Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 29-03-11, 12:18   #16
obisnuit

Stage 3

Default Re: Contestatie P.V. in cazul trecerii pe culoarea rosie a semaforului

Din pacate eu nu stiu de ce vorbiti fara sa aveti habar. Cauza "anghel contra Romaniei" se referea la o contraventie de depasire a vitezei , caz in care Politia trebuie sa certifice inregistrarea vitezei respective cu cinemometrele respective.
Dar in cazurile de neacordare de prioritate , trecere pe rosu etc, ceea ce mai zic unii ca au castigat procese sunt povesti de adormit copiii.
In marea majoritate a cazurilor pe fond se respinge contestatia , iar la recurs sunt sanse cu atat mai mici sa se aprobe .
La recurs nu se mai discuta probele si fapta in sine , ci daca sentinta data pe fond a fost corecta dpdv legal.
Deci din cei care ati castigat "cate 3 procese " cu Ipj vreau si eu sa vad niste poze ale hotararilor respective
obisnuit is offline   Reply With Quote
Old 29-03-11, 12:38   #17
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

Poti castiga si daca treci pe rosu cu conditia ca procesul verbal sa fie intocmit gresit, cu indicarea altor temeiuri legale decat cele corecte, caz in care se anuleaza de catre instanta procesul verbal.
Insa daca acesta este intcomit corect nu ai nici cea mai mica sansa.

Smile or die sofer premiat
Stiu ca sunt rau, dar excelez in asta, deci sunt bun
Atentie la motociclisti in trafic.Pot sa dea peste voi.
فولكس فاجن هي أروع سيارة
ondin is offline   Reply With Quote
Old 29-03-11, 12:45   #18
phaeton
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

phaeton's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[SKODA]

cazul Anghel contra Romania se refera la ce zicea quick_5hifter. indiferent de fapta savarsita.
in tarile civilizate, agentul constatator trebuie sa aduca probe in fata instantei sa ti dovedeasca vinovatia si cele scrise de el in proces. si nu ca la noi in tara, unde se intampla exact invers, tu trebuie sa dovedesti ca fiind aberatii cele scrise de un idiot, ce constata el acolo este luat de bun.
phaeton is offline   Reply With Quote
Old 29-03-11, 13:05   #19
cangri
Opel Driver

Stage 5

cangri's Avatar

Member of:
[Opel]

Singurul lucru care il poti mentiona in contestatie este ca agentul constatator era altul decat cel care ti-a dat amenda si ca agentul constatator trecut in amenda nu avea cum sa constate fapta din moment ce el era la 100 m de intersectie cu spatele catre intersectie.
Si sa aduca politia dovezi/martor (care ar fi trebuit sa fie trecut in proces, si nu este) ca ai trecut pe rosu.
Dar i-ti trebuie un avocat bun si un judecator ingaduitor sa scapi.

Audi A2 1.4tdi 75BHP (sold)

Hyundai Tucson 2.0 CRDI 140BHP

cangri is offline   Reply With Quote
Old 29-03-11, 13:47   #20
obisnuit

Stage 3

Atatia cunoscatori Cand o sa va confruntati faptic cu un proces de acest tip sa reveniti cu niste impresii la cald , ca din auzite toti suntem experti.
Singurele sanse ( si alea infime) ca sa castigi o contestatie este sa invoci nulitatea absoluta , iar asta o faci daca pv-ul are ceva lipsuri de redactare , dar mentalitatea precum ca politistul e tampit si noi restul destepti e basm.
Repet vreau sa vad si eu niste poze ale hotararilor celor care sustin ca au castigat procese.
In plus din nov 2010 s-a modificat legea, in prezent hotararea data fiind irevocabila deci nexam recurs. Oricum eu sper ca din atatia cunoscatori , sa nu fiti in situatia sa va loviti real de asemenea procese pt ca veti constata ca nu e chiar cum se aude . ( povestile alea fantasmagorice ca politia nu se prezinta, ca daca faci contestatie castigi, ca fentezi legea cu prescriptii < acum nici macar asta nu mai e valabila>).
obisnuit is offline   Reply With Quote
Old 29-03-11, 17:57   #21
phaeton
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

phaeton's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[SKODA]

politia nici nu trebuie sa se prezinte in istanta. au juristi special pentru asta, ca orice institutie din administratia publica.
nu toata lumea vorbeste din auzite, poate mai sunt unii care studiaza acest fenomen.
orice proces poate fi castigat in fata brigazii rutiere, indiferent pentru ce ai fost sanctionat (de la alcool, la o simpla amenda de 2 3 puncte).

in cazul trecerii pe rosu, ia si fa contestatie, cauta un avocat bun, un martor si citeste putin legislatia. daca nu apari pe camera, ai sanse de reusita.
phaeton is offline   Reply With Quote
Old 29-03-11, 20:29   #22
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

politia clar nu se prezinta, doar daca nu au ce face, deoarece exista prezumtia de legalitate a acelui p.v., astfel cum corect retinea un coleg mai devreme, doar ca se poate rasturna aceasta prezumtie, cu martori sau orice alte probe, in cazul in care sa zicem ca esti nevinovat, dar agentul are ceva cu tine si 'intocmeste', cum zic ei, un proces verbal doar ca sa iti faca tie rau.
desi imi place sa cred ca nu exista astfel de situatii, de genul politistul are o fata, tu i-ai zdrobit inima, si acum tatal ca sa isi 'razbune' fata si sa ii repereze onoarea te amendeaza abuziv.

trebuie gandit ca daca treci pe rosu ai sanse mari sa lovesti o alta masina care circula corect, pe culoarea verde, deci nu se trece nici pe rosu nici pe galben, mai bine mai astepti decat sa risti sa lovesti pe cineva din vina ta, sau in cel mai bun caz o amenda de la police.
nu cred ca i-ar conveni nimanui sa fie lovit in lateral intr-o intersectia semaforizata pe motiv ca vine un nebun pe rosu, nu?
seara buna.
ondin is offline   Reply With Quote
Old 30-03-11, 02:03   #23
quick_5hifter

Stage 5

quick_5hifter's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Xtreme Club Emotion]
[DAEWOO]
[Toyota]
[Opel]

Quote:
Originally Posted by obisnuit View Post
Din pacate eu nu stiu de ce vorbiti fara sa aveti habar. Cauza "anghel contra Romaniei" se referea la o contraventie de depasire a vitezei , caz in care Politia trebuie sa certifice inregistrarea vitezei respective cu cinemometrele respective.
Dar in cazurile de neacordare de prioritate , trecere pe rosu etc, ceea ce mai zic unii ca au castigat procese sunt povesti de adormit copiii.
Deci din cei care ati castigat "cate 3 procese " cu Ipj vreau si eu sa vad niste poze ale hotararilor respective
Cauza "Anghel contra Romaniei": http://www.ier.ro/documente/dct_fisi...o-28183-03.pdf
Hai sa vedem care din noi doi nu stie despre ce vorbeste: oare Anghel asta pe unde o fi circulat cu viteza? ... in registratura sau in sala de judecata?
Nici macar nu este o speta legata de circulatie, ci de Legea 61/1991.

Quote:
Originally Posted by obisnuit View Post
Atatia cunoscatori Cand o sa va confruntati faptic cu un proces de acest tip sa reveniti cu niste impresii la cald , ca din auzite toti suntem experti.
Singurele sanse ( si alea infime) ca sa castigi o contestatie este sa invoci nulitatea absoluta , iar asta o faci daca pv-ul are ceva lipsuri de redactare , dar mentalitatea precum ca politistul e tampit si noi restul destepti e basm.
Repet vreau sa vad si eu niste poze ale hotararilor celor care sustin ca au castigat procese.
In plus din nov 2010 s-a modificat legea, in prezent hotararea data fiind irevocabila deci nexam recurs. Oricum eu sper ca din atatia cunoscatori , sa nu fiti in situatia sa va loviti real de asemenea procese pt ca veti constata ca nu e chiar cum se aude . ( povestile alea fantasmagorice ca politia nu se prezinta, ca daca faci contestatie castigi, ca fentezi legea cu prescriptii < acum nici macar asta nu mai e valabila>).
Ai dreptate doar in ultima privinta, ca hotararile sunt irevocabile chiar si pentru dosarele aflate deja pe rol la intrarea in vigoare a Legii 202/2010, aici am gresit eu.
Nu ai dreptate, insa, cand afirmi ca poti castiga o plangere contraventionala doar invocand nulitatea absoluta.
Iti depun atasat cele 2 sentinte civile prin care sustineam eu ca am castigat impotriva IPJ. In ambele cazuri, procesele verbale sunt fara nici cea mai mica greseala, in cel de-al doilea caz pozele sunt incontestabile. Si totusi... totul e bine cand se termina cu bine pentru mine

Prima sentinta e compusa din primele 2 fisiere atasate, cealalta sentinta e compusa din restul.
PS: in cea de-a doua sentinta, motivarea facuta de instanta este practic copiata cuvant cu cuvant dupa concluziile scrise depuse de mine, dar nu asta e important...

(revin cu alte cateva sentinte "fantasmagorice" prin care am anulat procese verbale ale altora)
Attached Files
File Type: pdf IMG.pdf (803.1 KB, 287 views)
File Type: pdf IMG_0001.pdf (776.9 KB, 246 views)
File Type: pdf IMG_0002.pdf (694.7 KB, 165 views)
File Type: pdf IMG_0003.pdf (706.3 KB, 168 views)
File Type: pdf IMG_0004.pdf (798.1 KB, 130 views)
File Type: pdf IMG_0005.pdf (859.9 KB, 136 views)
File Type: pdf IMG_0006.pdf (847.3 KB, 132 views)
File Type: pdf IMG_0007.pdf (853.0 KB, 137 views)
File Type: pdf IMG_0008.pdf (798.9 KB, 152 views)
File Type: pdf IMG_0009.pdf (803.0 KB, 137 views)
File Type: pdf IMG_0010.pdf (335.6 KB, 175 views)

Last edited by quick_5hifter; 30-03-11 at 02:08.
quick_5hifter is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -