Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 08-10-11, 15:50   #1
Fuckthelaw

Stock

Default oare merge treaba asta ?

salut la toata lumea ! as avea si eu o intrebare . daca iau un vw passat din 98 inscris pe germania sa zic (fiind euro2) si apoi pun un motor pe ea de pe un alt passat dar acesta fiind din 2004-20005 (euro4/5) e posibil sa "omor" taxa auto ? adica sa mi-l gaseasca euro 4/5 in loc de 2 ? si in loc de 5000 euro sa platesc si eu 200-300 ?
Fuckthelaw is offline   Reply With Quote
Old 08-10-11, 19:14   #2
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Default Re: oare merge treaba asta ?

Quote:
Originally Posted by Fuckthelaw View Post
salut la toata lumea ! as avea si eu o intrebare . daca iau un vw passat din 98 inscris pe germania sa zic (fiind euro2) si apoi pun un motor pe ea de pe un alt passat dar acesta fiind din 2004-20005 (euro4/5) e posibil sa "omor" taxa auto ? adica sa mi-l gaseasca euro 4/5 in loc de 2 ? si in loc de 5000 euro sa platesc si eu 200-300 ?
Nu.
Motorul n-are nicio legatura cu norma de poluare si masina tot euro 2 ramane pentru ca asa a fost cand a iesit pe poarta fabricii.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 08-10-11, 23:57   #3
Fuckthelaw

Stock

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
Nu.
Motorul n-are nicio legatura cu norma de poluare si masina tot euro 2 ramane pentru ca asa a fost cand a iesit pe poarta fabricii.
cum sa zici frate asa "poluarea asta" tine de 2 lucruri ..1 motor / 2 catalizator anumite motoare rar-ul le are trecute euro 4/5 ..adica se iau dupa codu motorului au ele un cod specific nush cum sa explic ..sau na reformulez intrebarea de mai devreme ..daca pun motor euro 4 aia vor sa treaca masina euro 2 incep sa ma cert cu ei imi fac gazele la masina ..testu ala special la bucuresti ca sa determine ce euro e ..si imi iese 4 ..mi-o trece 4 in acte ?
Old 09-10-11, 00:28   #4
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
cum sa zici frate asa "poluarea asta" tine de 2 lucruri ..1 motor / 2 catalizator anumite motoare rar-ul le are trecute euro 4/5 ..adica se iau dupa codu motorului au ele un cod specific nush cum sa explic ..sau na reformulez intrebarea de mai devreme ..daca pun motor euro 4 aia vor sa treaca masina euro 2 incep sa ma cert cu ei imi fac gazele la masina ..testu ala special la bucuresti ca sa determine ce euro e ..si imi iese 4 ..mi-o trece 4 in acte ?
si stii ca testele astea se platesc? si ai idee cat te costa?
+ ca motorul costa, montatul lui costa, si ajungi intr-un final sa platesti dublul taxei de inmatriculare.
Ok ar fi sa poti inlocui catalizatorul cu unul euro 4 dar nu cred ca il iau in considerare...
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 09-10-11, 01:31   #5
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Motorul nu are legatura. Catalizatorul iti poate face motorul de pe dacia 1300 euro 4.
Nu ti-o trece euro 4 in acte, pentru ca nu conteaza ce euro e masina cand mergi tu cu ea la RAR. Conteaza ce euro avea cand s-a fabricat.

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 09-10-11, 02:40   #6
Fuckthelaw

Stock

Quote:
Motorul nu are legatura. Catalizatorul iti poate face motorul de pe dacia 1300 euro 4.
Nu ti-o trece euro 4 in acte, pentru ca nu conteaza ce euro e masina cand mergi tu cu ea la RAR. Conteaza ce euro avea cand s-a fabricat.
zic chestia asta pt ca am citit tot pe 4 tuning park ..era un tip cu un fiat sau nush ce masina in fine motor 900cmc..era euro 4 si-a adus masina din germania si cand a ajuns la rar a aflat ca defapt motoru era de 1300 cmc non euro ..pt ca fusese schimbat fapt pt care in acte ii treceau motor non euro si il puneau sa plateasca taxa de 2000 euro sau cat era pt motoru respectiv si tot ziceau de un cod al motorului m-am gandit ca poate merge sa faci chestia asta invers adik sa pun motor de pe o masina din an recent + catalizator si sa iasa euro 4 in acte ..cred ca cel mai bine o sa intreb la rar daca este posibil asa ceva mare probleme nu ar fi zic eu manopera o fac singur ..motoru il iau si ala la pret bun singura chestie ar fi costu acelui test si daca merge smecheria
Old 09-10-11, 02:41   #7
maverick1508

Stage 5

Member of:
[Fiat]
[RENAULT]
[2 Roti]
[SEAT]

Quote:
Da.
@Fuckthelaw: Crezi ca daca mergea chestia asta nu o faceau altii pana acum ?
maverick1508 is offline   Reply With Quote
Old 09-10-11, 16:20   #8
Fuckthelaw

Stock

Quote:
Originally Posted by maverick1508 View Post
Da.
@Fuckthelaw: Crezi ca daca mergea chestia asta nu o faceau altii pana acum ?
poate or faceau poate nu o faceau cert este ca de cand am citit articolu ala mi s-a pus pata pe chestia asta ..adik din moment ce masina era euro 4 in acte cu motor non euro si ii scoate euro 4 -ul si i-o trece non euro mi se pare corect sa faca si invers
Old 12-10-11, 11:26   #9
Santon

Stage 5

Santon's Avatar

Member of:
[Toyota]
[AUDI]

De curand am avut probleme cu masina la rar in vederea inmatricularii. (Sa va povestesc pe scurt)

Toate masinile aduse din germania/italia etc.. (uniune) Prin actele lor se gasesc niste coduri.Coduri cu, care se identifica norma de poluare.

Masina mea este euro3 conform codurilor din talonul de italia.
La rar am avut surpriza sa nu ma treaca pentru ca aveam prea multe noxe (pentru ca ulterior am aflat ca nu mai aveam catalizator). I-am pus alt catalizator de euro4 si am trecut rar-ul. Dar norma de poluare mi s-a stabilit inainte de a face testul de noxe etc...

Nu conteaza ce motor/catalizator ai. Cu ce norma euro a iesit masina pe portile fabricii, cu ea moare pana o mananca rugina.

Last edited by Santon; 12-10-11 at 11:29.
Santon is offline   Reply With Quote
Old 13-10-11, 20:14   #10
GAby645
Opel Driver

Stage 5

GAby645's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[Opel]
[AUDI]

si eu m-am interesat zilele astea de o problema asemanatoare
am vrut sa cumpar un golf mk5 care original era 1.4 fsi, iar pe masina era montat 1.6 fsi tot de pe mk5 !! La RAR imi omologau motorul dar mi-o scoteau non-euro, ca sa mi-o scoata euro 4 trebuia sa ii fac test de dinamicitate la bucuresti care e aprox 1000 eur si asa imi garantau cam vre 70% sanse sa iasa euro 4 , tinand cont ca masina din fabrica a iesit euro 4 !!
sanse sa ii schimbi norma de poluare , teoretic , ai, daca ii schimbi motorul, practic nu prea s-a complicat lumea la asa ceva deoarece implica costuri mari si sansele nu sunt 100%
Old 27-10-11, 20:07   #11
Fuckthelaw

Stock

ms pentru raspunsuri ..evident doar in RO e posibil asa ceva...multumim statului roman pt ca ne f*** tot mai mult si vrea sa conducem masini cu motoare de 500cm3 care ating suta doar aruncate din avion !
- Copyright 2024 4Tuning -