Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > SKODA > Skoda tuning

Reply

Thread Tools
Old 11-04-08, 23:05   #31
vioami

Stage 5

Default Re: LEDURI Pentru BORD !!!

Nu exista absolut nici un risc daca totul se face cu mare atentie si cu ceva cunostiinte de electronica. Masina este astfel construita pentru ca totul sa se demonteze si sa se monteze la loc fara a se observa absolut nimic. Stima!
vioami is offline   Reply With Quote
Old 16-04-08, 18:19   #32
Nebun4ever

Stage 4

Nebun4ever's Avatar

Member of:
[DACIA]
[SKODA]
Question Re: LEDURI Pentru BORD !!!

Vioami, te rog spune-mi si mie ce fel de leduri imi trebuiesc si cate? Ca vreau sa dau comanda si sunt de f multe feluri! Nu am clima, geamuri electrice doar fata... Masina e octavia din 2004... Multumesc!
Nebun4ever is offline   Reply With Quote
Old 18-04-08, 23:55   #33
vioami

Stage 5

Numai la bord iti trebuie 30 leduri smd. (16 pentru cifre si 14 leduri pentru ace si cele doua display-uri). La comutatorul de lumini difera daca ai proiectoare sau nu. Aici sunt leduri normale de 3 mm. (7 leduri) Comenzi geamuri mai sunt 5 de 3mm. Daca ai de reglat intensitate plus reglat faruri 2 smd, reglare oglinzi 4 smd... si cam atat. Eu a comandat pe internet (zextar) prima data apoi pentru alte masini am luat din Bucuresti (Maica Domnului). Iesi mult mai ieftin.
Old 19-04-08, 00:19   #34
Nebun4ever

Stage 4

Nebun4ever's Avatar

Member of:
[DACIA]
[SKODA]

Quote:
Originally Posted by vioami View Post
Numai la bord iti trebuie 30 leduri smd. (16 pentru cifre si 14 leduri pentru ace si cele doua display-uri). La comutatorul de lumini difera daca ai proiectoare sau nu. Aici sunt leduri normale de 3 mm. (7 leduri) Comenzi geamuri mai sunt 5 de 3mm. Daca ai de reglat intensitate plus reglat faruri 2 smd, reglare oglinzi 4 smd... si cam atat. Eu a comandat pe internet (zextar) prima data apoi pentru alte masini am luat din Bucuresti (Maica Domnului). Iesi mult mai ieftin.
Ms mult... ai spus ca ai iesit mai ieftin cu leduri din alta parte???? de unde le-ai luat? multumesc anticipat
Old 19-04-08, 00:33   #35
Nebun4ever

Stage 4

Nebun4ever's Avatar

Member of:
[DACIA]
[SKODA]

am gasit un site(www.ledshop.ro) si am facut o socoteala cu lista de la tine... totul undeva la 55ron... cum ti se pare?
Old 19-04-08, 17:43   #36
vioami

Stage 5

Am luat si eu de la ei dar mi s-au ars cateva smd-uri, in special cele rosii. Ca preturi sunt buni. Te mai costa 10 ron transportul cu posta romana si dureaza cam o saptamana. Stima!
Old 19-04-08, 18:03   #37
Nebun4ever

Stage 4

Nebun4ever's Avatar

Member of:
[DACIA]
[SKODA]

pai e super nasol daca se ard... inseamna ca trebuie sa-mi desfac iarasi bordul....dar asta e...riscul meseriei... multumesc oricum si raman dator cu o bere...
Numa' bine!!
Old 19-04-08, 18:23   #38
vioami

Stage 5

Pentru putin. Bafta!
Old 19-04-08, 22:52   #39
Vyk

Stage 5

Member of:
[FOTO]

Sa inteleg ca este nevoie de cate un led pentru acuri? 4 acuri indicatoare, 4 leduri? Ramanand 10 din cele 14 pentru dislay-uri. La care te referi? La cel central cu martori sau care?

Pentru semnalizatoarele de directie (sagetutele) ai inclus ledurile?

Pana la urma de unde este cel mai bine sa cumparat leduri? Nu cred ca are nimeni chef sa aibe rateuri cu leduri arse.
Old 21-04-08, 02:08   #40
vioami

Stage 5

Trebuie cate doua leduri pentru fiecare ac indiferent ca-i mare sau mic. Pentru fiecare cadran mare trebuie cate 6 leduri fiecare (turometru, vitezometru). Cadranele mici cate doua leduri fecare (temperatura, conbustibil). Mai trebuie cate trei leduri pentru fiecare display (ceas, kilometri). La semnalizare nu se schimba ledurile. Toate masinile indiferent de marca au verde. Daca vrei acolo sunt cate doua leduri pe fiecare sageata, deci înca patru. Eu la cine a vrut acele leduri le-am colorat cu markerul in rosu sau albastru si a scazut intensitatea luminii adica se vad mai slab iluminate. Cele mai bune leduri sunt cele zextar dar sunt si cele mai scumpe. Cu ledurile albastre sau albe nu am avut nici un fel de probleme indiferent de unde le-am luat dar cele rosii s-au mai ars (vro 5 in total la mai multe masini) Succes...!
Old 21-04-08, 23:35   #41
Vyk

Stage 5

Member of:
[FOTO]

Multumim mult de raspuns. Acum e mai clar. Ramane sa deslusim cum se demonteaza plasticele.
Vyk is offline   Reply With Quote
Old 22-04-08, 13:04   #42
vioami

Stage 5

Nu este greu de loc la plastice. Cel mai greu este la acele de la ceasuri si la dezlipitul si apoi lipitul ledurilor pentru ca fara ceva experienta in electronica nu se poate face. Se cam ard din lipire. Succes si mare atentie...!
Old 22-04-08, 23:28   #43
Vyk

Stage 5

Member of:
[FOTO]

Quote:
Originally Posted by vioami View Post
Nu este greu de loc la plastice. Cel mai greu este la acele de la ceasuri si la dezlipitul si apoi lipitul ledurilor pentru ca fara ceva experienta in electronica nu se poate face. Se cam ard din lipire. Succes si mare atentie...!
Multumesc de hint. Deci ledurile acestea sunt sensibile la caldura, sa trag concluzia...sa incercam lipituri precise, rapide. Asta inseamna ca am nevoie de exercitiu. Clar. Cand o sa am ceva mai mult timp (acum am doar timp de citit forums, putin cate putin) o sa aprofundez problema.
Vyk is offline   Reply With Quote
Old 22-04-08, 23:31   #44
crs_TDI

Stage 4

crs_TDI's Avatar

Member of:
[SKODA]

Deci daca trebuie experienta mai bine las pe cineva priceput. Decat sa fac o nefacuta mai bine dau un ban.
crs_TDI is offline   Reply With Quote
Old 23-04-08, 10:57   #45
vioami

Stage 5

In nici un caz nu se deslipesc si nici nu se lipesc cu pistolul de lipit. Acesta are scapari de tensiune pe ansa (sarma cupru) si poate distruge si alte componente din partea electronica a bordului facand posibila ca acesta sa nu mai functioneze. Mai sunt si multe alte secrete legate de polaritati si de ledurile care sunt inseriate, acestea fiind depistate doar de electronistii cu experenta. Este de ajuns un singur led lipit gresit si pe urma te asteapta o munca colosala sa repari. Atentie... si succes!
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -