Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Consiliere achizitie auto

Consiliere achizitie auto Ai o suma fixa de bani si nu stii ce masina ti s-ar potrivi perfect ? Aici afli Raspunsul. Ai prins un pont despre o masina si nu stii daca merita ? Tot aici afli raspunsul. Ai orice intrebare legata de achizitionarea unei masini ? Aici e locul unde o pui

Reply

Thread Tools
Old 31-07-08, 00:55   #16
jitru28
Banned

Stage 5

Default Re: taxa de inmatriculare

Calculatorul de pe mfinante.ro e corect,acuma tre sa vezi daca iti iese euro 2 ,daca nu poti sa faci un calcul tot pe acelasi site si pt euro 1 sa vezi exact,eu ce am caculat acolo atat mi-au cerut si la taxa da am cartea de identitate cu euro 2 scoasa de la rar
jitru28 is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 13:00   #17
I.N.A.

Stage 2

I.N.A.'s Avatar

am calc si eu acolo...normal taxa ar fi 291e...dar cica iti astia iti cer bani in plus si daca depasesti 4 airbag-uri (nu e cazul la mine)si inca nush pt ce dotari in plus
Old 31-07-08, 14:05   #18
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

n-am inteles nici pana in ziua de azi, daca se numeste taxa de POLUARE...masina polueaza mai putin daca are 4 airbaguri?
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 14:43   #19
jitru28
Banned

Stage 5

Mie nu mi-au zis nimik,si nu scrie nicaieri cate airbaguri ai,si eu am,la finante iti cer cartea identitate a masinii din RO de la RAR,atat nu te intreaba de dotari se uita ce euro iese si fac calculul pe un calculator cum facem si noi...probabil pe acelasi ca pe mfinante.ro
Old 31-07-08, 14:58   #20
ondin

Stage 5

ondin's Avatar

Member of:
[VW]

cea mai tare taxa e la euro 5 si 6..daca te preyinti cu una de euro 5 taxa e 0?
tzara de multzi oameni slabi
pai numai un sfert dintre noi daca mergeam la guvern suparati schimbau aia imediat legile astea..dar asa ..cu plansete la colt de bloc mai schimba si ei pe ici pe colo sa zicem noi ca le pasa..
ideea e clara
sa fie bani la bugetul asta amarat din care fura toti care au posibilitatea.
corect ar fi sa spuna clar..fratilor suntem in gaura si noroc cu voi ca sunteti amabili si platiti tot ce legiferam noi
))))))))))))
ondin is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 15:52   #21
jitru28
Banned

Stage 5

Quote:
Originally Posted by ondin View Post
cea mai tare taxa e la euro 5 si 6..daca te preyinti cu una de euro 5 taxa e 0?
tzara de multzi oameni slabi
pai numai un sfert dintre noi daca mergeam la guvern suparati schimbau aia imediat legile astea..dar asa ..cu plansete la colt de bloc mai schimba si ei pe ici pe colo sa zicem noi ca le pasa..
ideea e clara
sa fie bani la bugetul asta amarat din care fura toti care au posibilitatea.
corect ar fi sa spuna clar..fratilor suntem in gaura si noroc cu voi ca sunteti amabili si platiti tot ce legiferam noi
))))))))))))
NU schimba ei legea asa usor,nici minerii n-au reusit nimic cu toate ca s-au dus calare acolo,cand cu marirea salariilor,etc deci cu mitinguri,etc no chance...
Old 31-07-08, 20:28   #22
I.N.A.

Stage 2

I.N.A.'s Avatar

bingo...cam aveti dreptate baieti...prietenul meu mi-a pove ieri ca cica un amic de-a lui a fost sa-si plateasca taxa pe o masina din 2006,si a fost nevoit sa declare 4 airbag-uri ca cica altfel il taxa pt fiecare in plus....si la asta ne gandeam si noi...ce are taxa de poluare cu nr de airbag-uri d p masina
I.N.A. is offline   Reply With Quote
Old 31-07-08, 23:21   #23
Neon Biker

Stage 2

Neon Biker's Avatar

Daca stai putin sa analizezi structura taxei, vezi ca in cadrul aceleeasi norme Euro (3 sau 4, ca de la Euro 2 in jos e mai rau), 90% din bani ii dai in functie de capacitatea cilindrica si abia 10% in functie de emisiile de CO2 (adica poluarea propriu zisa). Plus ca unde s-a mai vazut ca la o masina de 16 ani Euro 2 sa platesti mai putin decat la una nou-nouta Euro 4? Asta nu e taxa pe poluare. E taxa pe prostia romanului care i-a votat pe dobitocii care ne conduc.
Neon Biker is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 01:24   #24
I.N.A.

Stage 2

I.N.A.'s Avatar

si s-a inscris.....binenteles ca numai in romania se poate asa ceva....pe actele nemtesti e euro 2....dar cum sa fie cand rar_ul nostru prea iubit considera ca ce e prea mult strica....deci au clasat-o la euro 1 asa ca cica ar fi taxa prea mica....in concluzie taxa a fost vreo 600 si ceva si calc de pe www.mfinante.ro e ok
I.N.A. is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 04:37   #25
SAX1987
4Tuning International Member

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Salut, ce e imprtant, anul fabricatiei sau anul primei inmatriculari?
SAX1987 is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 05:14   #26
Black Pearl

Stage 5

Black Pearl's Avatar

Member of:
[Opel]

Este important anul fabricatiei.
Imagineza-ti ca masina a fost fabricata in 1995 si a stat in parcul lor auto inca doi ani, fiind vanduta in 1997.
Vechimea masinii este de 13 ani, calculatii din momentul fabricatiei (nu a primei inmatriculari).
Black Pearl is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 08:00   #27
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Black Pearl View Post
Este important anul fabricatiei.
Imagineza-ti ca masina a fost fabricata in 1995 si a stat in parcul lor auto inca doi ani, fiind vanduta in 1997.
Vechimea masinii este de 13 ani, calculatii din momentul fabricatiei (nu a primei inmatriculari).
eu asa stiu ca prima inmatriculare se ia in calcul, pentru ca inainte de inmatriculare masina nu poate fi impozabila sau supusa altor taxe... mai pe scurt: o masina neinmatriculata (deci si noua) nu exista dpdv fiscal.

Official Porsche hater.
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 18-08-08, 15:46   #28
BAD-GUY

Stage 5

BAD-GUY's Avatar

Quote:
Originally Posted by I.N.A. View Post
a mea are euro 2 (binenteles),pe net cica e vreo 291 taxa....dar am auzit de la cineva ca isi calc taxa pe net si avea vreo 700 euro si la finante ii cerusera 72 milioane lei vechi....chestia asta m-a cam speriat...
Banuiesti ca e euro2?,scrie in Brief ca e euro2 ? doar dupa ce faci rar'u ai siguranta ca e euro 1 sau euro 2,poate tipul de care vorbesti tu credea ca tine ca e euro2 si cand a fost la rar au incadrat-o noneuro,nu are cum sa fie euro 2 si taxa de 291,asta ar insemna sa fie de pirin 92,93,si e cam aproape inposibil sa iasa euro2 din ani aia.
Old 18-08-08, 19:14   #29
SAX1987
4Tuning International Member

Stage 5

SAX1987's Avatar

Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[BMW]

Si pana la urma cum e ? Eu am un Hyundai coupe de 1.6 fabricat in 1997 si inmatriculat in 1999. Taxa iese aproape dublu daca se ia dupa anul inmatricularii!?
SAX1987 is offline   Reply With Quote
Old 19-08-08, 02:09   #30
cosmin_cosmin_1

Stage 5

cosmin_cosmin_1's Avatar

taxa se ia dupa data primei inmatriculari. diferenta de la data fabricatiei pana la data primei inmatriculari se ia in calcul doar daca doresti reduceri suplimentare ale taxei, impreuna cu aspectul general si dotarile masinii.
cosmin_cosmin_1 is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -