Salut,
Am o problema si v-as fi recunoscator daca ma poteti ajuta cu ceva sfaturi.
Ma aflu in Franta si am ceva lucruri de adus in Romania, mi-am cumparat o remorca noua de la un dealer autorizat si am vrut sa o inscriu aici. Surpriza, in Franta remorcile pana in 750 kg MMA, nu se inmatriculeaza, fiind necesara doar ataserea aceluiasi numar ca al autovehiculului tragator. Am insistat la prefectura ( autoritatea competenta si responsabila de inmatriculari ) dar am fost refuzat spunandu-mi-se ca nu aici nu este necesar si ca atare nu exista procedura.
Am intrebat politia romana, si ca rezolvare a situatiei mi-au recomandat sa imi scot numere rosii pt ea din Germania atunci cand voi intra in tara, ideea e ca eu sunt in sud si ar fi dorit sa vin pe italia-slovenia-croatia-serbia pentru ca imi era mai practic dar daca e nevoie ajung si in Germania. Problema s-ar complica aici ,pentru ca remorcile in Franta sunt considerate doar portbagaje cu roti, aceasta nu are serie de sasiu, si am gandesc ca ar fi nevoie pentru a o putea inmatricula nu? Are cineva remorca sa imi poata spuna daca are numar de sasiu? sau in baza a ce se inmatriculeaza atelaju?
Sau daca stiti cum sta treaba cu tractatul remorcilor in Germania, Austria-Ungaria?
deoarece mi se pare putin bizar, adica un francez iese din tara si trage dupa el o remorca...ce face? trebuie sa o inmatriculeze la nemti sau pe unde iese din Franta?
Dealerul de la care am cumparat-o mi-a spus ca ar fi nu stiu ce conventie in UE precum ca ai voie sa tractezi o remorca cu MMA 500kg, fara probleme, dar nu ma pot incrtede doar in niste vorbe. Ramania aste integrata si totusi tractarea unei remorci neinmatriculate, pe drumul public reprezinta infractiune, si probabil ca si in alte state membre. Aveti idee ce pot sa fac?
Va multumesc.