Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 25-11-11, 16:14   #1
HD91SKY

Stock

HD91SKY's Avatar

Default Politia Comunitara

Buna,

Nu am stiut unde sa postez nelamurirea mea ... As vrea sa stiu daca la acest moment Politia Comunitara sau... Locala (cum le zice mai nou) are voie sa opreasca conducatorii auto si sa ii legitimeze. Va multumesc
HD91SKY is offline   Reply With Quote
Old 25-11-11, 19:55   #2
Corneliu26

Stage 5

Corneliu26's Avatar

Default Re: Politia Comunitara

Quote:
Originally Posted by HD91SKY View Post
Buna,

Nu am stiut unde sa postez nelamurirea mea ... As vrea sa stiu daca la acest moment Politia Comunitara sau... Locala (cum le zice mai nou) are voie sa opreasca conducatorii auto si sa ii legitimeze. Va multumesc
Da,au voie
Corneliu26 is offline   Reply With Quote
Old 26-11-11, 10:04   #3
CR1Sty

Stock

Quote:
Buna,

pot da si amenzi de circulatie..au dreptu'
CR1Sty is offline   Reply With Quote
Old 26-11-11, 11:25   #4
Gabi
Super Moderator

Stage 5

Gabi's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]

Quote:
Originally Posted by Corneliu26 View Post
Da,au voie
Din ce stiam eu, au voie sa dea amenzi pentru oprire/parcare neregulamentara si pentru mers pe interzis, nicidecum sa te opreasca in trafic, sau sa te legitimeze, exceptie facand cazurile anterior mentionate.
Old 26-11-11, 11:35   #5
joevulpoi

Stage 3

joevulpoi's Avatar

Quote:
Buna,

din cate stiu eu au voie sa te opreasca...http://www.mai.gov.ro/Documente/Tran...I%20LOCALE.pdf
joevulpoi is offline   Reply With Quote
Old 26-11-11, 12:00   #6
Gabi
Super Moderator

Stage 5

Gabi's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]

Quote:
ART. 6. - (1) Īn domeniul circulaţiei pe drumurile publice, poliţia locală are următoarele atribuţii:

[...]

h) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru īncălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea şi parcarea autovehiculelor, accesul interzis, avānd dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar;
j) constată contravenţii şi aplică sancţiuni pentru īncălcarea normelor legale privind gabaritul şi accesul pe anumite sectoare de drum, īn acest sens, avānd dreptul de a efectua semnale de oprire a conducătorilor de vehicule;

[...]
Cam astea sunt atributiile lor la ceea ce priveste circulatia rutiera, adica pentru asta pot da amenzi. In rest, e treaba Biroului Rutier.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 26-11-11, 12:02   #7
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

Asta stiam si eu, ar fi fost culmea ca si maimutoii de la pulitia locala sa te opreasca, asta mai lipsea .
_anaconda_ is offline   Reply With Quote
Old 01-12-11, 13:49   #8
Laptiucu

Stage 5

In anumite orase comunitarii au si atributii pe parte de circulatie. In Oradea momentan sunt in perioada de invatare ... colaboreaza cu rutiera, ulterior (undeva anul viitor) avand atributii pe parte de circulatie. (blocaje, dirijat circulatie, etc).

In schimb in majoritatea oraselor momentan pot doar sa ia masuri conform articolului pus intr-un post anterior de colegi.
Laptiucu is offline   Reply With Quote
Old 01-12-11, 15:33   #9
Gabi
Super Moderator

Stage 5

Gabi's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]

Si in Craiova dirijeaza circulatia, dar, repet, nicidecum n-au dreptul sa opreasca in trafic.
Gabi is offline   Reply With Quote
Old 06-12-11, 10:27   #10
buddy_lexx

Stage 5

buddy_lexx's Avatar

Member of:
[KATANA TEAM]

O atasat mai sus un coleg un pdf cu atributiile pol locale.Cititi-l!
Nu au voie sa te opreasca sa te legitimeze si sa te amendeze decat in cazurile prevazute in acel document atasat.
Nu-i lasati pe acesti politisti repetenti sa va amendeze si sa faca abuz in servici.Cel putin in Piatra Neamt, au un tupeu extraordinar de mare .
Mie mi-a facut unu semn sa trag pe dreapta ,nici nu l-am bagat in seama ,am trecut pe langa el.
Daca studiati putin si atributiile politiei rutiere ,o sa gasiti o gramada de chichite prin care puteti scapa de amenzi extrem de simplu.
- Copyright 2024 4Tuning -