Cu placere si imi cer scuze pentru intarziere!
Cred ca mi-ai mai dat si un mesaj privat, dar nu am avut acces la un scanner pana de curand.
Maine voi atasa si Ordinul sau actul normativ care reglementeaza aceasta marja de eroare, act normativ care inca este in vigoare, indiferent de ceea ce vor sustine politistii in cadrul procesului. Parerea mea este sa NU formulati contestatia in functie de acest act normativ, ci doar sa cereri pe scurt, cat mai evaziv, sa se constate ca viteza a fost avuta in vedere fara a se calcula marja de eroare legala. Asta ca sa nu-i puneti in garda pe cei de la politie, sa vina cu cine stie ce atestate (cum am patit eu) in care sa se afirme chestii de genul "acest aparat are deja inclusa marja de eroare" etc.
Eventual, in cuprinsul contestatiei mai adaugati, la rubrica "motivare in drept", numele si numarul actului normativ pe care il voi atasa, fara sa indicati articolul care reglementeaza aceasta marja de eroare.
In legatura cu hotararea, pe care - bineinteles - mi-o asum in intregime ca fiind corespunzatoare originalului, sunt de parere ca trebuie depusa la dosar, dar la sfarsitul procesului, dupa ce vi se acorda cuvantul pe fond. In niciun caz sa nu o depuneti pana la sfarsit!
Atentie si la cuantumul acestei marje, care difera dupa cum urmeaza:
1)-cand radarul este in deplasare:
a) eroarea este de 4 km/h atunci cand viteza este sub 100 km/h;
b) eroarea este de 4% atunci cand viteza este peste 100 km/h;
2)-cand radarul este stationat:
a) eroarea este de 3 km/h atunci cand viteza este sub 100 km/h;
b) eroarea este de 3% atunci cand viteza este peste 100 km/h.
Hotararea mai este destul de utila si atunci cand este vorba despre amenda aplicata pentru lipsa unui document, cum ar fi cartea de identitate, permisul de conducere sau talonul masinii, motivarea din hotarare fiind foarte buna in sprijinul aplicarii sanctiunii avertismentului.
Mai am si alte hotarari favorabile pentru alte contraventii reglementate de Codul rutier, cum ar fi imposibilitatea sanctionarii unui motociclist pentru viteza, pe motiv ca.... nu are numar pe fata si are si casca, iar fotografiile politiei sunt alb-negru, deci nu poate fi identificat cu precizie
![Wink](https://forum.4tuning.ro/images/smilies/icon_wink.gif)
si o sa mai rascolesc arhiva dupa alte cateva hotarari pe care nu mi le amintesc acum.
O deosebita importanta o are si o hotarare data pentru amenda rovinieta, in care se specifica faptul ca toate procesele verbale intocmite de CNADNR sunt NULE datorita aplicarii unei sanctiuni TRIPLE (exista si o decizie in interesul legii, din 2012, in acest sens). Pacat ca nu stie lumea despre ea, ca astfel toti ar castiga procesele pe rovinieta...