27-06-11, 19:42
|
|
Stock
|
ITP Expirat .
Va salut.
Din greseala , azi m-am uitat pe certificatul masinii si am observat ca itp-ul mi-a expirat de o luna .Nu am fost interesat deloc sa il verific pana acum, greseala mea .Partea rea e ca eu sunt plecat in afara tarii si tot ce-i posibil sa ajung prin luna august acasa , posibil decembrie . As vrea sa stiu , daca am 'norocul' sa ma opreasca politia , certificatul pe cat timp poate fi retinut si ce amenda pot lua ?
Pot lua si aici amenda si la fel , retinerea certificatului din cauza itp-ului sau doar in Romania ?
Cat despre cei de la vama ?
Va multumesc mult !
|
|
|
27-06-11, 20:21
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [A.C.S. Speedline Motorsport]
|
Re: ITP Expirat .
Quote:
Originally Posted by o.marius
Va salut.
Din greseala , azi m-am uitat pe certificatul masinii si am observat ca itp-ul mi-a expirat de o luna .Nu am fost interesat deloc sa il verific pana acum, greseala mea .Partea rea e ca eu sunt plecat in afara tarii si tot ce-i posibil sa ajung prin luna august acasa , posibil decembrie . As vrea sa stiu , daca am 'norocul' sa ma opreasca politia , certificatul pe cat timp poate fi retinut si ce amenda pot lua ?
Pot lua si aici amenda si la fel , retinerea certificatului din cauza itp-ului sau doar in Romania ?
Cat despre cei de la vama ?
Va multumesc mult !
|
Din ce stiu,nu e 100%sigur.....acum 2 saptamani un cunoscut....itp expirat...in rest totul ok...600 ron si permisul suspendat.Suma precum si alte sanctiuni pot sa difere de la caz la caz,ma refer si la suspendarea permisului.
|
27-06-11, 20:41
|
|
Stock
|
Asta in cazul in care o sa fiu oprit la noi ?
|
|
|
27-06-11, 20:47
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Asta in cazul in care o sa fiu oprit la noi ?
|
dap....vorbesc de Romania,in afara cred ca in cazul unui eventual control,vor fi mai preocupati de existenta asigurarii valabile decat de itp.La vama ......nu cred ca intreaba nimeni nimic,si in orice caz nu au competenta pt a inmana vreo amenda sau a retine certificatul din cauza itp-ului.
|
|
|
27-06-11, 20:56
|
|
Stock
|
Ms mult !
Dar daca pot obtine o programare la Rar , nu stiu ,poate prin luna august , ma poate scapa de retinerea permisului si de amenda . Ma gandesc sa primesc ceva la mana de la Rar .
|
|
|
27-06-11, 21:19
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Ms mult !
Dar daca pot obtine o programare la Rar , nu stiu ,poate prin luna august , ma poate scapa de retinerea permisului si de amenda . Ma gandesc sa primesc ceva la mana de la Rar .
|
ITP-ul se poate face la orice service cu statie ITP autorizata RAR....nu este neeaparat nevoie sa mergi la Rar.Intr-adevar,in momentul in care certificatul ti-a fost suspendat(luat) pentru expirarea ITP-ului se poate redobandi in urma unui ITP facut numai la Rar.Iti recomand sa il faci la un service cu statie ITP care iti e mai la indemana,eventual daca ai si vreun cunoscut p-acolo ca sa nu intampini greutati.Datorita faptului ca ITP-ul se poate face cam peste tot,nu cred ca ai nevoie de o programare,de aceea nu cred ca iti da cineva vreo hartie la mana care sa ateste faptul ca esti programat la ei peste nu stiu cate saptmani.
Last edited by mikafly; 27-06-11 at 21:23.
|
|
|
28-06-11, 10:03
|
|
|
Opel Driver
 Stage 5
Member of: [MERCEDES] [Opel] [AUDI]
|
in afara tarii nu prea se tine cont de itp , nu sta nimeni sa verifice ci mai mult de asigurarea obligatorie auto !! daca vrei sa nu te stii cu mosca pe caciula poti face o excursie pana in ro in aproprierea vamei, faci un itp si ai plecat inapoi , nu dureaza mai mult de 2 ore la itp si cu o spaguta te-a rezolvat imediat !!
|
|
|
28-06-11, 14:49
|
|
Stock
|
Da , ar fi bine sa fie interesati doar de asigurare . Sper sa nu am norocul sa fiu oprit pe aici , din cate am inteles , mi-ar putea ' sechestra' masina .
|
|
|
29-06-11, 10:57
|
|
|
4Tuning International Member
  Stage 5
Member of: [Moderators] [Observator 4tuning] [4Tuning International] [4Rally]
|
la intrarea în vamă dacă itp`ul nu este valabil nu ţi se poate acorda dreptul de a intra cu maşina pe propriile roţi....pe platformă se poate..altfel...ţi se respinge dreptul de traversare a vamei pentru pătrunderea într-o ţară.....