Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply

Thread Tools
Old 23-11-10, 13:35   #1
speed_csn
2 Roti

Stage 5

speed_csn's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Tuning International]
[2 Roti]
Default Timp Retinere Politia Rutiera

Stie cineva care este timpul impus de lege care te poate retine un agent de circulatie?
Am auzit ca ar fi reglementat pe undeva ca daca te retine mai mult de XX minute iti da o foaie sau ceva pt locul de munca/scoala.

Ex: Te opreste politia cu RAR-ul si te tine 2 ore pt verificari

JANTE fraților, JANTE, nu GENȚI, GIANTE, JENȚI!! E atât de greu???

Tief, Breit, Schnell...
"ein legendäres Sport-Coupe"
speed_csn is offline   Reply With Quote
Old 23-11-10, 23:07   #2
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: Timp Retinere Politia Rutiera

Foaia nu cred că ţi se dă.
Dacă vrei foaie, vei putea prezenta PV-ul!

La partea cu reţinutul, cred că ei au dreptul să te reţină cât vor atâta vreme cât au motive bine întemeiate.

Ţi s-a întâmplat, sau de ce întrebi?
Old 24-11-10, 10:48   #3
speed_csn
2 Roti

Stage 5

speed_csn's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Tuning International]
[2 Roti]

Da, mi s-a intamplat, am fost oprit de Politia Rutiera impreuna cu RAR si pana sa-mi suspende talonul pt diverse chestii mai mult sau mai putin "legale" montate pe masina, m-au tinut 2 ore la verificari. Norocul meu este ca nu trebuie sa justific intarzierile la locul de munca.

Vroiam o informatie pt viitor, deoarece exista un risc mare sa fiu oprit din nou de RAR, si nu e chiar distractiv sa stai dimineata la 8 in frig pana iti verifica Domnii masina.
Old 25-11-10, 19:03   #4
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Ceea ce aş face eu în cazul tău...
Dacă mi se pare ca domnii sunt puşi pe găsit nod în papură, pur şi simplu aş suna la 112 şi i-aş acuza pe distinşii domni de exces de zel şi solicit un echipaj de rutieră la faţa locului!

Depinde foarte mult de cum evolueză situaţia, dar dacă ştii că nu mai ai nimic de pierdut şi ei sunt poticniţi pe tine, ar fi bine s-o încerci şi pe asta.
andi_cimpean is offline   Reply With Quote
Old 25-11-10, 19:13   #5
SAX1987
4Tuning International Member

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Foarte buna ideea cu sunatul la 112 ! O sa incerc sigur pe viitor !

Nu cred ca specifica in lege cat timp te pot retine . Sunt multi care abuzeaza si fac ce vor ei .

M-am gandit sa ii filmez !! In momentul in care m-a oprit si vine la geam scot camera si filmez . Asa sigur nu mai face abuzuri .

Stie cineva daca permite legea sa-l filmez ?
SAX1987 is offline   Reply With Quote
Old 25-11-10, 21:52   #6
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Dacă eşti pe domeniul public, ai tot dreptul să filmezi, dar nu ţi-aş recomanda lucrul ăsta pentru că nu ai face decât să îi întărâţi şi să îi pui în gardă!

De cele mai multe ori poliţistul dă amenda/sancţiunea/punctele în funcţie de cum "evoluează" şoferul!
O vorbă frumoasă chiar nu strică, pentru că în fond şi ei sunt tot oameni, chiar dacă mai există şi excepţii.
Old 25-11-10, 22:12   #7
SAX1987

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Sa-ti explic alfel ..

Pentru aia care sunt oameni nu-i problema , eu chiar nu ma supar cand primesc amenda daca vb frumos si nu-mi vb de sus !

Problema la mine e cu aia porci care cauta nod in papura ,vorbesc ca si cum sunt dumnezei si ma opresc ca sa-mi piarda vremea pe motve inventate . Pe aia vreau sa-i filmez si o voi face !

In tara stau intr-o zona de frontiera si la iesire din localitate sunt intotdeauna echipe de politisti de frontiera care mai opresc masinile care vin din vama .
M-a oprit intr-o sera un ingamfat . Il intreb motivul opririi si spune ca " ati mers tare " ... am crezut ca turb de nervi . Ei n-au nici un radar pe masinile lor , si probabil m-a crezut prost . Dupa ce l-am mai intrebat de 3 ori de ce m-a oprita a vazut ca nu tine si a bagat motivul" control de rutina" . Am pierdut 30 minute cu el acolo , nu m-a amendat pentru nimic ca nu avea pentru ce , doar m-a tinut pe loc . Oricum ma cunostea , trec zinic de zeci de ori .
Am mai patit-o cu un echipaj de la rutiera la 2 noaptea , erau la cipeala pe o strada retrasa si au singur in masina . Nu le-am dat nici un act ca acolo dormeam , s-a legat de tot ce se putea lega . pana la urma m-a amendat ca nu am actele la mine .

Sunt satul de abuzurile lor . Specimene de astea vreau sa filmez !

Last edited by SAX1987; 25-11-10 at 22:16.
Old 25-11-10, 23:03   #8
Predator

Stage 5

Nu au voie sa te opreasca fara un motiv, doar ca asa vor ei sa te caute de mercur sub scaune.

Ca te-au luat pe radar, nu purtai centura, un far batea aiurea sau deloc, ai masina cu bara fata gaurita. Ok. Exista dovezi ca asa e.

Ori au o foaie cu drept de plasare razie, ce specifica strada si ora si atunci sunt iar in legalitate.

In rest ura si la gara.

low sau nu ?
Predator is offline   Reply With Quote
Old 25-11-10, 23:05   #9
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Atunci vezi că şi tu îi poţi verifica!

Trebuie să aibe un document care să certifice faptul că ei au voie să opereze în zona aia!
Ei nu se pot posta unde li s-a trezit lor.
Deci dacă le ştii toate chichiţele, îi poţi combate uşor pe ăia care încearcă să se mânjească.
Old 26-11-10, 10:17   #10
speed_csn
2 Roti

Stage 5

speed_csn's Avatar

Member of:
[Opel]
[4Tuning International]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by andi_cimpean View Post
Atunci vezi că şi tu îi poţi verifica!

Trebuie să aibe un document care să certifice faptul că ei au voie să opereze în zona aia!
Ei nu se pot posta unde li s-a trezit lor.
Deci dacă le ştii toate chichiţele, îi poţi combate uşor pe ăia care încearcă să se mânjească.
Cum se numeste acel act? Sa stiu ce sa le cer?

Stiu ca se distra un prieten cand l-a oprit radarul mobil si le-a cerut avizul metrologic, care trebuie reinnoit odata la ~2 luni......... el radea si politistul se uita confuz ca nu stia ce sa ii arate
Old 27-11-10, 21:22   #11
micut_zu

Stage 5

micut_zu's Avatar

Member of:
[SEAT]

Agentul nu are DREPTUL sa iti arate tie foaia de parcurs si metrologicul de la radar,el poate sa iti arate doar legitimatia/buletinul ATAT ! Daca chiar vrei sa vezi cum arata foaia de parcurs sau metrologicul contesti procesul verbal si atunci ai sa le vezi.Treci frumos pe procesul verbal numarul de la auto si in instanta ai sa le vezi !
PS : De cele mai multe ori e bine sa le vorbim frumos ca ei sunt oameni la urma urmei si cand fac abuz de "putere" atunci intervin telefoanele/pilele/cunostintele sau 112 !
micut_zu is offline   Reply With Quote
Old 27-11-10, 21:29   #12
SAX1987

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Stiu si eu ca nu trebuie sa-mi arate ei mie nimic dar macar legitimatia !

Aia care m-au porit la 2 noaptea nu au vrut sa-mi arate nici legitimatia ! Nu-s in clar daca trebuie sau nu sa o arate .

O sa incerc sur sa sun la 112 sa vad ce se intampla
Old 28-11-10, 16:37   #13
PSD-ul

Stage 5

PSD-ul's Avatar

Member of:
[Opel]

Această obligaţie a agenţilor a fost stabilită ca amendament la OUG 146/2008, care modifica OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Conform amendamentului propus de senatorul PSD Dan Şova se prevede că, "în cazul opririi unui autoturism în circulaţie, indiferent de motiv, agentul de circulaţie este obligat, la cererea conducătorului auto, să prezinte legitimaţia de serviciu şi insigna".

Atunci cand stiu ca am fost oprit fara motiv primul lucru pe care il solicit este legitimarea tuturor agentilor de politie aflati la fata locului,notand numele acestora si seria de legitimatie + nr de inmatriculare al autoturismului lor.

Le explic politicos pentru a nu intelege gresit ca fac pe desteptul sau nasc cumva o presiune, ca este dreptul meu si nu este decat o masura de a ma asigura ca intradevar este politist, atat el si ceilalti (posibili asa zisi) colegi ai acestuia.

In cazul in care nu mi se aduce la cunostinta (chiar daca solicit acest amanunt) motivul pentru care am fost oprit nu ma legitimez si solicit ca inainte de a ma legitima eu sa se legitimeze politistul.
De multe ori am intalnit refuzul acestora si nu am trecut cu vederea ca incalca legea,drept urmare,m-am inchis in masina si am sunat la 112 explicand situatia si de fiecare data in mai putin de 15 minute la fata locului a venit un alt echipaj.
M-am legitimat de fiecare data la agentii ce formau echipajul solicitat ,am inmanat actele si mai mereu a trebuit sa dau declaratie iar agentul sa faca raport. Fara a fi sanctionat. Acest lucru mi s-a intamplat de 3 ori,de 2 ori in Bucuresti si odata in jud. Olt.

Mai exista si varianta 2PEU atunci cand sunt cu nervii la pamant sa gasesc un agent care nu vrea decat sa para interesant sau sa ma faca sa accept o amenda pe care nu o merit. Atunci incep amenintarile,injuriile,spumele la gura si alergatul lor in jurul masinilor constient fiind ca trec la categoria ultraj. Am alergat 2 pana acum si nu am patit nimic,a 3-ia oara se pot intampla multe. Nerecomandat!!! Da cand vezi ca esti calcat in picioare posibil sa numai rezisti.
PSD-ul is offline   Reply With Quote
Old 28-11-10, 16:42   #14
PSD-ul

Stage 5

PSD-ul's Avatar

Member of:
[Opel]

Din ce am cautat si citit,nu este specificat in lege timpul maxim de verificare al unei persoane sau a unui autoturism.
PSD-ul is offline   Reply With Quote
Old 28-11-10, 17:10   #15
SAX1987

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Foarte folositoare informatiile date de tine . Mersi