Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 20-10-08, 11:06   #1
CristianD
Honda Driver

Stage 5

Member of:
[Honda]
Default Ai adus masina SH de afara, ce tre sa faci la noi ca sa o poti folosi.

Am vazut ca multi dau sfaturi cum si ce sa faci daca vrei sa cumperi o masina, ce acte trebuie, la ce sa fie atenti, dar nu am gasit nici un thread in care sa spuna cineva ce faci dupa ce ai intrat cu masina in tara.
Daca careva dintre voi stie exact pasii care trebuie urmati pt numerele provizorii (ce acte contine dosarul) ce trebuie pt RAR (programare, acte necesare acolo ... ) atunci sa lase aici niste indicatii pt cei care nu inmatriculeaza masini "toata ziua". Puteti trece si sfaturile care, cred eu le stie majoritatea (schimbare distributie, ulei, filtre) in vederea pregatirii masinii pt inmatriculare si utilizarea ei.
CristianD is offline   Reply With Quote
Old 20-10-08, 16:36   #2
Herbas

Stage 5

Member of:
[Fiat]
Default Re: Ai adus masina SH de afara, ce tre sa faci la noi ca sa o poti folosi.

Pai o sa incep eu si cei ce binevoiesc sa completeze sunt chiar rugati sa o faca.

Intai telefonic sau pe net iti faci programare la RAR, asta o sa fie peste muuult timp, asadar cand iti expira numerele cu care ai adus masina (daca ai) te duci la inmatriculari cu asigurare pe o luna, buletinul, contractul de vanzare cumparare, si actul de proprietate al masinii (obligatoriu cu stampila de radiere) si ii pui numere rosii. Astea pot fi puse de 3x30 zile.
Pana sa treaca 30 zile de cand ai semnat contractul de vanzare-cumparare trebuie sa declari masina la fisc. Pentru asta se completeaza fisa de inmatriculare la un birou de inmatriculari. De asemenea tot pentru aceasta operatie vei avea nevoie de c-v tradus, si odata ce traduci c-v e bine sa traduci si actul din care reiese data primei inmatriculari (va fi necesar pentru plata taxei de prima inmatriculare)
Cand reusesti sa iti faci acea vizita la RAR, in urma careia vei primi CIV-ul proaspat al masinii, autentificarea, si itp-ul valabil pe 2 ani, poti sa platesti si taxa de prima inmatriculare.
Odata ce ai obtinut CIV-ul, in baza acestuia, al actului tradus din care reiese data primei inmatriculari, si al buletinului poti merge la fisc unde ti se va calcula taxa de mediu. de aici primesti decizia de calcul si in baza acesteia o poti plati.
Apoi la inmatriculari vei avea nevoie de actele masinii in original, taxa la cec pt certificat, taxa la fisc care ai platit-o probabil cand ai luat masina in evidenta, fisa de inmatriculare completata, stampilata la fisc, minim 40 ron pt numere, asigurare obligatorie rca, numere masinii cu care ai adus-o, sau o declaratie notariala cum ca ai adus-o si ai trimis numerele inapoi, sau ca ai adus-o pe trailer si nr de inmatriculare al acestuia plus vama prin care a intrat, buletinul, toate actele primite cand ai facut rar-ul, si desigur copii dupa acestea cam peste tot o sa iti trebuiasca.
Old 18-11-08, 20:39   #3
oancea

Stage 4

oancea's Avatar

Default Re: Ai adus masina SH de afara, ce tre sa faci la noi ca sa o poti folosi.

EU AM TOATE ACTELE DAR NU AM BRIFUL MIC,ADICA RARUL FACUT TAXELE PLATITE,IAR LA POLITIE MIA SPUS SA FAC O DECLARATIE CUM CA SA OPRIT BRIFUL CAND SA RADIAT MASINA
oancea is offline   Reply With Quote
Old 18-11-08, 22:22   #4
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by oancea View Post
EU AM TOATE ACTELE DAR NU AM BRIFUL MIC,ADICA RARUL FACUT TAXELE PLATITE,IAR LA POLITIE MIA SPUS SA FAC O DECLARATIE CUM CA SA OPRIT BRIFUL CAND SA RADIAT MASINA
Si care-i nelamurirea?

p.s. vezi ca hartiei aleia ii spune "Brief"
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 19-11-08, 15:27   #5
oancea

Stage 4

oancea's Avatar

peoblema este ca la poklitie mia cerut briful mic,care nu il am atuncimia spus sa aduc o declaratie facuta la notar pe propria raspundere cu ca briful mic sa oprit in germania atunci cand sa facut radierea ,dar si asa am inteles ca nu iti dau numere,tre sa mai astepi pana o sa verifice ei,si cam dureaza,acum nu stiu sigur daca imi dau numere sa pot sa circul sau tre sa mai astept?
Old 19-11-08, 22:40   #6
Marson
4Tuning International Member

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]

Quote:
Originally Posted by oancea View Post
peoblema este ca la poklitie mia cerut briful mic,care nu il am atuncimia spus sa aduc o declaratie facuta la notar pe propria raspundere cu ca briful mic sa oprit in germania atunci cand sa facut radierea ,dar si asa am inteles ca nu iti dau numere,tre sa mai astepi pana o sa verifice ei,si cam dureaza,acum nu stiu sigur daca imi dau numere sa pot sa circul sau tre sa mai astept?
...aici nu iti opreste talonul cand se radiaza masina.. se pune o stampila pe spate si cel mult iti taie un colt... presupun ca cei de la inmatriculari stiu asta.. insa.. ca sa nu iti ceara talonul unei masini radiate (procedura de a-l recupera dureaza cam 2-4 saptamani), vor face ei verificarea daca sunt probleme cu masina (daca este furata in principiu)+ declaratia ta (sa te aiba in vizor)
Succes.
Marson is offline   Reply With Quote
Old 20-11-08, 15:11   #7
RikA

Stage 2

Am si eu o intrebare. Vreau sa-mi iau un E36 de prin 1992.
Cum se fac noxele la rar? Se pune pe testat si in functie de cite noxe scoate iti spune euro 2 sau 1,sau au un catalog cu an de febricatie,tip motor si o incadreaza fara sa mai faca noxele???
RikA is offline   Reply With Quote
Old 21-11-08, 19:22   #8
oancea

Stage 4

oancea's Avatar

dar am inteles ca nu iti dau numere ca sa circuli,tre sa stai sa astepti pana fac verificarile?
Old 25-11-08, 13:54   #9
radoo_myr

Stock

sal! am adus o masina SH de afara si nu dispun momentan de resurse ptr taxa de mediu kre e km 1054 euro... obtinerea celui de-al 4-lea set de nr rosii se poate face schimband proprietarul? de ex: acum masina este inmatriculata pe tata kre o sa obtina 3 seturi de nr rosii...dak fac act de vanzare cumparare intre el si mn eu as putea obtine alte 3 seturi de numere rosii ptr aceeasi masina ? ms
radoo_myr is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -