Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 31-10-11, 14:52   #1
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]
Default Omologare evacuare

Salut! Am un mondeo 1 si de ceva vreme mi-am pus evacuare sport. Am scos toba de mijloc si am pus teava normala iar ca finala o toba sport! Toate bune si frumoase pana cand m-a oprit politia sa imi ia talonul! Am scapat pana la urma m-a lasat sa plec, vreau sa omologhez evacuarea! Se poate? care este procedura la rar? Imi face din nou itp sau cum? De ieri am pus amortizorul de sunet! Astept sfaturi!

->>Imi plac fiarele vechi ce bat plasticele noi<<-
gbrheaton is offline   Reply With Quote
Old 31-10-11, 15:45   #2
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]
Default Re: Omologare evacuare

Banuiesc ca o sa bage masina la test sau itp....cum se procedeaza?
Old 31-10-11, 16:01   #3
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]

Banuiesc ca prin itp...

La noxe nu stiu daca o sa ies bine...
Old 31-10-11, 16:11   #4
ziemenz

Stage 5

ziemenz's Avatar

Member of:
[BMW]

Invatati sa cititi legea, altfel militieni o sa-si bata joc de voi. In carte este scris clar negru pe alb, nivel decibeli in stationare si in mers ... doar in cartea mare, nu in talon.

Cand te opreste trebuie sa-ti masoare decibelii, nu dupa urecehe. Asa si eu cu mirosul meu mi s-ar parea ca politistul miroase a alcool.
Deci teoretic doar rar-ul are voie sa-ti ia talonul pt depasirea nivelului sonor trecut in carte si asta doar dupa ce iti face masuratoarea cu un aparat metrologat. Atentie, unele masini nici nu au completate in carte nivelul sonor.

Daca patiti ceva de genul, le cereti numele gradul si sectia unde lucreaza si le spuneti in fata ca a doua zi le faceti plangere la sectie pentru exces de zel si sa va dovedeasca negru pe alb cu legea in mana unde scrie ca sunetul se masora din ureche si ca ei au dreptul sa faca asta.

Am avut multe show-uri cu ei de cand mi-am luat bmw-ul, toti au impresia ca esti un golan vitezoman nesimtit si cauta sa te arda, pana nu le arati ca cunosti f bine legea te iau drept proastanac si isi fac norma pe spinarea ta.

De exemplu:
- te-am prins la curse, facut filtru fara autorizatie in mijlocul campului.
- Oprit masina in trafic cu numere rosii ca vroiau sa verifice.
- Folia nu e trecuta in talon, nu ne intereseaza autorizatiile tale, iti luam talonul
- Vin langa masina parcata(fumam in masina, ascultam muzica, iarna) si cer actele masinii + asigurare cu tot, dupa care cu tupeu, ce cautati la ora asta afara, duceti-va acasa sa dormiti, dupa 30 minute "voi sunteti nesimtit, nu ati auzit sa mergeti acasa?"
Ai antiradar, esti jmecher ... iti dam amenda.
Aripa nu e acelasi albastru cu restul masinii, ai autorizatie de reparatie, iti iau talonul, wtf ... esti idiot. asa am luat masina din germania, ziua nici nu se vedea diferenta de culoare.
ziemenz is offline   Reply With Quote
Old 31-10-11, 17:27   #5
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]

Quote:
Originally Posted by ziemenz View Post
Invatati sa cititi legea, altfel militieni o sa-si bata joc de voi. In carte este scris clar negru pe alb, nivel decibeli in stationare si in mers ... doar in cartea mare, nu in talon.

Cand te opreste trebuie sa-ti masoare decibelii, nu dupa urecehe. Asa si eu cu mirosul meu mi s-ar parea ca politistul miroase a alcool.
Deci teoretic doar rar-ul are voie sa-ti ia talonul pt depasirea nivelului sonor trecut in carte si asta doar dupa ce iti face masuratoarea cu un aparat metrologat. Atentie, unele masini nici nu au completate in carte nivelul sonor.

Daca patiti ceva de genul, le cereti numele gradul si sectia unde lucreaza si le spuneti in fata ca a doua zi le faceti plangere la sectie pentru exces de zel si sa va dovedeasca negru pe alb cu legea in mana unde scrie ca sunetul se masora din ureche si ca ei au dreptul sa faca asta.

Am avut multe show-uri cu ei de cand mi-am luat bmw-ul, toti au impresia ca esti un golan vitezoman nesimtit si cauta sa te arda, pana nu le arati ca cunosti f bine legea te iau drept proastanac si isi fac norma pe spinarea ta.

De exemplu:
- te-am prins la curse, facut filtru fara autorizatie in mijlocul campului.
- Oprit masina in trafic cu numere rosii ca vroiau sa verifice.
- Folia nu e trecuta in talon, nu ne intereseaza autorizatiile tale, iti luam talonul
- Vin langa masina parcata(fumam in masina, ascultam muzica, iarna) si cer actele masinii + asigurare cu tot, dupa care cu tupeu, ce cautati la ora asta afara, duceti-va acasa sa dormiti, dupa 30 minute "voi sunteti nesimtit, nu ati auzit sa mergeti acasa?"
Ai antiradar, esti jmecher ... iti dam amenda.
Aripa nu e acelasi albastru cu restul masinii, ai autorizatie de reparatie, iti iau talonul, wtf ... esti idiot. asa am luat masina din germania, ziua nici nu se vedea diferenta de culoare.
deci ei nu au cum sa imi ia talonul daca nu e si masina de rar? eu asta am inteles. ziemenz multumesc ptr toate detalii, sigur sunt de folos
Old 11-11-11, 16:18   #6
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]

Un raspuns de la RAR:
"Orice piesa sau subansamblu pe care il inlocuiti trebuie sa fie omologat pentru tipul respectiv de vehicul si sa poarte marca de omologare respective. In acelasi timp trebuie avut in vedere ca zgomotul emis in stationare si in mers sa nu depaseasca limitele cu care fabricantul a omologat respectivul autovehicul.
Nu se omologheaza separate de catre Registrul Auto Roman. Ele trebuie sa fie omologate ca si piese de schimb de catre producator si inscriptionate corepsunzator"
Old 18-11-11, 17:55   #7
M@d@lin

Stage 3

Si tobele de sunt omologate in UE ? Cu ele cum este , si eu sunt nedumerit .
M@d@lin is offline   Reply With Quote
Old 21-11-11, 15:35   #8
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]

Daca sunt deja omologate e ok.

Ideea este ca nu prea poti sa pui ceva pe masina si apoi sa omologhezi, in cazul evacuarii.

Cumperi o toba si trebuie deja sa fie deja omologata
Old 21-11-11, 16:25   #9
ziemenz

Stage 5

ziemenz's Avatar

Member of:
[BMW]

O toba X, se poate monta atat pe un Opel de 2.0 cat si pe un Bmw 325 si pe fiecare poate sa aiba alt nivel de zgomot.

Deci in germania toba X este fabricata si destinata doar unui anumit model de masina, si vine cu omologare doar pt acea masina, te opreste miliatia la ei, sau la verificare arati omologarea si gata. Daca iti cumperi din germania ceva cu omologare TUV, ca asta e la ei, la rarul nostru o sa faca ceva pe tuv-ul tau pt ca nu e recunoscut in RO.
ziemenz is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -