Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 10-11-05, 20:29   #1
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5
 
RoSonic's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 5,778
Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Amenzi de pana la 50 milioane lei pentru soferii fara RCA

Quote:
În România, un milion de maşini nu au asigurare de răspundere civilă auto.
Posesorii de automobile care vor fi prinşi fără asigurare de răspundere civilă auto (RCA) vor plăti, de anul viitor, amenzi de până la 50 de milioane de lei, potrivit unui proiect de act normativ. În prezent, şoferii prinşi de Poliţie fără poliţă de asigurare auto obligatorie trebuie să scoată din buzunare două milioane de lei. În Raportul de ţară, Comisia Europeană a atras atenţia asupra nivelului redus de cuprindere în asigurare obligatorie a autovehiculelor din ţara noastră, apreciat de autorităţi la circa 65-70 la sută. În Uniunea Europeană, nivelul minim este de 90 la sută din numărul total al înmatriculărilor. De asemenea, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), va elabora, până la finele anului, un proiect de lege care va reglementa procedurile privind radierea din circulaţie a autovehiculelor neasigurate. “Aproximativ un milion de autovehicule sunt neasigurate. Pentru a corecta această situaţie, MAI va introduce un element în plus în modul de întocmire a raportărilor şi anume suspendarea din oficiu”, a declarat, ieri, preşedintele CSA, Nicolae Crişan. După compararea datelor CSA privind asigurările auto şi numărul total al înmatriculărilor, instituţiile vor întocmi o listă cu proprietarii ale căror autovehicule nu au o situaţie clară. “Aceştia vor fi chemaţi, prin intermediul unei scrisori recomandate, să clarifice situaţia autovehiculului. Suspendarea din oficiu va fi valabilă şase luni, iar, dacă proprietarul autovehiculului nu clarifică situaţia acestuia, se trece la radierea oficială a vehiculului”, au arătat sursele citate. Actul normativ va intra în vigoare din ianuarie 2006.
Articol preluat din ziarul Gandul!
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 11-11-05, 23:35   #2
balamuc_al

Stage 1
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 17
Default

Sper sa se tina de treaba asta. Am cunoscut oameni cu probleme mari datorita lipsei asigurarii obligatorii de catre vinovatul accidentului.
Pe langa asta, e si o chestie de bun simt.
Sunt curios insa daca aceasta lege va avea aplicare practica, ca asa de legi suntem plini.
balamuc_al is offline   Reply With Quote
Old 12-11-05, 08:27   #3
Dani_E21

Stage 5
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,111
Default Re:

partea cu radierea nu m-i se pare normala
de ex poate vreau sa reconditionez masina si o tin in garaj 2 ani
de ce sa platesc asigurarea?
Dani_E21 is offline   Reply With Quote
Old 17-11-05, 01:36   #4
Kos_min

Stage 2
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 30
Default E cel mai bine!

Dany gandestete putin cati sunt cum ai spus tu si cati sunt cu dacii de alea vechi hodorogite? Acu' 2 luni a intrat intr-un amic de-al meu unu cu o dacie din 80 si... Toata partea dreapta fata i-a busit-o rau! Masina aia nu v-a mai avea aceeasi directie niciodata! Si ghici ce: nu avea asigurare si acu' se judeca tacsu' prietenului meu cu ala, ca acel om nu vrea sa-i dea nici un ban! Si cand l-a intrebat politistu' pe ala cu dacia de ce nu are asigurare asta a zis asa: \"eu nu am mai bagat bani in ea de 2 ani si tu vrei asigurare?\" Asa ca ma rog la Dumnezeu sa se aplice legea aia cum trebuie, desi ma indoiesc...
Kos_min is offline   Reply With Quote
Old 07-09-06, 05:20   #5
sebaaa

Stage 5
 
sebaaa's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 1,662
Member of:
[MERCEDES]
Default Re: Amenzi de pana la 50 milioane lei pentru soferii fara RCA

daca nu mai baga bani ala in masina k e el zgarcit..sa nu mai circule , da-l dreq(zic de ala cu dacia kre l-a lovit pe tovarasu ala al tau)
e un lucru rezonabil si obligatoriu sa ai rca..
am avut si eu masina in service odata si tot am luat rca
cand nu erau amenzi d-astea
ce sa faci..asta e..daca pleci o luna din casa si nu folosesti apa,gaze,curent..etc..tot platesti intretinerea
ca daca nu platesti tu..se mai trezeste un destept si ramane blocu vostru fara apa de la datorii(de sute de milioane -se intampla fazele astea doar)
scz daca nu am fost coerent..e 6:21 dimineata
sebaaa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -