Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 02-09-08, 15:53   #1
alex25ro

Stage 1

alex25ro's Avatar

Exclamation Renault Megane Sedan vs Seat Cordoba

Renault Megane Sedan 1.5 80 cp, full, diesel, 15017 euro

Seat Cordoba 1.4 80 cp, full, diesel, parca 13400

Poate sa imi spuna cineva ce sa fac?! Care dintre cele doua sa o aleg!!

Probleme daca stie careva la ambele modele, care este mai usor de "reparat"

Multumesc mult

Last edited by alex25ro; 08-09-08 at 14:15.
alex25ro is offline   Reply With Quote
Old 13-10-08, 23:47   #2
sss44
VW Driver

Stage 3

Member of:
[VW]
Default Re: Renault Megane Sedan vs Seat Cordoba

Cordoba se compara mai mult cu Clio, nu cu Megane.... Iar Megane-ul cu Octavia, Golf.... Dintre cele doua clar Megane...
sss44 is offline   Reply With Quote
Old 14-10-08, 12:00   #3
criss_cars
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[FORD]
[Echipa de sprijin]

renault megane clar
criss_cars is offline   Reply With Quote
Old 14-10-08, 21:45   #4
~ EWN ~

Stage 5

Member of:
[PEUGEOT]

Renault Megane mult mai spatioasa decat Cordoba, mai legata etc.
~ EWN ~ is offline   Reply With Quote
Old 19-10-08, 12:41   #5
_anaconda_

Stage 5

_anaconda_'s Avatar

si arata si mai bine

dar la 15 000 euro, megane-ul ala nu e full de nicio culoare, mai lasati-le in pace, daca are a/c, geamuri electrice si tot strictu necesar asta nu inseamna ca e 'full'...
Old 19-10-08, 14:56   #6
sss44
VW Driver

Stage 3

Member of:
[VW]

Da, un Megane full full e in jur de 20 000 euro
sss44 is offline   Reply With Quote
Old 20-10-08, 22:34   #7
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

mie amandoua mi se par niste cazane. n-as da 15.000 de euro nici pe megane, nici pe cordoba.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 21-10-08, 12:36   #8
alex25ro

Stage 1

alex25ro's Avatar

Smile Re: Renault Megane Sedan vs Seat Cordoba

Quote:
Originally Posted by _anaconda_ View Post
si arata si mai bine

dar la 15 000 euro, megane-ul ala nu e full de nicio culoare, mai lasati-le in pace, daca are a/c, geamuri electrice si tot strictu necesar asta nu inseamna ca e 'full'...
Pretul de lista era 17500 euro, discount d 2500 euro asa a ajuns la 15000.
Este varianta lui de top, cel putin in romania, de asta am spus full. Printre dotari se numara A/C automat, geamuri fata-spate electrice pe impuls + senzor, scaune piele+material/volan piele, limitator de viteza/pilot automat, comenzi pe volan,airbag-uri frontale(sofer+pasager)/cortina airbaguri in spate, cotiera intre scaunele din fata + 5 alte spatii de depozitare, torpedou refrigerat, ogliniz rabatabile electric. Mai sunt multe dar nu asta conteaza.
Deja am facut 3000KM cu ea si pot spune ca se comporta exemplar, iar consumul pe mine m-a socat. 2 drumuri Bucuresti/retur cu un rezervor. Adevarat ca pe autostrada nu am depasit 140(foarte aglomerata cand am fost...pfff).

Quote:
Originally Posted by sss44 View Post
Da, un Megane full full e in jur de 20 000 euro
sss44 cand o sa apara full la full poate o sa coste 20 000 Iar poate "full full" la care te referi tu se gaseste in franta, foarte posibil sau in alta tara din UE in care se mai comercializeaza Renault.

Multumesc pentru sfaturi tuturor, am ales Megane pana la urma.
alex25ro is offline   Reply With Quote
Old 22-10-08, 20:55   #9
mobiles_de

Stage 5

Seat este VW , Renault este Logan sau gresesc cumva???
mobiles_de is offline   Reply With Quote
Old 16-12-08, 12:50   #10
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Da gresesti , Seat nu este VW , este doar proprietatea VW , este altceva . Faptul ca apartine de VW sau foloseste motoare nu inseamna nimic . Si in partea a doua daca Loganul era fabricat de VW ce mai scriai ?

Alex , in Franta modelele Renault sunt mai scumpe decat in Romania , intr-un fel are si SSS dreptate .
CHEVYX L is offline   Reply With Quote
Old 16-12-08, 15:45   #11
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

daca loganul era fabricat de vw atunci nu se mai numea logan si era masina, nu preudo-masina cum e loganul asta. renault sunt masini extrem de scumpe la intretinere si au cea mai rapida pierdere de valoare.....dupa 3-4 ani o vinzi la juma de pret, pe cand seat nu are o depreciere asa mare in timp. clar merita seat cu toate ca nici seat nu sunt cele mai breze masini, dar comparativ cu renault, e deasupra.
andreiand1 is offline   Reply With Quote
Old 16-12-08, 17:22   #12
criss_cars

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Omul si-a cumparat masina gata nu mai postati aiurea.

P.S. Nu stiu de unde atati cunoscatori pe situl asta. De unde renault intretinere scumpa deloc asa are si fratimio megane si nu e deloc scumpa intretinerea. La fel am fost sfatuit si eu k la Ford e intretinerea scumpa si k o sa am probleme. Il am de un an si merge cea iar la revizia de 15.000km am dat pana in 5 mil cu tot cu manopera asa ca nu va mai dati toti asa cunoscatori k v-a spus un prieten caruia i-a spus alt prieten si tot asa.
Old 16-12-08, 21:24   #13
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by criss_cars View Post
Omul si-a cumparat masina gata nu mai postati aiurea.

P.S. Nu stiu de unde atati cunoscatori pe situl asta. De unde renault intretinere scumpa deloc asa are si fratimio megane si nu e deloc scumpa intretinerea. La fel am fost sfatuit si eu k la Ford e intretinerea scumpa si k o sa am probleme. Il am de un an si merge cea iar la revizia de 15.000km am dat pana in 5 mil cu tot cu manopera asa ca nu va mai dati toti asa cunoscatori k v-a spus un prieten caruia i-a spus alt prieten si tot asa.
cine a spus ca am aflat de la un prieten care are un prieten care stie asa?? compara nene preturile de intretinere cu alte marci si vei vedea ca renault e mai scump ca si alte marci similare. nu se da nimeni mare cunoscator aici, da vad ca in tine se cam umfla aerele si cred ca o sa pusti de atatea gaze acumulate. daca te crezi destept mai bine nu posta pe forumurile astea ca nu is de tine....tu esti prea umflat ca sa incapi aici. asteapta nene sa ajunga masina la 90-100 mii si atunci sa vezi cat de usor sau greu pica piesele la ea. pana la 15000 nici nu are ce sa aiba....e noua ce mama masii. esti tare destept da nu sti ca o masina cand e noua sansele sa se defecteze sunt mai mici decat la o masina uzata. mai bine stai in banca ta si nu mai jigni oamenii care posteaza pe aici...daca nu incapi de noi, mai bine muta-ti tu cuibul.
andreiand1 is offline   Reply With Quote
Old 16-12-08, 21:31   #14
criss_cars

Stage 5

criss_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Echipa de sprijin]

Prietene nu obosesc cu tine nu are rost esti la inceput aici pe forum si stii doar sa jignesti. Da totusi incerc sa te lamuresc eu vb de revizie 5mil cu ulei cu manopera cu tot la 15000 km ma refer k mai mult decat acceptabil pretul si nu incep acum sa iti dau exemple ca ma plictisesc sau tu vrei sa dai la prima revizie 1mil. si apropo vezi k eu nu am zis nimic de tine am vb frumos.
Old 17-12-08, 07:09   #15
CHEVYX L

Stage 2

CHEVYX L's Avatar

Member of:
[CHEVROLET]

Andreiand1 , cati oameni ai vazut tu sa cumpere Seat sh ? Ca eu unul nu am vazut pe nimeni . Cate Seat de 10-15 ani vezi tu in trafic ? 0 barat . Mi se pare mie sau Renault ori este mai fiabil ori inspira incredere mai mare clientilor ? Sa nu mai vorbim de siguranta pe care o ofera Renault comparativ cu altii . Cu chestia cealalta , pt tine cele mai bune masini sunt cele nemtesti . De ce ? Nu stii , doar ca asa simti tu . Stii vorba aia , lucrul nemtesc e nemtesc frate , sau pe aia cu precizia germana . Vei fi dezamagit daca iti povestesc de problemele unui x3 care are 20000 km .
Are Renault cea mai scumpa intretinere ? Fratioare , pana sa-mi iau Laceti crede-ma ca am umblat pe forumuri , prin showroom la Renault , Nissan , Seat , Opel - Chevrolet , Skoda . In cazul in care nu stii , la Megane prima revizie este in jur de 500 ron , la Cordoba in jur de 700 ron , la Ford in jur de 500 , la Chevrolet in jur de 500 . Deci ?

Vad ca te pricepi la masini . Spune-mi si mie care e diferenta intre masini si Logan ? Poti sa-ti sustii afirmatiile ? Putem continua pe pm daca vrei ,sa nu umplem forumul de discutii in contradictoriu . Oricum , omul a ales , sa se bucure de alegerea lui , multi km fara probleme si gata .

Last edited by CHEVYX L; 17-12-08 at 07:14.
CHEVYX L is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -