Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Colt Legislativ

Reply
 
Thread Tools
Old 23-02-10, 08:18   #1
sunblease7

Stage 5
 
sunblease7's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 336
Member of:
[Super Moderators]
[REDACTOR 4TUNING]
[4TuningRO]
[Colectionar Machete]
Default Din 22.02 : Noi norme la asigurarea RCA

Pentru o mai buna relatie intre asigurati si companiile de asigurari, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asiguratilor a decis modificarea reglementarilor legate de asigurarea obligatorie de raspundere cibila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule.

Iata lista modificarilor aduse:

1. Partea pagubita are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, inainte de efectuarea reparatiei acestuia. Asiguratorul RCA are obligatia de a stabili cuantumul despagubirii la valoarea preturilor practicate de catre unitatile de specialitate sau prevazute in cataloagele de specialitate astfel incat despagubirea primita sa-i permita pagubitului efectuarea reparatiilor. Pana acum, in aceste situatii, costul reparatiilor era stabilit pe baza evaluarii asiguratorilor, iar preturile erau cel mult la nivelul celor practicate de catre unitatile de specialitate. Această masură va permite pagubitilor sa solicite intai plata despagubirilor si ulterior sa efectueze reparatiile necesare.

2.Asiguratorul RCA are obligatia, in situatia in care are suspiciuni intemeiate cu privire la modul de producere a accidentului, de a comunica in scris asiguratului si pagubitului, in termen de 10 zile de la data avizarii daunei, intentia de a desfasura investigatii. Aceste investigatii nu pot dura mai mult de 3 luni de la data avizarii daunei.

3. Asiguratorul RCA are obligatia de a efectua plata dosarelor de dauna, in maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii raspunderii si cuantificarii daunei fată de 15 zile asa cum era stabilit pana acum.

Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, motiveaza initiativa prin dorinta de a sprijini atat interesele asiguratilor, cat si imbunatatirea serviciilor prestate de catre companiile de asigurare.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Accident.jpg
Views:	61
Size:	77.8 KB
ID:	1328836  
sunblease7 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -