Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 14-08-12, 19:26   #1
crtcrt82

Stock

Default Inmatriculare auto Germania

In primul rand doresc sa va salut pe toti. Am rasfoit putin forumul dar nu am gasit raspunsuri pt. problema cu care ma confrunt.

In luna iulie am rugat un prieten care se ocupa cu importul de masini sa imi aduca o masina din Germania. Am stat amandoi cateva zile pe net pana am gasit ceva variante pt. rezervare.

Am ramas la un Opel Astra din 2007 pe care l-am achizitionat.

Aici apare problema. Prietenul s-a gandit ca ar fi mai bine (probabil pt. el) sa faca contractul de vanzare-cumparare intre neamt si mine (eu nefiind niciodata in Germania). Brifurile le-a facut bineinteles pe numele lui pt. ca el a circulat cu autoturismul.

Am incercat sa obtin primul set de numere rosii dar dosarul mi-a fost respins din cauza ca contractul de vanzare-cumparare e pe numele meu si actele sunt pe numele lui.

Pt. ca domnii sa imi aprobe dosarul am nevoie de (din cele spuse de seful serviciului): briful mic al neamtului, contract vanzare-cumparare intre neamt si cel care mi-a adus masina, contract de vanzare-cumparare intre mine si el.

Acest prieten nu are acel brif. Modificarea actului de vanzare-cumparare e cam imposibila din ce am inteles din alte discutii de pe forum.

Aveti idee ce as putea face?

Multumesc anticipat
crtcrt82 is offline   Reply With Quote
Old 17-08-12, 18:19   #2
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]
Default Re: Inmatriculare auto Germania

ce acte sunte pe numele prietenului tau? la masina de germania trebuie sa ai doua acte, brief mare si brief mic !!
GAby645 is offline   Reply With Quote
Old 17-08-12, 20:14   #3
crtcrt82

Stock

Quote:
Originally Posted by GAby645 View Post
ce acte sunte pe numele prietenului tau? la masina de germania trebuie sa ai doua acte, brief mare si brief mic !!
+ contract/factura.

Brifurile erau pe numele lui. Factura pe numele meu.

Pana la urma s-a rezolvat. Contract intre el si neamt, contract intre mine si el. Pe langa asta, pt. ca am depasit 30 de zile, a trebuit sa isi impuna autoturismul. L-a radiat si l-am impus si eu daca tot am ajuns la fisc.

Intr-un final am obtinut primul rand de numere rosii.

Acest topic se poate inchide.
crtcrt82 is offline   Reply With Quote
Old 18-08-12, 09:22   #4
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

greseala maxima,
daca era trecut pe brifuri la ultimul proprietar pretenul tau trebuia numai factura/contract numai intre el si tine - atat timp cat era ultimul proprietar de pe acte !!