Salut, am si eu o intrebare pentru cei ce cunosc mai bine legile.
Este posibil sa schimb nr de inmatriculare a masinii? Ce presupune aceasta? (in afara de CIV, talon, placute vechi).
Eu locuiesc in Belgia momentan si legislatia stipuleaza ca masinile proprietate a persoanelor cu drept de rezidenta trebuie inmatriculate aici dupa max 6 luni (sau 3...whatever). Am colegi care stau cu masina inmatriculata in Ro de 2 ani, dar in acelasi timp un altul a fost luat la intrebari sapt trecuta si am dat si de un articol pe net apropo de nemultumirea belgienilor cu privire la cei ce stau aici si circula cu nr straine (francezi in special).
Personal, n-am nici cea mai mica intentie de a radia masina in tara si de a o inmatricula aici pt ca la expirarea contractului sa o reinmatriculez in Ro (legislatia cretina Ro o va considera atunci masina de "import" si va trebui sa achit taxa prima inmatr). E stupid si foarte costisitor. Asa ca, m-am decis sa umblu cu cioara vopsita. Mai exact, cu aceiasi masina, dar cu nr schimbat la 6 luni. Pe talon scrie data emiterii, nu au cum demonstra ca masina circula in Be de x luni.
Asadar, cum se poate schimba numarul?