 76mm pt motorul meu
Nu am luat-o ink. Gasisem pe www.srz.ro
ps: Imi dau seama de cei 15 cai daca ar fi sa schimb si downpipe si galerie si fitru conic, pe site se spune de fiecare k da 10-20cp(cu aproximatie).......asta ar insemna sa ajung la peste 300 cp numai schimband astea .....sa fim seriosi
Old 23-01-09, 16:57   #8
Nautilus

Stage 5

1. Nu are catalizator. Trebuie taiata si sudata pe catalizatorul tau, dupa ce se taie o bucata din carcasa lui in punctul unde are 76mm

2. E dreapta de la mansonul elastic pana la turbo, nu urmeaza conturul caroseriei. Va lovi in tablele care sunt puse in jurul ei pentru a proteja caroseria de caldura

~Nautilus
Old 23-01-09, 22:52   #9
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

Ups....asta nu e bine. Cu toate k omul zice k s-ar potrivi perfect Si banuiesc k nici nu se poate face ceva in privinta asta(adik sa se curbeze sau stiu eu ce altceva)
Old 24-01-09, 01:49   #10
Nautilus

Stage 5

Ba da, poti turti tablele respective din cateva lovituri de ciocan dar mai intai trebuie probata pe masina la service

~Nautilus
Old 27-01-09, 18:52   #11
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

Sper sa nu fiu prea sacaietor cu intrebarile. Am gasit in alta parte downpipe care cel putin in imagine arata mai aproape de ce imi trebuie mie, si la un pret mai bun. Voi ce parere aveti de el? Credeti k asta s-ar potrivi fara alte modificari?

http://www.performancezone.ro/index....&productId=309
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	c3bed23cebf.jpg
Views:	444
Size:	26.5 KB
ID:	769980  
Old 27-01-09, 20:47   #12
Nautilus

Stage 5

Flansa din stanga pozei e cea care se prinde de turbo? daca da, forma tubului e ceva mai apropiata de cea corecta, dar ar fi trebuit sa aiba si o usoara deviere (cand e montat pe caroserie, la stanga, privind in directia de mers a masinii) ca sa se imbine perfect cu catalizatorul tau sau cu restul evacuarii daca pui si tubul de eliminare a catalizatorului.

~Nautilus
Old 27-01-09, 23:22   #13
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

daca privesc atent si considerand k poza e facuta perpendicular de sus, intr-adevar flansa din stanga pare sa aiba o orientare spre stanga. Deci cred k am gasit ce imi trebuia mie. Iar in privinta catalizatorului, daca e sa mearga fara sa-mi dea eroare sau sa faca vreun zgomot prea puternic, prefer sa nu-l pun
Old 29-01-09, 08:01   #14
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

fara catalizator, sigur iti va da eroare. doar daca pacalesti sonda din soft, sau pui antifouller. dar e cam complicata varianta 2.
oricum, downpipe va face ceva...dar mare grija, daca nu ai admsie, vezi cu softul crescut..sa nu ai probleme.
Old 29-01-09, 14:54   #15
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

Sincer prefer sa o pacalesc sau sa o anulez din soft(cum am gasit in alte topicuri). Iar in legatura cu admisia, m-am documentat si eu mai mult si trebuie neaparat sa-mi iau furtun siliconic. Numai k in Romania se gasesc destul de rar(in ideea sa schimb doar furtunul si sa pastrez fitrul cu carcasa originala). De fapt banuiesc k aici era pb mea: simteam k masina nu trage cum ar trebui dupa 5000 si una din explicatii ar fi sugrumarea furtunului original. Nu?
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -