Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 22-01-09, 09:21   #1
Dannyromdan

Stage 5

Dannyromdan's Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Diesel tuning

Salut ! Am si io cateva intrebari la care nu am gasit raspunsul inca . De ce la motoarele diesel filtru sport = 0 performante ?? Am inteles ca nu face bine la debitmetru , da tot ar trebui sa imbunatateasca performantele .... si am auzit cacipu pe un disel il omoara incet ....

ps : Debitmetru de gaseste numai pe motoarele diesel ?? Nu poate fi si pe un benzinar ??

http://www.fcsteaua.ro/index/section...s/article/6640
Dannyromdan is offline   Reply With Quote
Old 22-01-09, 10:22   #2
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Diesel tuning

In primul rand te rog sa scrii corect. Esti deja la liceu, ar trebui sa fii familiarizat cu limba romana. Este un forum public cu unele reguli, printre care se numara si aceea de a scrie corect, fara limbaj de messenger. Citeste de 2 ori ceea ce ai scris inainte de a da Enter.
In al doilea rand, discutia asta se purta si pe topicul "Filtru sport pe diesel", nu avea rost sa mai deschizi un topic separat.
Ca sa-ti si raspund: Filtrul sport face rau atunci cand nu e uns corespunzator. Debitmetru au si masinile pe benzina (nu toate). "Cip-ul" nu este altceva decat o modificare de soft sau un soft separat fata de cel stock al masinii. Nu are de ce sa "il omoare" daca este bine facut. Daca e soft luat la kg si aruncat pur si simplu in calculatorul masinii, sau forteaza prea mult motorul, da... este posibil sa omoare motorul. Si au fost destule cazuri.
Old 22-01-09, 10:27   #3
Dannyromdan

Stage 5

Dannyromdan's Avatar

Member of:
[DACIA]

Asta am inteles cu debitmetru .... da de ce la diesel aduce 0 performante filtru de aer ?? Si la motoarele Otto cu debitmetru , tot asa se strica debitmetru cu filtru sport?? Si la motoarele pe benzina cu debitmertu se observa diferenta intre filtru sport si stock ??
Old 22-01-09, 10:36   #4
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

iar nu articulezi cuvintele... L L L! "debitmetruL", "filtruL"
Filtrele sport nu sunt ceva care sa "se simta". Nu dau N-spe cp, nu se schimba radical mersul motorului... ajuta cu ceva, fiindca motorul trage aer mai usor, dar atat. Doar o crestere ceva mai buna in turatii.
Si legat de "stricatul" debitmetrelor, repet: se strica atunci cand nu este bine intretinut filtrul, indiferent ca este un motor diesel sau pe benzina. Daca nu este uns, nu filtreaza si tot praful trece prin el si ajunge in admisie; si daca este uns excesiv, uleiul acela se depune pe admisie (inclusiv in debitmetru) si retine praful. Filtrele sport (cu exceptia celor uscate) filtreaza cu ajutorul uleiului cu care se ung dupa spalare. Sunt uleiuri "speciale", kit-uri de curatare ale producatorilor.
Asta e parerea mea, nu trebuie sa o iei de buna, probabil ca altii nu sunt de acord. Dar sunt masini la fel la care, la una se strica debitmetrul, la alta nu... deci...?
Geo_ZGA is offline   Reply With Quote
Old 22-01-09, 11:15   #5
Dannyromdan

Stage 5

Dannyromdan's Avatar

Member of:
[DACIA]

Ms mult !!>< Inteleg ca debitmetrul e pus acolo sa monitorizeze nivelul de aer care se duce in motot pentru ca ECU sa stie cata motorina sa bage .... dar la motoarele pe benzina (unele , asa ai zis) , de ce mai trebuiee debitmetru ??
Old 23-01-09, 14:21   #6
mae

Stage 5

mae's Avatar

cum ii zce si numele masoara debitul de aer. schimbarea filtrului paote duce la patrunderea particulelor de praf/ nisip mai mari care duce la uzura prematura a debitmetrului si in caz mai extrem la blocarea acestuia.
acesta masoara debitul de aer care intra in motor. si impreuna cu alti parametrii calculatorul stibileste cantitatea de carburant care intra in cilindru, avansul, relantiul

Last edited by mae; 23-01-09 at 14:26. Reason: completare
mae is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -